A tippjáték összesített versenyének állása

Túl vagyunk 15 fordulón, a tervek szerint 150 meccset kellett volna a meccsnapokon lejátszani, de sajnos hetet elhalasztottak. Így csak 143 meccsre tippeltek a játékosok.
Minden meccsre 1 „virtuális zsetont” tesznek fel a tippelők, majd ahol nyernek ennél többet kapnak vissza annak függvényében, mennyire volt előre várható az eredmény. Átlagos teljesítményt az nyújt aki a tippelt 10 „zseton”-t visszanyeri. Mivel átlagosan 10 meccs nem volt fordulónként, csak százalékosan 143/150×100=95,33, ezért akinek átlagpontszáma 9,533-nál jobb, azok az átlagnál jobban teljesítettek eddig a játékban.

Nézzük az összesített sorrendet:

A verseny nagyon szoros, sok helyen csak nagyon minimális a különbség a játékosok között. Mindenki megkeresheti magát és az összes pontnál látja, hogy mennyivel vezet előtte valaki, így ha annál többet szerez a következő körben, mint riválisa, akkor megelőzheti. Ez persze csak azoknál érvényes, akik azonos számú fordulóra tippettek. Egyéb esetben számolgatni kell. Érdekes, hogy a 12. és 13. helyezett átlagpontszáma közötti eltérés egy ezred csak, ezt megállapítani csak célfotóval lehetett. Másik meglepő, hogy a tabella első két helyezettjének összpontszáma között is csak egy tized az eltérés! 🙂
A sorbarendezést az átlagpontszám alapján végezzük azoknál, akik a fordulók legalább felében tippeltek. A táblázat jobb oldalán a fordulónkénti eredmények, a fordulóknál a piros négyzet elmaradt meccset jelöl, volt ahol kettőt.

Mindenkinek sok sikert, jó játékot a továbbiakban is!