Így kezdték a bajnokságot a csapatok a Közép csoportban

Habár még csak két forduló ment le a tavaszi pontvadászatból már vannak adatok, eredmények, amiket kicsit boncolgatni, vizsgálgatni lehet.

Lássuk hogyan teljesítettek a csapatok az első két meccsen.


Nézzük előbb a két forduló párosításait, eredményeit:

A két forduló után nézzük a csapatok eredményességi sorrendjét, ami az alapján van rangsorolva, milyen eredményeket értek el ezen a két meccsen, valamint láthatjuk a képen a rájuk váró következő öt meccset is:

A Monor az egyedüli, aki az összes pontot begyűjtötte, igaz ők a 11. és a 10. helyezett csapatok ellen meccseltek.
A Szentlőrinc és az Újváros élcsapathoz méltó módon hozták a ‘kötelezőt, mindketten négy pontot gyűjtöttek, csak egymással nem bírtak. Meglepetés a Taksony négy pontja, ebből is a Pécs elleni döntetlen, ami figyelemre méltó. Negatív meglepetés a Pécs négy pontja, mert nekik nagyon nem megy tavasszal, kapura sokkal kevésbé veszélyesek, hatékonyak, mint ősszel. A tavaszra megacélosogott Taksonyt nem bírták több góllal legyőzni, hazai pályán is csak egy góllal múlták felül a már ősszel is Aczélos gyóniakat.
A többiek hozták, a tőlük elvárhatót, érdekes a Dabas ‘góltalansága’: két meccs adott és kapott gól nélkül.

A KTE eredményeken hozta az őszi formáját. Nálunk jóval magasabb pozícióban lévő csapatokkal játszottunk mindkét meccsen elég volt egy-egy figyelmetlenség, ami három pontunkba került. Én magam erre a két meccsre négy pontot vártam/reméltem a csapattól, de pesszimistább/realistább edzőmeccset-látogató ismerősömnek lett igaza, aki azt mondta max. 1 pont jön a két meccsből. Monoron egy hosszú átívelést nem sikerült levédekezni, és ezzel ment el a döntetlen, Iváncsán egy kipattanónál nem voltunk szemfülesek és a győzelmet adtuk egy pontra. A két meccsen két apró koncentrációs hiány miatt elment 3 pont (Monoron 1, Iváncsán 2 pont maradt). Ősszel a 17 meccsen (amelyeken gólt/gólokat kaptunk), ha csak egy-egy góllal kapunk kevesebbet, akkor 13 ponttal több lenne a csapatnak. Hiányzik az őszi 13, és ez a tavaszi 3 pont is.
Az eredmények után nézzük a csapatjátékot.
KeSport TV-nek köszönhetően mindkét tavaszi meccset láthattuk. A téli edzőmeccsek jobb képet festettek a gárdáról, mint amit a két bajnoki fordulóban viszontláthattunk. Az őszi játékhoz képes javultunk, ez nem kétséges, de a bajnokikon hiányzik a csapatból a harc, a küzdeni akarás, nem érződik az, hogy mindenáron nyerni akarnak. Természetesen ennek a győzni akarásnak nem szabad görcsösnek lenni, de bőven van még mit tenni ahhoz, hogy igazi jó csapat legyünk. Dicséretes, hogy mindkét meccsen megszerezték a vezetést, de ha hátul ilyen gólérzékenyek vagyunk akkor több gólt kell szerezni a győzelemhez. Tudom nem mondok ezzel újat, de nem baj, ha gólt kapunk, de szerezzünk többet, mint az ellenfél.


Hajrá lilák, hajrá Kecskemét!