A forduló és a tippjáték közös értékelése ~ #19.

Habár egyre jobban belejövünk a tippelésbe az első kör utolsó fordulója is tartogatott meglepetéseket.

Nézzük hogyan sikerült a forduló a csapatoknak, és hogyan a tippjátékosoknak:

A képen a heti tippjáték élmezőnye, zöld háttérrel a nyertes tippirányok.

FTC II. – Kozármisleny 3:1
Két jó csapat meccsén legtöbben a hazai csapat győzelmét vártuk. Igaz, hogy a vendégek szerezték meg a meccs elején a vezetést, de a kisFradi szép lassan bedarálta ellenfelét, és a végére ki is jött a tudáskülönbség a két csapat között.

Újpest II. – Körösladány 3:0
Leszállóágban lévő ladányiak, akik október eleje óta minden meccsüket elveszítették látogattak a fővárosba egy jól menetelő Újpesthez. Egyértelműen kijött a jelenlegi papírforma, meggyőző fölénnyel nyertek a hazaiak, vereségükkel a vendégek kiesőhelyre csúsztak.

Paks II. – Taksony 4:5
Gólzáporos mérkőzésen sikerült a taksonyiaknak újra eredményesnek lenniük három vesztes meccs után. A paksiak egy jó sorozatban voltak, amit csak pár hete egy Pesterszébeten elszenvedett vereség árnyékolt be, most pedig otthon maradtak pont nélkül.

Rákosmente – Honvéd II. 0:1
Többre képes ez a Rákosmente, szerencsétlenségükre a sorsolás szeszélye miatt az első bajnoki kör végére három erős csapat került útjukba és a KTE, az Iváncsa elleni vereség után a kispestiek ellen is vereséget szenvedtek.

Szegedi VSE – Vác 1:1
Két jobb sorsra érdemes csapat a kiesőhelyen és annak szélén lavírozik, ebből más nem is nagyon jöhetett ki, mint egy döntetlen.

Dunaújváros – Hódmezővásárhely 1:2
Én már tegnap sem értettem, hogy miért éreztük annyira sokan a hazaiak győzelmét, mivel egy hete a vásárhelyiek csak az utolsó pillanatban ellenük ítélt véleményes büntetővel maradtak alul a Dabas ellen. Az Újváros tovább bukdácsol, csak loholt az eredmény után, lassan a kiesőzónába csúsznak.

Dabas – Szekszárd 2:0
Stabil magabiztos játékkal, a meccset végig uralva hozta a kötelezőt a Szabó csapat, feladva ezzel a leckét a Kecskemétnek, akik csak győzelem esetén tudják így pontszámban a dabasiakat megelőzni a tabellán.

Monor – ESMTK 2:2
A hetvenedik percig két góllal vezettek a vendégek, már zsebben érezhette a három pontot a Liza, de a hazaiak megrázták magukat és kiegyenlítettek. Mindkét csapat hektikusan, hullámzóan teljesít az utóbbi hetekben, talán igazságos is a döntetlen.

Majos – Dabas-Gyón 1:5
Mikor, ha nem most szerezhették volna meg első győzelmüket a hazaiak, hiszen a vendégek idegenbeli mutatója nagyon gyenge, csak 17. a gyóni csapat ezen a tabellán. Nem történt meg az áttörés, könnyedén nyertek a vendégek, akik ezzel felkúsztak a nyolcadik helyre a tabellán.

Kecskemét – Iváncsa 1:0
A forduló rangadója maradt a végére. A meccs fontosságához méltó módon mindkét csapat nagyon vigyázott arra, hogy gólt ne kapjon. A meccset a vendégek kezdték aktívabban, de azután kiegyenlítődött a játék, és érezni lehetett, nem lesz ez a találkozó nagyon gólgazdag. Sajnos a nyolcvanadik perc körül a közvetítés lefagyott, csak ‘malmozott’, így csak a szöveges tudósításból tudtam meg, hogy az utolsó utáni pillanatban a meccs legvégén gólt szerzett a KTE, és megnyerte a meccset.


7/10 a meccsmutató, vagyis a tíz meccsből hétnek a többség eltalálta kimenetelét.
Ez az átlagnál jobb, mert a meccsek felét szoktuk csak eltalálni.


Ketten értek el 15 pontot 8 meccs-találattal. Mindketten ugyanazt a hibát követték el: a Paks2-Taksony és a Újváros-Vásárhely meccseket hazaira vették, pedig mindkettő vendégsikerrel végződött.
Joó László és PingWin végeztek holtversenyben a tabella élén, őket a hét meccstalálatosok követik: ati, fala, Zolee-Dpase, PJózsi.

Ennyit a mostani fordulóról, készüljünk a következőre, és bízzunk benne, hogy a járvány mindannyiunkat elkerüli.


Az összesített tippverseny állása: