15. forduló, mégis az utolsó, mert a 26. után most játszanak le egymás után két elmaradt kört a csapatok. A rendszeresen tippelők közül páran (jómagam is) annyira belefeledkeztünk már az év végébe, hogy elfelejtettünk tippelni. Ennek elkerülése miatt most korábban leadom tippjeimet, így biztosan nem maradok le.

Tippjátékunk 2011 őszén kezdődött. 2012 augusztusa óta vendégszerzők, maguk a tippelők írják a tippverseny-posztot. Akkor a harmadik fordulóban PingWin kezdte, 2015 májusában, mikor elbúcsúztunk az élvonaltól szintén ő írta a záróposztot. Megyei szereplésünk első fordulójában elmaradt a tippjáték, de a második fordulóra már hiányzott több embernek, ezért új erővel nekifogtunk, akkor is én vállaltam a posztírást, most is én zárnám ezt a sorozatot. Nem a tippjáték-sorozatot, hanem a megyei bajnokságban folytatott tippjátékot, mert bízunk benne, hogy ősztől a kecskeméti csapat NB3-as lesz, mi pedig követjük őket oda is játékunkkal. Lássuk hát a zárófordulót:

 

15. forduló     június 2. 17 óra:

 

Bácsalmás – Soltvadkert
A két csapat egymás mellett áll a tabellán, mindkét csapat gyengélkedik mostanában. Meglepő, váratlan pontvesztések után (- a hazaik kikaptak Lajosmizsétől, majd verték Jánoshalmát; a vendégek ikszeltek otthon Jánoshalma ellen, majd kikaptak Kiskőrösön -) a hazai pálya előnyét kihasználva egy góllal nyernek a szebb napokat látott bácsalmásiak. 1:0

 

Kiskunfélegyháza – Kiskőrös
Két pont a Félegyháza hátránya a harmadik helyen álló Kecellel szemben, és mivel a Kiskőrös verhető, mindent bevetnek a Koncz legények. A hazai csapat győzelme esetén egy jó véghajrával, mellbedobással befuthat a harmadik dobogós helyre. Ehhez nem csak az ő győzelmük kell, hanem az is, hogy Kecel ne nyerjen a hét végén. Erre mondjuk van esély, mivel  Jánoshalma ellen játszanak. A vendégek nagyon változatos teljesítménnyel és eredménysorral rendelkeznek. Pár hete megverték a sokáig a bajnoki címre is esélyes Jánoshalmát, az elmúlt héten pedig ikszelt a táblázat vége felé található Hartával. Ki érti ezt? A végeredmény szerintem 3:0 lesz.

 

Kecel – Jánoshalma
A hazaiak eddig szépen szerepeltek, de a végén megizzadnak, hiszen a sorozat egyik meglepetéscsapatát (az ezüstérmest) kellene legyőzniük ahhoz, hogy meg legyen számukra a bronzérem. Ez nem lehetetlen, mert a végére kicsit kiengedett a  Jánoshalma, igaz a Kecelnek se megy mostanában, az Akasztó-Halas-KLC trió ellen buktak 8 pontot, legutóbb otthon megszenvedtek a táblázat végén álló Kunszállás ellen. Küzdős, hajtós meccsen döntetlen eredményt várok: 1:1

 

Kalocsa – Lajosmizse
Mindenképpen a hazaiak tűnnek a meccs esélyesének. Az előző hetekben megverték a Halast, a Félegyházát (igaz kikaptak a KLC-től és  a Keceltől). Elmondható, hogy a bajnokság végére elkapták a fonalat, most ötödikek. Összeállt a csapat, pedig az elmúlt 1-2 évben többször a megszűnés veszélye fenyegette őket. Kár lett volna!
A vendégek az előző évi újoncként elért 12. helyhez képes kissé előbb léptek, de nekik a mostani Kalocsa még nagy falat. Talán majd később. 3:0

 

Akasztó – Kunszállás
Kiesési rangadó lenne, ha lenne kieső, de sajnos évek óta nem sikerül 16-ra feldúsítani a csapatlétszámot ebben az osztályban, így marad mindkét csapat. Reméljük a KLC fentebb lép, marad akkor itt 12 csapat, mert kieső ide nem lesz az NB3-ból. Úgy hallottam, 5 megye kettes csapat kért és kapott licencet (északról Tiszakécske II., Kerekegyháza, Szabadszállás; délről Géderlak és Sükösd). A bajnokság végén megkérdik ezeket a csapatokat, valóban vállalnák-e a magasabb osztályban történő szereplést és pozitív válasz esetén gyanítom a megyei szövetség feltölti a megyei bajnokságot 16 csapatosra.
Visszatérve a meccsre az eredmény szerintem 2:0  lesz.
/Bocsánatot kérek a kunszállásiaktól, nekik/értük szorítok, de nagyon kellenek  a tippjátékban a pontok és most hazai győzelmet érzek./

 

Kiskunhalas – Kecskemét
A hazaiak az előző héten szabadnaposak voltak, azelőtt ikszeltek a kiesőhelyen tanyázó Akasztóval szemben. Előző őt meccsükön nem nyertek csak egyszer, igaz éppen a dobogóra esélyes Félegyháza ellen. Kiszámíthatatlan a Halas, ellenünk mindig szereti felszívni magát. Reméljük nem rontják el eddigi hibátlan teljesítménymutatónkat és a vendég KLC ha nem is könnyen, de elhozza tőlük a 3 pontot. Ebben az esetben egyedüli 100 százalékos teljesítmény nyújtó megyei bajnokként várhatnánk a jövő keddi NB3-as osztályozó-sorsolást. 1:2

 

_________________________________________
Szabadnapos csapat a Harta.
  ~  Ők befejezték a pontvadászatot, hátulról számítva második vagy harmadik helyen végeznek majd az Akasztó-Kunszállás meccs végeredményétől függően. Az Akasztónak legalább két góllal kell nyernie ahhoz, hogy megelőzze a Hartát.

 

⊂⚽⊃
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk, majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’), jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végére klikkelünk és beírjuk a tippet, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha a fönti sorrendben a tippelt végeredményeket írjuk be oda. Játszhatunk facebook nevünkkel, ekkor csak a face emblémára kell klikkelni, de játszhatunk becenévvel is. Ez utóbbi esetben a hozzászólás alatt megadunk egy ímélcímet (nem lesz látható!) és egy becenevet. Ez máskor is ugyanaz legyen, mert így tudjuk eredményeidet összesíteni. Ezután nincs más tennivaló, csak a jobb alsó sarokban található gombra klikkelsz, ezzel elküldöd tippjeidet. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik. Nagy nyereményt nem ígérünk, csak egy jó játékot, de ez sem kevés!

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
⊂⚽⊃

.

További segítségként a tippeléshez az előző forduló eredményei, tabella, forma:

 


 

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Bácsalmás – Soltvadkert
Kiskunfélegyháza – Kiskőrös
Kecel – Jánoshalma
Kalocsa – Lajosmizse
Akasztó – Kunszállás
Kiskunhalas – Kecskemét

 

A heti játék végeredménye: