A bajnokság végén a három bajnoki tabellát összemásolva elkészült egy sorrend.
Mivel ez a tabella nagyon hosszú, ezért elemezgessük három részletben:

Az első három helyen a három csoport bajnoka. A Schindler Szabolcs által vezetett Ajka már hetekkel ezelőtt magasan megnyerte a Nyugati csoportot, nálunk a Szeged-Grosics is korábban bebiztosította már elsőségét, csak a Szolnok várt az utolsó fordulóig arra, hogy első lehessen. Egykori KTE-s Visinka Ede bronzéremig vezette a Puskás tartalékcsapatát, és volt két újonc, amelyik befért az első 16-os csoportba: a Komárom negyedik, a Sényő hatodik lett csoportjában.

A tabella közepén már több, szám szerint öt újonc-csapat található, ennek a csoportnak közepén van a KTE. Eredményes tavasznak köszönhetően sikerült a gyérebb őszi teljesítményt kozmetikázni kicsit.

9. a KTE 39 ponttal.
Sok ez vagy kevés? A szurkoló természetesen mindig jobbat szeretne de a csapat aktuális ereje behatárolja a lehetőségeket.
‘Véletlenül’ van egy összesítés arról, hogy az NB1-ben milyen helyezéseket és hány pontot szereztünk, talán hasonlítsuk ehhez a most elért eredményt:

Mint látjuk három alkalommal a mostaninál több, négyszer pedig kevesebb pontot gyűjtöttünk. Háromszor jobb pozícióban végeztünk, háromszor gyengébben és egyszer (mikor búcsúztunk az élvonaltól) ugyanazt a helyezést értük el, mint most.

Ennyi kitérő után nézzük az összesítő tabella végét:

Nyugaton volt a legnagyobb verseny a kiesés elkerüléséért, csak a végén derült ki ki folytatja ősztől a megyében. Két újonc csak ideiglenesen volt harmadosztályú (SBTC és Sajóbábony), de a Sárvárnak is kemények voltak az utolsó fordulók.

Ha valamelyik NB2-es kieső nem vállalja a harmadosztályt (Monor?), valamelyik NB3-as nem akarja itt folytatni (Nyírbátor?), esetleg valamelyik osztályozónyertes visszalép akkor feltöltésre kerül sor, így az NB3-as kiesők közül a Tállya és a Pénzügyőr még reménykedhet …..