forrás: faraz-ronaldo.blogfa.com

„Jósolni nagyon nehéz, különösen, ha a jövőről van szó”
– mondta a Nobel-díjas Niels Bohr, és milyen igaza volt.

Mit tippelhet ilyenkor az ember?

Egyedül a téli tabella lehet irányadó, hiszen nem tudhatjuk hogyan sikerült a téli erősítés, és az alapozás a csapatoknál.

Lássuk hát az első tavaszi tippsort:

 

Soltvadkert – Kiskőrös _ 1:1
Két szomszédvár, két középcsapat meccsén igazságos döntetlen várható. A hazaiak az előző években gyengébben szerepeltek, a vendégek jobb napokat is megélhettek már, most középen mindketten. Mindkét csapat lő egy-egy gólt és békésen megosztoznak a pontokon.

 

Tiszakécske – Kalocsa _ 6:0
Ez a Kalocsa már közel sem az a csapat akik az előző évben dobogósok voltak, és nekünk is komoly fejtörést okoztak. Valami nagy rendbontást is elkövethettek, amit a szövetség hat pont levonással ‘díjazott’. Vérmes reményei nem lehetnek a vendégeknek a Tisza-parton, nem valószínű, hogy a bajnokaspiráns dolgát meg tudják nehezíteni. Hiába szeretném a vendég pontszerzést beleképzelni ebbe a meccsbe, sajnos nem sikerül.

 

Kiskunhalas – Akasztó _ 2:0
Furcsa módon a táblázat közepén található a jobb sorsra érdemes város és a kis falu csapata egyaránt. Kicsivel több esélyt jósolok a hazai csapatnak, és nem csak a hazai pálya előnye miatt. Egységesebb, jobb csapat a Halas.

 

Kecskemét – Bácsalmás _ 2:0
Jól kezdődik az év? Most derül ki igazán mire volt elég a téli felkészítés és erősítés. Koncz Zsolti eltiltás miatti pihenőjét tölti még a csapatnál, de inkább a támadószekció érdekes, mert ugye a győzelemhez gólt, gólokat kell szerezni. Ebben reméljük segít nekünk Ponczók Csaba, aki nem egy tipikus focista alkat, de nagyon jól bűvöli a labdát. Ellenfelünknél Harnos Zolira kell figyelnünk, ő ott a házi gólkirály, aki pár hónapig nálunk vendégszerepelt, de itt nem nagyon találta meg góllövőcipőjét, bácsalmási mezben viszont ontja a gólokat. Szumma, szummárum: Salami duplával nyerünk. /Óvatos duhaj vagyok!/

 

Harta – Lajosmizse _ 0:1
Táblázatvégi helyosztó. Az előző évben még megyekettes Lajosmizse szépen helyt áll az első osztályban, szerintem egy csekélyke győzelemre esélye lehet Hartán. Szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat, ami a bentmaradáshoz biztos elég lesz. Persze, hiszen nem lesz kieső! 🙂

 

Kunszállás – Jánoshalma _ 0:0
Mindkét csapat halványan szerepelt ősszel, a hazaiaknál látványosabb volt a visszaesés. Pár éve még megnyerték a bajnokságot, de akkor szétkapkodták a kunszállási csapatot, és azóta nem tudnak a táblázat első felében lenni. Talán tavaszra megtalálják újra önmagukat és befutnak a táblázat közepére. Hajrá Kunszállás, hajrá Kertész Karcsi bá’! Én, mint egykori kunszállási játékos Nektek drukkolok [- de csak ha nem Kecskemét az ellenfél! -]!

 

Kecel – Baja _ 0:2
A vendégek végig stabilabb játékot és eredményt produkáltak a bajnokságban, ezért talán inkább az ő győzelmük várható ezen a meccsen. A hazaiak nagyon nem találják a helyüket, a játékot, a vendégek meg szépen alakítgatják csapatukat, és ez az eredményben is meg fog majd látszódni.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk, majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’), jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végére klikkelünk és beírjuk a tippet, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha a fönti sorrendben a tippelt végeredményeket írjuk be oda. Játszhatunk facebook nevünkkel, ekkor csak a face emblémára kell klikkelni, de játszhatunk becenévvel is. Ez utóbbi esetben a hozzászólás alatt megadunk egy ímélcímet (nem lesz látható!) és egy becenevet. Ez máskor is ugyanaz legyen, mert így tudjuk eredményeidet összesíteni. Ha nem szeretnél a kte.taccs.hu oldal egyik játékáról, írásáról sem lemaradni pipáld be a bal alsó sarokban az alsó kockát, ha ennek a tippjátéknak minden hozzászólásáról szeretnél értesítést kapni, akkor a fölsőt. Ez utóbbi fölösleges lehet, mert ide bármikor visszajöhetsz megnézni mi a helyzet. Ezután nincs más tennivaló, csak a jobb alsó sarokban található gombra klikkelsz, ezzel elküldöd tippjeidet. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik. Nagy nyereményt nem ígérünk, csak egy jó játékot, de ez sem kevés!

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt.

.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippjáték féléves összesítője, tabella, őszi eredmények:

 

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Soltvadkert – Kiskőrös
Tiszakécske – Kalocsa
Kiskunhalas – Akasztó
Kecskemét – Bácsalmás
Harta – Lajosmizse
Kunszállás – Jánoshalma
Kecel – Baja

.

.

A heti tippjáték eredménye: