4 csapat kell a Közép csoportba …

Négyen távoztak a csoportból (egy bajnok és három kieső), így ugyanennyit kell pótolni a csoportban. Egy éve szerettünk volna szomszédvári derbit vívni, az NB2-es kiesők közül a Szolnokot szerettük volna, de nem őket kaptuk. Nézzük, most összejön-e a szomszédok csatája?

Alaphelyzet, hogy egy NBkettes kiesőt szoktak a csoportba sorolni bajnokunk helyére, és 3 osztályozónyertes megyei bajnokot.

Mosonmagyaróvárról jó eséllyel tudható, hogy a nyugati csoportba kerül, de másik két másodosztályból kiesett csapatról nem lehet egyértelműen megállapítani ki hova kerül majd.
Nézzük a két csapat az elmúlt tíz évben melyik osztályokban, és hogyan szerepeltek:

forrás: magyarfutball.hu

A Cegléd az utóbbi tíz évben csak egyszer volt harmadosztályú, akkor a keleti csoportban, de a korábbi években voltak ők a Középben, a hat csoportos harmadosztályban Mátra és Alföld csoportokban is. Ugyanezt a csoportjárást járta végig a másik mostani kieső Monor is, csak ők tíz éven belül. Ezek alapján tehát lehetetlen megjósolni melyik csapatot kapjuk a Közép csoportban a kettő közül. Egyiket (és csak egyiket) minden bizonnyal megkapjuk, mert a korábbi rémhírek ellenére a legújabb információk szerint a Monor mégis tudja vállalni a harmadosztályt.

A három kiesőhelyre jön három csapat.
Első helyen az osztályozó nélkül érkező Dabas-Gyón szinte biztos befutó a csoportba érkezésre.
Második hozzánk kerülő csapat a területi elvek szerint a KELEN SC – Békéscsaba II. párosítás továbbjutója.
Harmadik helyre szinte biztos, hogy nem a a megyéből kapunk csapatot. Nézzük miért:

A képen látható, hogy az osztályozó nélkül feljutó csapatok közül csak a Dabas-Gyón van a mi területünkön, az osztályozósok közül is csak a Kelen-B.csaba2. Ha esetleg feltöltésre kerülne sor elvileg az előbbi párharc vesztese is szóba jöhetne, de ahhoz 11 csapatnak kellene visszalépnie, hogy erre a feltöltésre felkérjék az itteni vesztest. Marad tehát az, hogy valamelyik másik csoportból egy területileg csoportunkba illő, tehát fővárosi, vagy Pest-környéki csapatot áthelyeznek hozzánk. Ha ez a helyzet következik be, akkor valószínűbb, hogy a nyugati csoportból helyeznek át középre valakit, mert ott keletkezik létszámtöbblet. Ha így lenne jobban örülnénk egy olyan csapatnak, aki a tabellán most hátrébb végzett. 😉


Korábban azt hittem nem nagyon mozgatják a csapatokat év végén a csoportok között, de tévedtem. Nézzük meg az elmúlt hat év a Közép csoport csapatait (ennyi ideje van most három csoportos NB3):

forrás: adatbank.mlsz.hu

Mint látjuk volt itt mozgás rendesen, lehet itt látni olyan csapatokat akik már nem nálunk hanem másik csoportban vannak.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ezek csak számolgatások, esélylatolgatások, találgatások.
Holnap lesznek az osztályozók első meccsei, következő szombaton a visszavágók, ezután már csak 2-3 hét és kialakulnak a csoportok.
Addig ajánlom figyelmetekbe a fenti képek tanulmányozását.

7 hozzászólás “4 csapat kell a Közép csoportba …” bejegyzéshez

  1. Javítanám korábbi önmagamat, valóban nem a keleti csoport föltöltésével lesz „probléma”, hanem inkább a középsővel, igazatok volt. Ellenben mivel jobban újra át kell rendezni a csoportot durván erősnek gondolom a Cegléd, Pécs, Misleny, Szeol, KTE, netán Monor, Dunaújváros bandát. Lassan tíz olyan csapat van itt ami alapvetően NB1-2-es csapat (függetlenül az MLSZ aktuális agymenéseitől persze) Szóval bár szinte lehetetlen, de remélem, hogy a Monor Cegléd párosból mindkettő keletre kerül inkább.

    Ezen kívül azért értem én, hogy 26-án kezdődik a munka és azt is, hogy esetleges érkezőkről síri csönd van, de azért a távozók listáját közölhetnék, úgy ahogyan az ősz végén másnap megtörtént.

  2. A térképed alapján jegyezném meg, hogy ha jól számolom 5 csapat kerül föl/le nyugatra, ugyanakkor tisztelettel jelezném, hogyha a Kelen-B.csabát előbbi húzza be, akkor van nagyobb gond, ugyanis a térkép szerint Kelen nyugatra tartozna (Albertfalva- 11.kerület határán van a bázisuk, tehát igencsak nyugatként felfogható, már annyiban, hogy a pestiektől az ESMTK pl. keleti, a Szabadkikötő pedig ha jól rémlik csepeli, tehát inkább középső mint nyugati úgymond, RKSK is kelet-pest mégis nálunk szerepel, szóval a bpieket kell máshogyan elrendezni, főleg a kelen följutásának esetén. A III. kerület egyértelmű nyugat, a Bp.Honvéd egyértelmű közép, és nálam a 18. kerületi Pénzügyőr is eléggé közép (lett volna idén) szóval ez a „pestiek” kérdéskör ez nehezen eldönthető, hogy mi alapján osztják őket hova.

    1. A fővárosi és Pest-környéki csapatok pontos földrajzi elhelyezkedését már nem centizik ki annyira, azt egy pontnak tekintik. Ők a ” mérleg nyelve”, ha át kell pakolni csapatot egyik csoportból a másikba, akkor ezekhez nyúlnak általában. Ezt lehet látni az elmúlt hat év Közép csoportos csapatlistáján is pl. Budafok is nyugat lenne, de volt már közép is.
      A csapatok egészen pontos területi elhelyezkedését ez a kép mutatja:
      https://drive.google.com/open?id=19Q55SlV3BXxEPFJAWiNASuOZoDQMZIOg

      1. Utóbbi évek alapján abszolút kirívó lenne, de mennyi esélyt láttok arra, hogy esetleg a Monort és a Ceglédet is megkapjuk egyszerre? 😀 Úgy esetleg főleg izgalmas és főképp „túl erős” NB3 közép csoportról lenne szó 😀

        1. Gyakorlatilag szinte nulla az esélye annak, hogy akár a Közép, akár a keleti csoport megkapja mindkét NB2-es kiesőt. Kis oddsra nagyobb összeget fel mernék tenni, hogy mindkét csoport egyet kap, arra viszont nem tudnék tippelni melyik csoport melyiket.

          1. Részemről én a Monornak örülnék jobban, ők a gyöngébbek. Kivéve persze,ha a vezetésünk lerabolja az idei Ceglédet..

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.