A forduló és a tippjáték közös értékelése ~ #2.

Az előző heti értékeléshez hasonlóan nézzük hogyan alakultak a forduló meccsei, és hogyan teljesítettek a tippelők.


Nézzük előbb a csapatokat:

Újpest II. – Kozármisleny
A tippelők által legkevésbé várt eredmény született, látszólag egy békés döntetlen. Döntetlennek döntetlen, de közel se volt békés: rögtön az elején vezetést szereztek a vendégek, az első félidő végén ezt egalizálták a hazaiak, a 80. percben szerzett góllal újra vezetést szerzett a mislenyi gárda, már zsebükben érezhették a 3 pontot, de a 90. percben újabb újpesti gól, és pontosztozkodás lett a vége.

Paks II. – FTC II.
Gól nélküli csendes döntetlen. Ezen a meccsen nem ezt vártuk. Egy hete négyet szórt az atomvárosi csapat, reméltük most is gólparádét rendeznek, a népligeti gárdától is többet, gólokat reméltünk. Ez lett belőle.

Iváncsa – Vác
Meglepetésre az összes tippből legtöbb az Iváncsa győzelmét jósolta annak ellenére, hogy egy hete gól nélküli meccset játszottak a KTE második fordulóbeli ellenfele ellen. A váciak győzelmében hittek legkevesebben, pedig csak egy szerencsés félpályás góllal maradtak alul a Rákosmente ellen egy hete. Oda-vissza bejöttek a tippek, nyert az Iváncsa, nem is kicsit, hiszen egy hatost szórtak a vendégeknek!

Rákosmente – Hódmezővásárhely
Mindkét csapat nyert az első fordulóban, mégis az előző évben is stabil középcsapatos harmadosztályúak hazai győzelmét vártuk nagyon sokan. Nem jött be, meglepetésre nyertek a vásárhelyiek.

Szegedi VSE – Szekszárd
A szekszárdiak jól szokták kezdeni az évet, kicsit később eresztenek le, ennek ellenére a szegediekben is bíztak a tippelők, kicsit többen tippeltek döntetlent, mint tolnai győzelmet. Az eredményt látva simán nyertek a vendégek.

Dunaújváros – ESMTK
Nem megy az Újvárosnak. Nagyon sok meghatározó játékosuk távozott nyáron, nem sikerült még rendezni a soraikat. A vendég ‘Liza’ szeretett volna elkerülni a keleti csoportból, ez összejött nekik, lassan kezdenek ‘átszokni’. Hazai győzelmet tippelt a többség, a vendégek nyertek egy góllal.

Dabas – Dabas-Gyón
A dabasi házi rangadón többen hittük, hogy Aczél mester legalább egy döntetlenre lehozza a meccset, de nem sikerült neki, a többség tippje jött be, nyert a Szabó csapat.

Monor – Kőrösladány
Az Iváncsa nagy arányú győzelme mellett talán ez a gól nélküli meccs a forduló nagy meglepetése. A tippelők több, mint háromnegyede a nem is oly rég még NB2-es hazai csapat győzelmét várta az újonc Kőrösladány ellen. „Ami nem öl meg az erősít”, vagyis ha nem öli meg a ladányiakat a sok utazás, akkor komolyan kell számolni velük.

Majos – Taksony
Úgy tűnik a majosiak bejelentkeztek az egyik kieső helyre, csak átszállójegyet váltottak a harmadosztályra. A taksonyiaknak nagyon kijött a lépés, alaposan megszórták a Tolna megyei csapatot.

Kecskemét – Honvéd II.
Végül, de nem utolsó sorban a forduló zárómeccsén olyan eredmény született, amivel már a hazaiak meg lehetnek elégedve. Tetszetős játék, 30 perc alatt 3 hazai gól, … ami az után volt azon még van mit gyúrni, de jó lesz ez! Itt is bejött a legtöbbek által várt tipp, de ez talán nem is meglepő, hiszen a tippelők kétharmada ‘lila vérű’. 🙂


Egy hete a tíz meccsből kettőnek lett az a végeredménye, amit legtöbben tippeltek, most négy ilyen meccs volt. Alakul ez, belejövünk, kezdjük kiismerni a csapatokat.

Egy hete ketten találtak el hat meccset, ketten ötöt, a többiek kevesebbet. Mint látjuk ez a mutató is szépen javult, hiszen most ketten találtak el hét meccset név szerint Pleszkán László és Kovi, és hatan hatot! Gratulálunk nekik. Meglepő Tatár Zsuzsa jó szereplése is, aki egy hete második volt, most harmadik, ezért nem csoda, hogy ő vezeti az összesített versenyt! Gratulálunk! Egyre jobbak a hölgyek és egyre többen vannak, hiszen ezen a héten csatlakozott hozzánk harmadik hölgyversenyzőnk aki máris a 10. helyen végzett megelőzve sok fiút. Uraim kapjuk össze magunkat! 🙂
A hölgyek tudnak valamit, és ennek utána is járunk, mert a következő hétvégi forduló meccsmagyarázatát harmadik hölgyversenyzőnk írja majd, aki már évek óta játékostársunk. 🙂



Ennyit a második fordulóról, pár óra és jön a következő tipp-poszt, mert szerdán vár ránk a harmadik forduló.

2 hozzászólás “A forduló és a tippjáték közös értékelése ~ #2.” bejegyzéshez

  1. Honnan lehet megtudni,hogy fordulóként ,valamint összesen kinek mennyi pontja van.Az értékelésnél az utolsó mérkőzés eredménye nem látszik. Üdvözlettel:Joó László

    1. A fordulóban megszerzett pontok száma a táblázat jobb szélén látható, jobbról a második oszlopban. Ott azoknak a meccseknek ODDS-értéke van összeadva, amit eltalált a játékos, ahol zöld háttérben van tippje, az 1-es.
      Az eredményhirdetés névsorrendje mindig az adott heti eredményesség sorrendje, ennek sorszáma a kép bal szélén balról a második oszlopban van. Az összesített sorrend (amiben azok vesznek részt, akik legalább a fordulók felében tippeltek) sorszáma a kép bal szélén van. Összesített sorrendnél NEM összeget, hanem átlagot számítunk, mert így az is egyenlő feltételekkel tud részt venni ebben a versenyben aki néhány fordulóban ugyan nem tippelt, de legalább a fordulók felében velünk játszott. Az előző fordulók összesített pontszámai már nem fértek rá a képre, azokat az előző fordulóknál lehet megtalálni.
      Az értékelésnél ott van az utolsó mérkőzés is, csak mivel az hazai siker volt, előtte lévő pedig vendég egynek látszik a két oszlop.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.