A tippjáték őszi mérlege

9 év alatt összesen 251 góltotó-játékot játszottunk mindig abban a bajnokságban, ahol Kecskemét első számú csapata szerepelt. Most ősszel váltottunk TIPPMIX-re. Nézzük hogyan sikerült a váltás, milyen eredmények születtek, kik voltak ősszel a legjobbak.

Megállapítható, hogy érdemes volt változtatni. Egyszerűbb, könnyebb tippirányt eltalálni, mint minden csapatnál kitalálni hány gólt szereznek majd. Több meccs is lett egy fordulóban így mindenképpen egyszerűbb, ha meccsenként csak a végeredményt kell eltalálni. Mivel minden korábbinál negyedével több játékos tippelt velünk hétről hétre, ezért egyértelmű, hogy jó döntés volt a váltás erre a játékformára.

A képen a tippjáték fordulónkénti összesítője látható.

Zöld háttérszínnel a fordulónkénti játékoslétszám, ami átlagosan 36.

Fordulónként minden meccsre tippelünk 1-1 ponttal, aki a forduló meccsszámánál több pontot ért el az átlagosnál jobban tippeltek, ők ‘nyertek’. A zöld hátterű sor alatt az látható adott fordulóban hányan szereztek több pontot a meccsszámnál.

Barackszínű háttérrel a hat és annál több meccstalálatok láthatók. Legrosszabb a 11. forduló volt, ott csak egy hat-meccstalálatos volt a legjobb tippelő, igaz azon a héten csak nyolc meccsre lehetett tippelni. A tízmeccses fordulók közül a tippelők szempontjából a legrosszabb az első, a negyedik volt.

Következő szürkéskék hátterű sorban a játékosok által nyert heti összpontszám, de az alatta lévő sor érdekesebb: ahol ott negatív ott a játékosok nagyon jól teljesítettek, mert a tétre feltett pontoknál többet szereztek összességében, a negatív szám azt jelzi mennyit ‘veszített’ a bank.

Következő két sorban a heti maximum-, és minimum-érték látható, legalul pedig az, hogy az adott fordulóban a tippelők többsége a meccsek hány százalékának tippirányát találta telibe. Ahol a legalsó sorban mező áthúzva szerepel ott elmaradt meccs, van ahol kettő is.


21 forduló alatt összesen 10 meccs maradt el, amit később játszottak/játszanak le. 210 meccs helyett tehát csak 200 szerepelt a tippjátékban, így átlagosan nem 10 pontot szerezhetne egy átlagon felül teljesítő játékos, hanem ilyen arányban (200/210) kevesebbet. Akinek átlagpontszáma 9,523, vagy annál jobb, az kimagasló eredményt ért el, mert fordulóról-fordulóra remekül teljesített, átlageredménye kimagasló.

Nézzük az összesített verseny állását:

A képen mindenki megtalálja magát, aki a fordulók több, mint felében velünk játszott. Őszi dogosaink remekül teljesítettek, közülük is kiemelkedik Pleszkán László. Majdnem fél átlagponttal vezet, tehát az őt követő két dobogósnak (- az átlagszámítás miatt -) a következő fordulóban 11 ponttal többet kellene szereznie, hogy megelőzzék. Gratulálunk a másik két dobogósnak, Tatár Ferencnek és eagle018-nak is.

Ennyit az idei játékról, 12 hét téli pihenő után február végén folytatjuk.



Már csak egyetlen meccs hiányzik az őszre tervezett 210-ből, de
holnap délután háromra befejezik az elmaradt Iváncsa-UTE2 mérkőzést.


Amint kész a végleges őszi tabella kielemezzük a csapatok őszi teljesítményét.