Az már biztos, hogy Dabas bronzérmesként zárja a bajnokságot, az utolsó három helyezett pozíciója se fog már megváltozni, de a többi helyen lehet még mozgolódás a tabellán.

Nézzük a tabellát és a hátralévő meccseket (szürke háttérben az idegenbeli ellenfelek):

A bajnoki címért már csak a KTE és az Iváncsa van harcban. Azonos pontszámmal, azonos győzelemszámmal áll a két gárda, nekünk sokkal jobb a gólkülönbségünk, tehát ha a KTE legalább ugyanannyi pontot szerez ezen a két meccsen, mint az Iváncsa, akkor bajnokot avat a Hírös város.

A kiesőhely környékén nem ennyire egyszerű a képlet, habár úgy látszik a vásárhelyiek fölött meg lehet már húzni a vonalat. Katonás menetelés után érthetetlen módon elveszítették az utolsó három meccsüket, az edzőcsere se segített, úgy látszik a szegediek után a másik megyebeli csapat is búcsúzik az NB3-ból.


A KTE számára nem csak a bajnoki cím megszerzésével vezet az út a másodosztályba.

Feltéve -de meg nem engedve!- második helyen végzünk az Iváncsa mögött akkor szerezhetünk biztosan másodosztályú tagságot, ha a következő két meccsen legalább egy pontot szerzünk.
A nyugati második pontszámban és a győzelmek számában utolérhetne még minket, de a mi gólkülönbségünk sokkal jobb, így ők ebből a párharcból vesztesen kerülnének ki.
A keleti második pontszámban éppen be tudna érni minket, ha nyerné utolsó két meccsét, több győzelmük lenne, ezért a velük szembeni biztoselőny megtartásához kell egy pont nekünk.