Tiszakécske – Kecskeméti TE esélylatolgatás

Az NB2-es sorsoláskor első dolgunk volt megnézni mikor lesz a megyei rangadó. Olyan meccs ez felénk, mint a fővárosban a Fradi-Újpest. Abban a bajnokságban is lehetnek ilyen, vagy olyan csapatok, de annak a két csapatnak összecsapása mindig igazi presztízsmeccs. Minkét csapat szurkoló nagyon készülnek a megyei derbire.
Nézzük a két csapat eredményeit, a statisztikák milyen végeredményt jósolnak a szerda esti meccsre.

A kécskeiek a nyáron 16 pontos előnnyel megnyerték az NB3 Keleti csoportját. Azért gondolhatták, hogy nem lesznek gondok egy osztállyal föntebb, mert egy évvel korábban estek ki a második ligából ahol két évet töltöttek, tehát volt ottani tapasztalatuk. Tudták, tudhatták mi vár itt rájuk. Valószínű, hogy nem erősítettek megfelelően nyáron a magasabb osztályra, mert még edzőcsere után is döcög a szekerük, nem tudják megtalálni a sorozatos győzelmekre alkalmas csapatot. Erre azért is lenne szükségük, mert ugyan egy hónappal ezelőtt a Csákvár és a Vasas ellen behúztak két 1-0-as győzelmet, de az előző héten Siófokon újra helyre lettek rakva egy három gólos vereséggel. 16 meccs alatt 2 győzelmük és 2 döntetlenjük van csak. A tabella legvégén vannak, hat pontra (két győzelemre) a másik két még kiesőhelyen lévő csapattól, hétre a kiesővonal fölöttitől. A téli erősítésbe se nagyon bizakodhatnak, hiszen komolyabb ‘fazonigazításra’, átalakításra nyáron van lehetőség, télen elenyésző a játékosmozgás, akkor csak ‘finomhangolásra’ van lehetőség, ami náluk édes-kevés. Csöppnyi gyógyír lenne/lehetne rossz szereplésükre egy megyei rivális elleni jó szereplés.
A KTE ugyan nehezen jutott fel az NB2-be, de ennél a csapatnál felismerték, hogy a keret alapos átalakítása szükséges és az eredményeket látva jól dolgozott az ezért felelős szakembergárda Széktón. Kétszer annyi pontunk van , mint amennyit erre az időszakra a szurkolók egy ilyen nagy változáson átment újonc-csapattól remélhettek. Nem csak eredményes a csapat, de a játék is tetszetős, igazi közönségszórakoztató. Persze csak akkor, ha az ellenfél is társ ebben.
Pikantériája a meccsnek, hogy két olyan edző ül majd a két kispadon, aki korábban a másik csapatnál is dolgozott.

A két csapat legutóbbi 10 tétmeccse:

Tiszakécske vs. Kecskeméti TE

A kép bal oldalán lévő számadatok magyarázatra nem szorulnak, azok magukért beszélnek. A jobb oldalon lévő grafikonról leolvashatjuk, hogy az első fordulóban volt egymáshoz legközelebb a két csapat, akkor csak 3 hely választotta el őket egymástól, mivel mindketten vereséggel kezdtek. Ezután két különböző utat jártak be: a KTE azóta dobogós és dobogó-közeli pozícióban van, szerdai vendéglátóink a második forduló óta a kiesőhelyen tanyáznak.

~ A TVSE otthon nagyon szoros meccseket játszott eddig ősszel. Mindegyik meccsét egy góllal elveszítette, csak a Nyíregyháza tudta őket 3 góllal megverni. Ezt a sorozatot csak az töri meg, hogy legutóbb 1-0-ra legyőzték a Vasast.

~ A KTE idegenbeli eredményei kiegyenlítettek: 4 döntetlen, egy győzelem és egy vereség.


Szerdán aki tud jöjjön a meccsre, biztassuk együtt a csapatot, hajrá KTE!

Legyünk sokkal többen a vendégben, mint a hazai szurkolók a túloldalon,
legyünk többen, mint amikor a két város első számú csapatainak legutóbbi
meccsére 4,5 évvel ezelőtt elkísértük Tiszakécskére a Kecskeméti LC csapatát!