Vasárnap Pécsre látogat a Kecskeméti TE.

Csapatunk elmúlt 70 évének bajnoki eredményeit vizsgálva csak az utóbbi 22 évben találhatunk egymás elleni meccseket. Az eredményeket elemezgetve nosztalgiázzunk kicsit …..

Legelőször a múlt század végén, az 1997-1998-as bajnoki évben, az NBI/B-ben találkozott a két csapat, akkor a két meccsen összesen egy kecskeméti gól született. A következő években az egymás elleni mérleg kiegyenlítődött, mindkét csapatnak 6-6 győzelme volt ezekben a párharcokban, amiket 5 döntetlen egészített ki. Azért lehet a meccs-szám páratlan, mert az 1999-2000-es bajnoki évben csak egy meccset játszott a két csapat egymás ellen. A gólkülönbség számunkra kedvezőtlen, negatív, ezen lehetne/kellene vasárnap javítani.

Mint láthatjuk a fenti képen legutóbb 2002-ben nyert ellenünk hazai pályán a Pécs!


Két emlékezetes pécsi meccs az elmúlt évtizedből:

2011 őszén megvívott meccset én is láttam, mert 2 napos családi kiránduláson “véletlenül” éppen akkor arra jártunk. 😉 Sajnos rosszul kezdtünk, hiszen már a 25. percre két gólos hátrányba kerültünk, volt viszont egy Gyurcsónk, aki kiegyenlített.  /klikk a linkre az összefoglalóért/
https://drive.google.com/open?id=0By7Mp__0a-jHelU2ZGM2WVBnNnM

2012 őszén nagyon rosszul kezdtük az évet, az első öt forduló után az utolsó helyen álltunk a tabellán, ugyanis addig két döntetlent három vereség követett. Nem nagy reményekkel utaztunk Baranya fővárosába, ugyanis nem igazán volt gólszerzőnk. Szerencsére a meccs előtti napon leigazoltuk Balázs Zsoltot, akinek igazolásán még szinte meg se száradt a tinta, a 75. percben csereként beállt, nyolc perccel később lőtt egy gólt, amivel meg is nyertük a meccset. Vasárnap is kellene egy, vagy több ‘Balázs’, aki betalál a pécsi kapuba.   /klikk a linkre az összefoglalóért/
https://drive.google.com/open?id=0By7Mp__0a-jHMVVtSndUSmJNSUEA múltidézés után nézzük a jelent.
Remekül erősített nyáron vendéglátónk, idei eredményei imponálóak. Őszi meccseiket simán, nagy gólkülönbséggel nyerték, csak a legutóbbi fordulóban játszottak döntetlent Monoron. Az előjelek alapján nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei, de vasárnap bármi megtörténhet. Reméljük olyan dolog is, ami nekünk szerez majd örömet.

Hajrá lilák, hajrá KTE!