Kis módosítás a tippjátékban …

9 évig góltotót játszottunk, most ősszel váltottunk. Gyarapodott a meccs-szám, jelentősen szaporodtak a tippjátékosok is. Góltotóra egyszerűbb lett volna váltani, de akkor a nagyon sok azonos találatszám sokszoros holtversenyt eredményezett volna, és úgy nem lett volna annyira érdekes a verseny. Tippmixelünk, így aki kockáztatva váratlanabb eredményt talál el előbb végez a versenyben, mint aki a tutit tippeli meg helyesen. Ehhez a módszerhez adunk most egy plusz variációs lehetőséget.

Ha valaki nagyon biztos a dolgában 3 vagy 5 meccset megjelölhet egy-egy + jellel a tippirány betűjele után, és ha a jelölt meccseit mindegyiket eltalálja, akkor ennél a 3 meccsnél az ODDS dupláját, 5 jelölt meccs esetén és ezek sikeres telitalálata estén a tippek ODDS-értékének háromszorosát kapja a szerencsés. Tehát dupla, vagy tripla nyeremény érhető el, de ha a jelölt meccsekből akár egyiken is más eredmény születik, mint amit várt akkor ezekre a tippelt meccsekre egyikre se kap pontot. A többi (nem megjelölt) meccsre sikeres tipp esetén természetesen kap pontot, de a dupla és tripla nyerési lehetőségnek az a kockázata, hogy ha már akár egy nem jön be, akkor ezek közül egyikért se jár pont.
Ezt a lehetőséget természetesen nem kötelező igénybe venni, mint ahogy az ODDS-értékre se figyelünk tippíráskor, hiszen mindenki úgyis az általa várt tuti-biztos végeredményt írja be a posztok alá hozzászólásba. Ez csak egy plusz lehetőség annak, aki nagyon biztosnak érzi tippjeit, mert így több helyet is előreugorhat valaki a tippverseny célegyenesében a heti és összesített tabellán is. Persze bukni és visszaesni is lehet, de ilyen a verseny: kockázat nélkül nincs győzelem.

Összefoglalva:

Dupla vagy semmi, tripla vagy semmi.
Ha kockáztatással többet akarsz nyerni a tippjátékban, akkor 3, vagy 5 meccsnél a tippirány betűjele után
__ jelet tegyél amelyiknél nagyon biztos vagy a végeredményben. Ha mind a 3 tipped bejön dupla pontszám a jutalom, ha ötöt tippelsz kötésben és mindet eltalálod akkor a jelzett pontok háromszorosát kapod. Ha a kötésből akár egy meccs nem jön be, akkor a kötésben lévő meccsek mindegyikére nulla pont jár. (Ha nem 3 vagy 5 meccset jelölsz azt úgy tekintjük, mintha egyet se jelöltél volna.)


Ha nem egyértelmű jöhet a kérdés ide is hozzászólásba, és a facebookra is.