Fordulóelemzés ~~ 7. forduló

GólTOTO-gyilkos forduló volt, legtöbb helyen a végjáték döntött.

A legtöbb tippelő által várt eredmény csak a meccslista utolsó két meccsén született, tehát a meccsek háromnegyedén nem az lett a meccs kimenetele amit legtöbben vártak, több helyen alapos meglepetés is született.

Több meccsen a hosszabbításban és a nyolcvanadik perc után módosult a végeredmény, tehát azok jártak jobban, akik fizikálisan és mentálisan is végig bírták a 90 percet.

Nézzük az elemzést részletesen:

SZEOL – Taksony
Habár meglepő gól nélküli döntetlenekkel tarkította eredménysorát a SZEOL, de nem hittük volna, hogy veretlenségi sorozatát éppen az újonc és éppen Szegeden szakítja meg. Végig gól nélküli döntetlen volt a meccs, ment a SZEOL a győztes találatért, de míg nekik egy hete Szekszárdon két büntetőből se sikerült betalálniuk addig a Taksonynak a 93. percben büntetőből sikerült gólt szerezni és ezzel elhozni a Tisza-parti városból a három pontot.

Iváncsa – Dabas
Az előző év meglepetéscsapata, az akkor újoncként bronzérmes Iváncsa  eredményes szereplésére, győzelmére tippeltek legtöbben. Tették ezt annál inkább, mert az előző évi hatodik Dabas is nagyon formán alul szerepel, kiesőhelyen tanyázik. Úgy nézett ki sokáig meg is lesz a várva várt győzelem és a három pont a hazaiaknak, de a 86. percben a vendégek döntetlenre mentették a meccset, így ugyan mindkét csapatnak jutott pont, de egyik se lehet igazán elégedett.

Szeged-Grosics – Paks II.
Azt már az előző héten is megmutatta az atomváros fiókcsapata, hogy tud nagyon harcos, nehéz ellenfél lenni, amikor a dunaújvárosiak csak nehezen tudtak egy pontot elhozni tőlük. Nehéz összecsapásra számíthatott a bajnokaspiráns szegedi csapat, és igazuk is lett, csak a 89. percben tudtak egyenlíteni, és így pontot menteni hazai pályán a paksiak ellen.

Kozármisleny – Hódmezővásárhely
Tudtuk, mert megtapasztalhattuk, hogy a vásárhelyiek védelme kemény dió, viszont láttuk a Széktóiban a Misleny gyors kontra-támadójátékát és ez alapján sima hazai győzelemnek tűnt előre a meccs. Nem így lett. Olyannyira nem, hogy a 93. percben tudta csak döntetlenre hozni a meccset a Baranya megyei csapat.

Makó – Szekszárd
Országos kettes, hiszen a Makó a második fordulóban nyert csak eddig, a többi meccsét elveszítette és csak az előző fordulóban sikerült egy gól nélküli döntetlent elérnie. A vendégek eredményei sokkal előkelőbben voltak, több hete nem veszítettek, pár hete verték a Grosics Akadémiát is. Tipp tehát adott, vendéggyőzelem lesz. Nem így történt, mert az első félidő végén megszerzett találatot sikerült győzelemre váltania a makói alakulatnak.

Bp. Honvéd II. – Rákosmente
Fővárosi derby, egyenlő erők küzdelme.
Habár a vendégek utóbbi hetekben elért eredményei szerényebbek, mint a kispestieké, a meccs előtt előkelőbb helyen voltak a tabellán, és az előző évi teljesítményük alapján egy döntetlent azért a legtöbb tippjátékos várt ezen a találkozón. Végjáték ezen a meccsen nem befolyásolta a végeredmény már kialakult az első 30 percben, ezután a Honvéd tartalékcsapatának már „csak” tartani kellett az eredményt.

Szentlőrinc – Pécs
A baranyai házi rangadó az első meccs a meccsek sorában, ahol az előre várt/gyanítható végeredmény született. Ez a meccs sem volt azért annyira sima, mint ahogy az eredményből látszódik. A 9. percben a vendégek szerezték meg a vezetést, amit a hazaiak 4 perc múlva egalizáltak és a 80. percben még 1:1-es döntetlen volt az eredmény. Ezután két gyors hazai gól döntötte el a meccset.

Dunaújváros – Kecskemét
A hazai csapat jóval esélyesebbnek látszott az esélylatolgatáskor, így lila köd ide, lila köd oda legtöbben hazai győzelemre tippeltek.  Az első játékrész hazai nyomással, hazai fölénnyel telt el, amit akciógólra nem, de egy szép, távoli átlövésgóllal tudta előnyére fordítani a haza csapat. Ez elég volt ahhoz, hogy előnnyel menjenek a szünetben pihenőre. A második játékrészben sokkal támadóbb felfogásban kezdett a vendégcsapat, de fölényüket gólra váltani nem tudták. Támadtak eredmény nélkül, és ahogy ez lenni szokott ők kaptak gól: igaz nem kontratámadásból, hanem hátul egy egyéni hibából, de emiatt nem szabad megkövezni senkit, ez benne van a játék. A végén, a 85. percben egy Balog-bombával sikerült visszahozni a vendégeket a meccsbe, de játékukban nem volt benne ezen a napon a második gól, a pontmentés lehetősége.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~