Alig lett vége a hetedik fordulónak szerdán már a következő bajnoki kör vár a csapatokra és a tippelőkre.

Nézzük milyen eredményeket várok a következő fordulóban:

Soroksár – III.ker TVE_ H
A Soroksár kezd magára találni, vasárnap a viharsarokban megszerezte első őszi győzelmét. Az óbudaiak döntetlen-vereség-döntetlen sorozatban vannak, és bár döntetlenhez közeli eredmény várható a meccsen szerintem a hazai csapat ha nehezen is, de megszerzi a 3 pontot.

Budaörs – Szeged_ D
A budaörsiek csak egy győzelmet szereztek eddig (az első fordulóban éppen ellenünk), azóta 3 döntetlen és 3 vereség a mérlegük. A szegediek remekül kezdtek két győzelemmel, azóta viszont döcög náluk a pontgyűjtés. Két gyengélkedő, magát nem találó csapat küzdelméből szerintem pontosztozkodás lesz.

Szentlőrinc – Dorog_ H
A lőrincieknél a második NB2-es évre úgy néz ki összeáll a csapat és nem lesz kiesési gondja a baranyai csapatnak, míg a dorogiak a meglepően jó rajt után úgy látszik kezdik megkeresni helyüket a tabella közepén, második felében. Hazai győzelmet várok ezen a meccsen.

Vasas – Pécs_ H
Kezd összeérni a másodosztály legdrágábban összevásárolt csapata a Vasas. Ezt bizonyítja az előző fordulóban Szolnokon 5-0-ra megnyert meccsük. A Pécsnek eddig (- a szentlőrinci iksz kivételével -) csak a szerényebb teljesítményű csapatok ellen sikerült a pontszerzés, ezen a meccsen se ők az esélyesek. Szerintem a Vasas simán nyeri a meccset.

Kecskemét – Budafok_ H
Mit is lehetne erre a meccsre tippelni kecskemétiként? Próbálom semlegesként nézni, hátha sikerül: sok helyen borult az eddigi fordulókban a tipp, ha a csapatok ‘nevei’, előző évben/években megszerzett eredményük/teljesítményük alapján tippeltünk. A hazai csapat tavasszal végig gyenge játékot mutatva éppen csak feljutott az NB2-be, a vendégek az előző év elején/kétharmadában nagyon jól szerepeltek egy osztállyal föntebb, tehát ez alapján sima vendéggyőzelem lenne várható. De! Mindkét csapat alaposan kicserélődött a nyáron, sok minden megváltozott. Mindkét dárda támadófocit játszik, tehát több gólos meccsen az eddigi formamutatók és a tabellán elfoglalt hely miatt hazai győzelmet várok.

Siófok – Szolnok_ D
Mindkét csapat vereséget szenvedett az előző fordulóban, mindkét csapatnak gyógyír lehet egy döntetlen, egy pontocska. Biztonsági játékkal, egy gól nélküli meccsen megosztják a pontokat egymás között a csapatok.

Csákvár – Győr_ D
Végre valóban otthon, hazai pályán játszhatnak a csákváriak. Ad-e nekik ez akkora erőt, hogy nyerjenek, és ezzel a kiesőhelyről kilépjenek? A győriek inkább otthon dominálnak, idegenben jobban sebezhetők. Szerintem döntetlen lesz a meccs végeredménye.

DVTK – Nyíregyháza_ D
A forduló rangadója. A bajnokság elején egyik feljutónak várt csapata fogadja az éllovast. A Szolnokon elszenvedett vereség után a Pécs elleni hazai győzelemmel javított a Diósgyőr, de legutóbb Győrben nagyon könnyen kerültek két gólos hátrányba, amit csak szerencsével tudtak kiegyenlíteni. A nyírségi csapat szépen menetel, kemény és nehéz ellenfélre számíthat a DVTK. Nagy taktikai harc várható, ami lehet, hogy a szép játék rovására megy majd, szerintem ez a meccs is döntetlen lesz.

Ajka – Békéscsaba_ V
Mikor szerezze meg a csabai csapat első győzelmét? Most, vagy soha! Schindler Szabolcsnak talán beérik szerdára munkája és a bukdácsoló ajkaiak otthonában megszerzik a nagyon fontos 3 pontot.

Szombathely – Tiszakécske_ H
Számomra meglepő a Haladás jó szereplése. Ezen a meccsen gólarányt is tudnak szerintem javítani és ha valóban nem nyer a Nyíregyháza a keleti rangadón, akkor másfél hétre a tabella elején pihenhet a hazai csapat. A kécskeiek nem találják még magukat, nem állt össze a csapatuk. Ezen a meccsen csak asszisztálni fognak majd a szombathelyi sikerhez.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni.
Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a forduló első meccsének kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében.

Aki az első húsz forduló után december közepén az összesített verseny élén áll a klub jóvoltából egy KTE sálat kap, a második helyezett pedig egy olyan téli sapkát a Peller és Társa Gépihímző Bt.-től, amire a KTE logóját ráhímezik. Az év végi összesített verseny győztese a játékosok által aláírt mezt kap a KTE-től, a második helyezett Pelleréktől egyedi hímzett KTE logós baseballsapkát. (Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd.)

Igyekszünk az adatgyűjtéssel, az eredmények feldolgozásával, és ha rajtunk múlik a heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után perceken belül a poszt végére felkerül.

Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtök kora délután keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabella, a csapatok eredményei, formamutatói,
a kép jobb szélén a következő forduló párosításai és az elérhető odds-ok:


Tɪᴘᴘᴇʟᴇ́sɪ ʜᴀᴛᴀ́ʀɪᴅᴏ̋: SZERDA 16:00

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:

Soroksár – III.ker TVE
Budaörs – Szeged
Szentlőrinc – Dorog
Vasas – Pécs
Kecskemét – Budafok
Siófok – Szolnok
Csákvár – Győr
DVTK – Nyíregyháza
Ajka – Békéscsaba
Szombathely – Tiszakécske

____________________________
A heti tippjáték végeredménye: