Mi kell a bennmaradáshoz? ~ /szurkolói MATEK/

Több pontot kell szerezni, mint a a többiek, legalább három csapatot magunk mögé kell így utasítani.
OK, nézzük ezt akkor ezt most részletesebben.

Nézzük akkor mi kell ahhoz, hogy csapatunk bennmaradjon az NB2-ben?

a.) 40-44 pontot kell összegyűjteni, mert ennyivel az előző években nem estek ki a csapatok a másodosztályból. Ősszel lesz 20 meccs tavasszal 18, mindkét rész elfelezve kapunk négy negyedet, vagyis mindegyikben kell/kellene szerezni 10-11 pontot és meg lehet a bennmaradás. Nézzük az ősz menetrendet:

Az erőviszonyokat látva az ősz első felében erősebb ellenfeleink lesznek. Az erre a szakaszra minimálisan megszerzendő 10-11 pontnak több, mint fele már meg is van! Csak így tovább! Arányosan jól állunk a minimális célkitűzés teljesítésével, reméljük ugyanezt a játékot folytatja a csapat és fejlődésük töretlen lesz.

b.) Legalább három csapatot magunk mögé kell szorítani.

Ez következne a 40-44 pont megszerzéséből is, de számolgatás helyett nézzük most a szurkolói véleményeket, megérzéseket. Elindítottunk egy közvélemény-kutatást a Lila Köd és az NB2 foci facebook oldalakon, hogy a tippelők szerint melyik csapatok fognak kiesni. Ennek eredményét ide nem írjuk be, mert szeretnénk, ha előbb Te is tippelnél, majd a vélemény elküldése után megnézheted melyik csapatok kapták eddig a legtöbb szavazatot ebben a versenyben. Itt találod ezt az oldalt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd9o62mZPND4yXC5A3EZkcyTTC87zz1qAvLfL5_8OX6YCG1bg/viewform?fbclid=IwAR3Xn3lBFgrzCbRFqNUvIH3rGdsrTjSZPZIDDR_IjSmmgMQyNO2A7koZ5yQ


Egy újonc számára a bennmaradás az elsődleges cél. Természetesen miután ez meg van merhetünk nagyobbat is álmodni. Az NB3 2019-2020 évi bajnoka (Pécs) negyedik helyig menetelt az előző évben a másodosztályban, de emlékezhetünk még arra is, hogy 2009-ben az NB1-ben az egyik újonc harmadik (Haladás), másik ötödik (KTE) lett!