Két hét múlva edzőmeccs, 8 hét múlva bajnoki.

Új év, de a célok a régiek – meg kell nyerni a bajnokságot!

A csapat 10 nap múlva kezdi meg a felkészülést, két hét múlva már az első edzőmeccs vár a fiúkra, február végén pedig folytatódik a bajnoki pontvadászat Pakson.

Első edzőmeccsre a viharsarokba utazunk ahhoz a Békéscsabához, akiknél több egykori KTE-s is található: Nagy Sanyi, Kitl Miki, Szalai Dani, és Rybánszky. Őszindításkor ők még dobogóra is esélyesek voltak, de a járvány alaposan megzilálta soraikat. A Csaba így is egy erős, stabil másodosztályú középcsapat, így erőfelmérésnek mindenképpen jó lesz nekünk.
Egy héttel később a szolnokiak ellen játszunk majd felkészülési meccset. Ők a csabaiakhoz hasonló erősségű gárda, ebben a csapatban is játszik egykori KTE-s: házi gólkirályuk Novák Csanád. Sokat változott a Tisza-parti csapat, mióta legutóbb bajnoki meccset vívtunk ellenük. A szolnokiak 2011-ben búcsúztak az élvonaltól, azóta stabil másodosztályúak, csak egyszer tettek egy 1 éves kitérőt a harmadik vonalba.
Mivel a másodosztályra készülünk hasznos lehet látni hol és mennyi hiányzik még nekünk az NB2-höz. Ennek felmérésére nagyon jó lesz a Békéscsaba és a Szolnok elleni meccs.
Mivel január végén beindul a másodosztályú bajnokság így csak harmadosztályú csapatokkal tudunk februárban meccselni, de szerepel a tervben egy Kiskőrös elleni edzőmeccs is. A harmadosztályú ellenfelek esetében összemérjük erőnket a másik két csoport bajnokesélyesével is.


Az edzőmeccsek után következik 17 tavaszi forduló, amihez hat pont előnnyel vágunk neki. Ennek az előnynek elégnek kell lenni a végéig. (Az előző évből okulva élen kell maradni, mert nem tud(6)juk mikor fújják le a bajnokságot!)

A tavasz bajnoki menetrend:

Ezek a meccsek várnak tehát ránk, ezeken kell megfelelő mennyiségű pontot elérni céljaink eléréséhez, a bajnokság megnyeréséhez, és akkor 2008 után újra bajnoki arany lóghat a KTE-s labdarúgók nyakában.


Ha sikerül a feljutás akkor a mostaninál lényegesen nagyobb túrák várnak a csapatra és az őket elkísérő szurkolókra. A harmadik vonalban most alig több, mint 100 km volt az átlagos távolság ellenfeleink székhelye és Kecskemét között. Ez az átlag-távolság várhatóan jóval nagyobb lenne/(lesz!) a második vonalban. A következő hat csapat valószínűleg ősztől is NB2-es lesz, tőlük mi átlag 177 kilométerre vagyunk, ez tekinthető hozzávetőlegesen átlagosnak: Szombathely (302km), Soroksár (74km), Szolnok (60km), Békéscsaba (121km), Győr (201km), Nyíregyháza (304km)

Ha sikerül a feljutás akkor a mostaninál lényegesen nagyobb túrák várnak a csapatra és az őket elkísérő szurkolókra … no de ez legyen a legnagyobb probléma! Jussunk fel, legyen vége ennek a járványnak és élhessük végre a korábban megszokott életünket!


Hajrá lilák, hajrá KTE!