Kecskemét – Kalocsa ~~ Csípős meccs lesz

Barack(pálinka) vs. paprika. Melyik lesz az erősebb?

bar-papr
A kecskemétieknek nem ismeretlen a Kalocsa csapata. Már a múlt évszázad második felében is volt 9-10 olyan bajnoki év, amikor összemérhették egymással erejüket. Volt amikor egy évben több kalocsai csapattal is találkozott a KTE, mert volt ott a város csapata mellett a VTSK, a Kinizsi és a Honvéd csapat is, ami Szamuely néven futott pár évet velünk közös bajnokságban.
Igen ez a múlt, de lássuk a jelent, és a közeljövőt.

 

forrás: http://adatbank.mlsz.hu
forrás: http://adatbank.mlsz.hu

A hazai csapat eredményeit ugye ismerjük, mert követjük az eseményeket. Első három meccsünket megnyertük, legutóbb a bajnoknál vizitáltunk. Az várható volt, hogy a hazaiak gólt fognak szerezni, bíztunk benne, hogy ez nekünk is sikerül. Nem így történt. Itt a lehetőség a javításra az előző évi bronzérmes ellen, ami nem is olyan egyszerű dolog. Mi ugye ötödikek lettünk a legutóbbi bajnokság végén, így az a kérdés, hogy az azóta történt változások melyik csapatot milyen előjellel érintették.

 

Nézzük ezután a vendégeket:

forrás: http://adatbank.mlsz.hu
forrás: http://adatbank.mlsz.hu

Jól kezdtek a Kecel ellen, kis megtorpanásként döntetlen Majsán, vereség otthon a Kiskőrös ellen, majd két győzelem előbb Bácsalmáson, majd otthon a Kunszállás ellen. Ez utóbbi kiütéses győzelem volt ami mindenképpen figyelemfelkeltő. Velünk ellentétben ők hét közben a Megyei Kupafordulót is sikeresen vették, tizenegyet gurítottak a fajszi csapatnak.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tabellavizsgálat nehézségei

forrás: http://adatbank.mlsz.hu
forrás: http://adatbank.mlsz.hu

Amíg páros számú csapat volt egy bajnokságban addig is fals képet adott és adhatott az évközi tabella, hiszen minden csapatnak más és más a sorsolása, más időpontban fogadják a könnyebb és a nehezebb ellenfeleket. De legalább egyenlő számú meccset játszott a forduló végére minden csapat.

A páratlan számú csapatnál a táblázat követése még nehezebb. Miért is?
Két csapat van amelyik még nem veszített pontot, ők vannak az első két helyen. DE! Mi ugye egy fordulóban szabadnaposak voltunk, csapatunk eddig még csak 3 pontot veszített el. A táblázat szerint csak hatodik, miközben olyan csapatok előznek meg minket, akik 5-6 pontot veszítettek eddig. No ugye, hogy nem kell ezt a táblázatot menet közben olyan véresen komolyan venni. Ha mégis figyeljük ne a megszerzett, hanem az elvesztett pontokat számolgassuk.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

A hazaiak kisebb hullámvölgyben vannak amiből itt az ideje kilábalni, a vendégek jó passzban vannak, de ki tudja vasárnapig kitart-e formájuk?

 

Barackpálinka kontra erős paprika.
Vasárnap estére kiderül, hogy melyik csapat fog megelégedetten hátradőlni és melyik fog könnyeket hullajtani a másik csapat termékétől.

 

Hajrá Kecskemét!