Újra az NB-s labdarúgó-bajnokságban a Kecskeméti TE !

Mint egy főnixmadár, aki poraiból újjáéled lesz megint Kecskeméten a labdarúgásban Kecskeméti TE, mert az NB3-ba pár hete feljutott kecskeméti csapat ezen a néven adta be a nevezését, amit az MLSZ elfogadott.

Az 1911-ben alakult Kecskeméti TE labdarúgó szakosztálya az ötvenes években átment pár névváltozáson, az ezredfordulón fúzión a KSC-RSC-vel, majd 2015 nyarán megszűnt létezni. Akkor a csapatot működtető gazdasági társaság akkora tartozást halmozott fel, hogy még az NB3-as indulást se tudta vállalni,  a felnőtt fociból eltűnt  a KTE név.

1911-tól 2015-ig mindig volt nemzeti bajnokságban szereplő csapata a városnak, volt amikor több is, csak most, a legutóbbi három évben nem. Nézzünk egy kis összefoglaló múltidézést:

Habár a magyafutball.hu nyilvántartása szerint több, mint hatvan kecskeméti csapat volt ez elmúlt 120 évben városunkban gyakorlatilag csak két igazán meghatározó csapat volt mindig Kecskeméten, ezek közül a  KTE az egyik. A másik csapat 1910-1949 között a KAC, 1951-1972 között a Kecskeméti Dózsa, 1972-1997 között pedig a KSC. A sormintát követve 1997-től miután a KTE-KSC fúzió megtörtént második számú csapattá avanzsált a KLC, akik az utóbbi években addig erősödtek, hogy kivívták az NB3-as indulási jogot. Mivel a Kecskeméti TE névnek nagyon régi hagyománya van, ezért nevet változtattak, és ezen a néven adták be nevezésünket NB3-ra.

Reméljük ezután nem hagyja el a nemzeti bajnokságot a KTE,
és ott egyre magasabbra lépve sok örömet szerez majd a szurkolóknak!

Hajrá lilák!