A második helyezettek sorrendje …

Magunknak tettük nehézzé a végjátékot.

A csapat természetesen nem ‘matekozik’, hanem mivel elpotyogtatta már tavasszal az összes pontot amit lehetett (sőt többet is!), nyerjék meg az összes hátralévő meccset és megnyerik a bajnokságot!

Nézzük mi a helyzet a csoport-másodikokkal:

Iváncsa nem kapott licencet, tehát ha megnyerné bajnokságot akkor se indulhatna az NB2-ben.
Helyette a legjobb csoport-második mehetne, ha van licence, ami mindhárom érintett csapatnak van.

Nyugaton 4 ponttal van tőlünk lemaradva a második Mosonmagyaróvár, de nekik van egy elmaradt meccsük is a Tintahalak ellen, az MTE ellenfeleinek helyezési számai: 8. 1. 6. 20. 3. és az elmaradt 18.
Keleten a BVSC-Zugló futhat be másodiknak, ők 2 ponttal szereztek eddig kevesebbet, mint mi. A rájuk váró ellenfelek helyezési számai: 6. 10. 1. 5. 12.
Középen a KTE a második, rájuk a következő helyezési számú ellenfelek várnak: 19. 18. 10. 6. 1.

Vesztett pontok alapján tehát csak 1 és 2 pont az előnyünk a másodikokkal szemben.

A fentiekből mindenki szabadon számolgathat, persze azért a Dabasra is figyelni kell nehogy beelőzzenek minket, mert ugye ők is rendelkeznek licenccel, ami tovább bonyolítja a helyzetet.

Több csapattal számolni nem kell, mert az NB3-ból csak a III. kerületnek, a Tiszakécskének, a Mosonmagyaróvárnak, a BVSC-Zulglónak a KTE-nek és a Dabasnak van licence. A várhatóank első két csapat nyeri a csoportját, a harmadik följutó az MTE-BVSC-KTE-Dabas négyesből kerül ki.