Kecskeméti TE – Tiszakécske meccstörténelem

A szerdai meccs apropóján fellapoztuk a KTE második világháború utáni bajnoki meccseinek almanachját, hogy megkeressük a két csapat közös bajnoki meccseinek eredményeit. Hiába voltunk ‘szomszédvárak’ érdekes módon ebben az évszázadban eddig nem volt közös bajnoki meccse a két csapatnak, mivel nem szerepeltek azonos osztályban. (A néhány évvel ezelőtti megyei Kecskemét – Tiszakécske meccseket a Kecskeméti LC sport-történelméhez számolhatjuk el.)

Nézzük akkor az előző évszázadot:

Legutóbb a kilencvenes évek közepén-végén 3 éven keresztül voltunk azonos bajnokságban a kécskeiekkel, a másodosztályban. Ezek az akkori KTE akkori ‘végnapjai’ voltak, a Kécske akkor volt felszálló-ágban (egyszer egy éves kirándulást is tettek az élvonalba) így nem meglepő, ha itt a statisztika nekik kedvez: 2 KTE győzelem és 4 kécskei győzelem.

Ugyanennek az évtizednek elején két évig a harmadik vonalban négyszer mérték össze erejüket a csapatok, az eredménymérleg itt is a Tisza-parti csapat felé hajlik.

1955 és 1981 között csak a megyei bajnokságban meccseltek egymással a csapatok. Ebben az időszakban sokkal jobb mutatókkal rendelkezett a KTE. Összesítésben így mi állunk jobban a két csapat eddigi bajnoki egymás elleni eredményeit nézve.


Következő posztban összeszedjük a szerdai meccsre vonatkozó statisztikai elemzéseket.