Mikor és hogyan tovább ? _ 1.

Miután a facebookon a KTE történelmével foglalkozó tippjáték érdektelenségbe fulladt megpróbálunk a jövőbe tekinteni, mint tettük ezt már sokszor a góltotóban is.

Mikor és hogyan tovább?
Természetesen most ennél nagyobb az ország és a világ gondja, de ha már úgyis beszorultunk a lakásba és unatkozunk, próbáljunk forgatókönyvet kitalálni a feltett kérdésre.

Szerintem a lentebb leírtak várhatóak a következő hónapokban. Akinek más véleménye van szívesen fogadjuk akár itt hozzászólásként, akár a facebookon.

Az már látható, hogy nem pár hétre, hanem több hónapra állnak le a bajnokságok, így normál módon azokat még erőltetett menetben sem lehet befejezni.

Nagyon örülnék, ha annyira normalizálódna a helyzet, hogy átvonul ez a mostani ‘vihar’ és szeptemberben folytathatnánk ott, ahol március közepén abbahagytuk. November végéig befejezi mindenki a bajnokságot, akinek kell lejátssza az osztályozókat. Ezután két lehetőség kínálkozik a folytatásra:

a.) tavaszi – őszi bajnoki rend
Ez az ötlet nem ördögtől való, hiszen a KTE is több éven keresztül játszott ilyen időbeosztású bajnokságban:

Ennek a lebonyolítási rendnek előnye az lenne, hogy a klubcsapatoknak 3 hónapjuk lenne felkészülni az új bajnokságra. Ebbe belefér a decemberi pihenés, szerződtetés, januári-februári felkészülés. Március elejétől november végéig tartana a bajnokság rövidebb nyári szünettel, a kupameccsek miatt lehetne a hétvégi bajnoki menetrendet megszakítani időnként. Ez a verzió a klubcsapatok számára tűnik ideálisabbnak.

b.) következő tavasszal lenne egy 3 hónapos minitorna, nyáron visszaállnánk az őszi – tavaszi játékrendre
Ez a verzió látszik valószínűbbnek, mivel a klubérdekeket felülírja a FIFA és az UEFA pénzügyi érdeke, mivel kétévente kontinens és világversenyeket nyáron tudnak legtöbb bevétellel megrendezni.
Igaz a 2022-es VB-t Quatarban novemberben-decemberben akarják megrendezni, de ez a megrendezési forma nem a fociról, hanem a pénzről szól, ez csak egyedi eset.



Váruk a Te véleményedet is!
Írd meg szerinted mikorra cseng le a járvány, mikor indul újra útjára a labda. Szeretnénk tudni Neked mi a véleményed a folytatás lehetséges forgatókönyveiről, szerinted hogyan oldják majd meg ezt a helyzetet az országok és a nemzetközi szervezetek.