Pörög a bajnokság, megy tovább a tippverseny is.

Szerda este befejeződött a hétközi forduló, csütörtök délben már itt a tipp-poszt.
Nehéz ilyen gyorsan tippírót mozgósítani, ezért magam írom le milyen végeredményeket várok a következő fordulóban:

Nyíregyháza – III.ker. TVE D
Nem talál magára az edzőváltás után se igazán a nyírségi csapat, a hazai pálya se segíti őket, mert az nem Nyíregyházán van. Ugyan a Pécset meg tudta lepni a ‘Kerületke’, de szerintem végre összeáll a nyírségi csapat annyira, hogy le tudja ikszre hozni ezt a meccset.

Szolnok – Tiszakécske D
Most, vagy soha. Gondolhatja ezt a másik újonccsapat, hiszen az utóbbi időben gyengélkedő szolnokiakat saját pályájukon is meg lehet lepni. A két Tisza-parti csapat összecsapása kemény csatát hoz majd, mivel a Szolnoknak nem megy mostanában, a kécskeiek pedig kapaszkodnának már minden szalmaszálba. Szerintem egy gól nélküli meccsen megosztozkodnak majd a pontokon a csapatok.

Békéscsaba – Budafok H
Újabb csapat a kieséstől erősen fenyegetett a Békéscsaba. Kezd beérni Schindler Szabi munkája, és ha a Győrt el tudták kapni a Kisalföldön, tegnap is nyertek a Budafokot is meg tudják verni hazai pályán a viharsarokban. Hazai győzelemre tippelek.

Győr – Szeged D
Szépen menetel a vendégcsapat, tapad rendesen az élmezőnyhöz, de a győrieket sem szabad még leírni. A Rába-parti csapat otthon egy ikszre jó lehet.

Pécs – Dorog H
Furcsa csapat a Pécsi MSC. Sorozatban nyeri a meccseit, majd a kiesőhelyen lévőkkel szemben megtorpan: Békéscsabán pontot veszít, otthon kikap a Kerülettől. Tegnap Szegeden már jól játszottak, hazai pályán tud dominálni a csapat, a hullámvölgy után szerintem összekapták magukat és megnyerik ezt a meccset.

Siófok – Szentlőrinc D
Ez a két csapat játszotta eddig a legtöbb döntetlent a bajnokságban, meccseiknek több, mint fele pontosztozkodással végződött. Két döntetlen-specialista összecsapásából mi is kerekedhetne ki, mint egy iksz.

Vasas – Budaörs H
A Fáy utcából még csak a KTE tudott pontot elhozni. A Vasas jó hazai sorozatát nem fogja megszakítani a kiesőhelyen lévő Budaörs. A Vasasnak ezt a meccset be kell húznia!

Csákvár – Soroksár V
Háromesélyesnek érzem a meccset, mert mindkét csapat képes lehet a meccset megnyerni, de az is lehet nem bírnak egymással. Nagyon kiszámíthatatlanok az utóbbi időben, a pillanatnyi forma dönt majd. Az utóbbi fordulók eredményei alapján a vendégeket érzem esélyesebbnek.

DVTK – Ajka H
A Vasashoz hasonlóan egy feljutásra törő csapatnak otthon egy középcsapatot meg kell vernie. Ezen a meccsen nem szabad botlani a diósgyőrieknek, ezt meg kell nyerniük!

Kecskemét – Szombathely H
A Haladásnak az utóbbi időben idegenben nem megy a játék. Pár héttel ezelőtt meglepetésre kikaptak Soroksáron, ezután vesztesen hagyták el a pályát Diósgyőrben és a fővárosban a Fáy utcában. Összesen négy vereségük van, ezt az utóbbi hat fordulóban szedték össze! A Kecskemétre látogató csapatok megtapasztalhatták már, hogy ide nem nyerni jár senki, ezért a szombathelyieknek se lehetnek vérmes reményeik. Küzdő, hajtós meccsen egy gólos hazai sikert várok.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni. Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a forduló első meccsének kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében.

Aki az első húsz forduló után december közepén az összesített verseny élén áll a klub jóvoltából egy KTE sálat kap, a második helyezett pedig egy olyan téli sapkát a Peller és Társa Gépihímző Bt.-től, amire a KTE logóját ráhímezik. Az év végi összesített verseny győztese a játékosok által aláírt mezt kap a KTE-től, a második helyezett Pelleréktől egyedi hímzett KTE logós baseballsapkát. (Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd.)

Igyekszünk az adatgyűjtéssel, az eredmények feldolgozásával, és ha rajtunk múlik a heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után perceken belül a poszt végére felkerül.

Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtök kora délután keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabella, a csapatok formamutatói,
a kép jobb szélén a következő forduló párosításai és az elérhető odds-ok:


.

Tɪᴘᴘᴇʟᴇ́sɪ ʜᴀᴛᴀ́ʀɪᴅᴏ̋:  ᴠᴀsᴀ́ʀɴᴀᴘ 13:00

.

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:

Nyíregyháza – III.ker. TVE
Szolnok – Tiszakécske
Békéscsaba – Budafok
Győr – Szeged
Pécs – Dorog
Siófok – Szentlőrinc
Vasas – Budaörs
Csákvár – Soroksár
DVTK – Ajka
Kecskemét – Szombathely

____________________________
A heti tippjáték végeredménye:


Egyre kiélezettebb a küzdelem a tippjátékban!
Az előző heti álláshoz képest a dobogós sorrend változatlan.
A 3. helyezett Döme jó heti teljesítményével majdnem utolérte a másodikat, miközben Fanni is gyűjti a pontokat szorgalmasan, már csak egy pontra van a második helytől, ami a kötött sapkát jelentené számára nyereményként.
/Bal oldalon az előző heti, jobb oldalon a mostani legjobb összesítettben legjobb tíz játékos eredményeit tartalmazó tabella látható./