„Jósolni nagyon nehéz, különösen, ha a jövőről van szó”
– mondta a Nobel-díjas Niels Bohr, és ebben nagyon igaza volt.

Mindig nehéz megjósolni a tippjáték eredményeit, de szezonkezdeteknél talán fokozottabban, mert nem tudja az ember melyik csapat hogyan vészelte át a szünetet, hogyan erősödött-gyengült, hogyan sikerült a felkészülés. Nehezíti a tippelést, hogy több, mint négy hónapja csináltunk ilyet utoljára, sőt az egyik fixnek vehető meccs csapata az eddig hibátlan eredménysorral rendelkező Kecskeméti LC szabadnapos, tehát a tutinak látszó két tipp-pontot se lehet előre remélni.

Ennyi tippírást nehezítő tényező után kit is kérhettünk volna fel a mostani forduló kommentálására, mint az ősz meglepetésjátékosát, aki csak a hatodik fordulóban csatlakozott a játékba, de magasan vezeti az összesített versenyt.

Ezek az őszi eredmények összesítései, most pedig lássuk Flodurarak tippjeit:

* – A 16. fordulóval kezdjük a tavaszt, a 14. és a 15. fordulót a legvégén rendezik meg.

 

Tisztelt Sportbarátok!

Szeretném megköszönni a lehetőséget és a szeretetet, üdvözlöm azokat, akik a játékon keresztül is figyelemmel követik a megyei labdarúgás eseményeit! Bemelegítésként azzal a kitérővel folytatnám, hogy amióta az MLSZ 12 csapatosra csökkentette az NBI-es bajnokságot, kizárva ezzel több vidéki fellegvárat, szinte fővárosi bajnokságot létrehozva, azóta a híreket nem olvasom, a meccseket nem nézem, abszolút kizártam az életemből az egészet. Kivételt képez a Lila Köd játéka, amibe jó 6 hónapja kapcsolódtam be. 40 évig voltam játékvezető, a tapasztalataim és élményeim alapján szoktam tippelni, általában a szívemre hallgatva.

Előre is elnézést kérek, ha valakit rossz tippjeimmel félrevezetek, de a téli átigazolási időszak eseményeiről, a csapatok felkészüléséről fogalmam sincs. Abban természetesen nagyon bízom, hogy a kecskeméti csapat sikeresen fog szerepelni, és a következő bajnokságban már az NBIII-ban indulhat. Ott is összefogásra lesz szükség, hogy minden követelménynek megfeleljünk. Sok sikert kívánok emellett a megye jelenlegi egyetlen NB-s csapatának és stábjának, a Tiszakécskének!

A kicsit hosszabb bemelegítés után tippjeim a következők a 4 hónapos szünet után:

Kunszállás – Kiskunhalas   0-0

Lajosmizse – Akasztó   2-1

Jánoshalma – Kalocsa   2-0

Kiskőrös – Kecel   1-1

Soltvadkert – KHTK   2-1

Harta – Bácsalmás   1-3

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk, majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’), jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végére klikkelünk és beírjuk a tippet, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha a fönti sorrendben a tippelt végeredményeket írjuk be oda. Játszhatunk facebook nevünkkel, ekkor csak a face emblémára kell klikkelni, de játszhatunk becenévvel is. Ez utóbbi esetben a hozzászólás alatt megadunk egy ímélcímet (nem lesz látható!) és egy becenevet. Ez máskor is ugyanaz legyen, mert így tudjuk eredményeidet összesíteni. Ezután nincs más tennivaló, csak a jobb alsó sarokban található gombra klikkelsz, ezzel elküldöd tippjeidet. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik. Nagy nyereményt nem ígérünk, csak egy jó játékot, de ez sem kevés!

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kereszttáblázat (benne kiemelve a forduló párosítása és a szabadnapos csapat), tabella:

 


 

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Kunszállás – Kiskunhalas
Lajosmizse – Akasztó
Jánoshalma – Kalocsa
Kiskőrös – Kecel
Soltvadkert – Kiskunfélegyháza
Harta – Bácsalmás

 

A heti játék végeredménye:

Megye I-es fordulóelemzés tipp-szempontból
18 játékos tippelt, de a leadott tippeknek csak kétharmadát vehetjük figyelembe, mivel két meccs elmaradt. Volt tehát 18×4=72 tipp, ezeknek közel harmadrészével (23) TOTO-szerűen telitalálatot értek el, mert eltalálták a meccsek kimenetelét. 3 telitalálat is született (kettő a keceli meccsre, egy a hartaira). A forduló győztese által elért 10 pont (a megszerezhető pontok fele!) remeknek számít, ha belegondolunk, hogy két meccsel kevesebbet játszottak és volt már ősszel több forduló is amikor a heti győztes ennél kevesebb pontot gyűjtött.
A meccsek zömében nem a papírforma szerint alakultak, mivel csak a Harta-Bácsalmás meccsen született az az eredmény, amit a tippelők többsége remélt. Kunszálláson és Kiskőrösön vendéggyőzelmet vártak legtöbben, míg a Vadkert-Félegyháza meccs osztotta meg legjobban a tippelőket, ahol szintén a kevesebbek által vár eredmény született, az előbbi kettő meccsen pedig ugye döntetlen lett az eredmény.
Szerzett gólok szempontjából csak a Kiskőrös és a Félegyháza góljait sikerült jól kalibrálni. )
/Papírformának azt számítjuk, amit a (reprezentatív felmérésnek csöppet sem nevezhető) többség tippelt, tehát kéretik nem túl komolyan venni ezt a kijelentést. ) /