A forduló és a tippjáték közös értékelése ~ #21.

Izgalmas fordulón vagyunk túl, sok nem várt eredménnyel.
Nézzük hogyan sikerült a pontgyűjtés a csapatoknak, és hogyan a tippelőknek:

Lássuk előbb a meccseket:

FTC II. – Paks II. 0:0
Töretlen hittel bíztunk a fővárosi csapatban, pedig, mint láthattuk már Kecskeméten sem működött minden úgy náluk, mint az előző fordulókban. A hétközi pótolt meccsen sem bírtak a két hónapja csak vereségeket szenvedő Körösladánnyal, így utólag jobban belegondolva a gól nélküli döntetlen igazságos eredmény a paksiak ellen.

Honvéd II. – Kecskemét 0:2
Túlságosan is tisztelte a vendég csapat a kispestieket az első félidőben. Nem véletlenül, hiszen a legutolsó tíz fordulóban csak az Iváncsa tudta őket két vállra fektetni (a dabasiak meccs nélkül kapták meg ellenük a 3 pontot). Végig a KTE dominált, a végére ki is jött a két csapat közötti különbség.

Vác – Iváncsa 0:0
Leeresztett az ősz végére az Iváncsa, hiszen egy biztosnak látszó győzelem helyett csak egy pontot tudtak szerezni. A váciak menekülnek a kiesőhelyről, de még most is annak szélén táncolnak.

Hódmezővásárhely – Rákosmente 0:0
Itt is gól nélküli döntetlen született, pedig mindkét csapatnak nagyon kellett volna a győzelem, ami ellendíthette volna bármelyik csapatok a kiesőzónából. Egyiknek sem sikerült győzni, így mindketten kiesőhelyen telelnek.

Szekszárd – Szegedi VSE 3:0
Itt is két olyan csapat játszott, akiknek nagyon fontos volt a kiesés miatt a három pont. Ennek begyűjtése a szekszárdiaknak sikerült, akik lehet, hogy a korábbi évekhez hasonlóan véghajrával elérik majd, hogy bent maradnak a harmadosztályban, de ehhez még kell egy jó tavaszi teljesítmény. A szegediek csak átszállójegyet váltottak az NB3-ba és mennek is vissza a megyébe?

ESMTK – Dunaújváros 2:3
Sima hazai. Gondoltuk mi. Kétszer is vezetett a Liza, de a meccs legvégére az újvárosiak megfordították a meccset és hazavitték az értékes 3 pontot. Reméljük sikerül télen rendezni a DPASE-nél a sorokat és visszajönnek a tabella első felébe, ahol a korábbi években is voltak.

Dabas-Gyón – Dabas 1:1
Pikáns meccs volt. Az elején egy szerencsés, sorfalon megpattanó szabadrúgásgóllal vezetést szereztek a hazaiak, amit az északi dabasiak kiegyenlítettek. Otthon egyre jobb a Gyón, idegenben erős a Szabó féle Dabas, így nem is anyira meglepő a döntetlen.

Körösladány – Monor 1:0
Véget ért a ladányiak pechszériája, hiszen szerdán elmaradt meccsen egy pontot el tudtak hazavinni a Népligetből, most pedig egy góllal legyőzték a hektikusan teljesítő Monort.

Taksony – Majos 3:0
Ez az egy meccs volt amit mindenki hazai győzelemre vett. Nem is csalódtunk a taksonyiakban, mert ugyan lassan indultak be, de a végére biztos, három gólos győzelmet arattak a sereghajtók ellen.

Kozármisleny – Újpest II. 2:4
Ennél jobb a Misleny, sokkal jobb. Három vesztett meccs után sokan úgy gondoltuk most térnek vissza a győzelem útjára, de végig több gólos hátrányban voltak az újpesti fiatalokkal szemben.


Csak három meccs végeredményét sikerül eltalálniuk a tippelők többségének, tehát ebből a szempontból nem volt sikeres a forduló. Csak a KTE, a Szekszárd és a Taksony győzelmét találta el a tippelők nagyobbik hányada, csak ezeknél a meccseknél van összhangban/egy vonalban a végeredmény zöld háttérszíne és az ODDS-nál, valamint a tippek számánál látható kiemelés, ami azt jelzi mire jött a legtöbb tipp.


A sok meglepő eredmény miatt a tippelők sem teljesítettek túl jól, csak öt játékos talált el hat mecset, a többiek ennél kevesebbet.

Gratulálunk Kovi, Hubi, Macilaci, Mahler László és Pleszkán László teljesítményéhez.


Ennyit a fordulóról és a heti tippjátékról.


A következő napokban átnézzük a csapatok őszi teljesítményeit is,
a tippjáték fordulónkénti eredményeit, és annak végső összesítését is.