forrás: androbook.info

forrás: androbook.info

Ötödik forduló, második rangadó.

A második fordulóban volt Kécske-Baja rangadó, most Félegyháza-Kecskemét következik. Hétvégén forduló, tehát minden feltétel adott ahhoz, hogy folytassuk a tippversenyt.

Lássuk hát:

Kiskunfélegyháza – KLC-KTE  1:1
Egy héttel ezelőtt bíztam a Kunszállásban, hogy megszorongatja félegyháziakat, ez nem jött be. Jobban tartottam a Halas elleni meccstől, mint az indokolt lett volna. Azért, ha a két meghatározó kiskunhalasi gólvágó játszik más lett volna a a meccs képe. Mivel a Kécske szabadnapos, ezért a jelenlegi dobogósoknak maximum 3 pont jut ezen a hétvégén. Szerintem kettő, mert ez a két dobogón lévő csapat megosztozik a pontokon. Iksz? Amikor megyünk az előző évi bajnokhoz, akik 17 ponttal végeztek előttünk az előző év végén? Igen iksz! Nem a realitás, a papírforma a lényeg, hanem az optimizmus és a ‘lila köd’! 🙂

 

Kiskunhalas – Soltvadkert  3:1
Összeszedi magát a Halas és otthon biztosan begyűjti a három pontot a gyengélkedő vendégektől. Ennyi különbség van a két csapat között, ha a támadórészleget a hazaiak helyreteszik.

 

Baja – Kiskőrös  3:1
Úgy tűnik a bajaiak kezdenek magukhoz térni, ha nehezen is, de kezdik hozni a győzelmet és otthon biztos három pontra számíthatnak a Kiskőrős ellen. A vendégek ugyan nyertek a hétvégén, de az Akasztó nem állította őket megoldhatatlan feladat elé.

 

Kalocsa – Kunszállás  2:0
Az előző év bronzérmese fogadja a nagyon ingadozó teljesítményű kunszállásiakat. A múlt héten a Kunszállás semmi erőfeszítésre nem kényszerítette a félegyháziakat, ezért szerintem itt most sima hazai győzelem várható.

 

Jánoshalma – Kiskunmajsa  2:2
Tizedik hely körül tanyázik mindkét csapat a táblázaton. Mindkét csapatnak van egy győzelme, két veresége, a hazaiaknak egy szabadnap miatti meccskihagyásuk, a vendégeknek egy győzelmük is. Az újonc hazaiaknak szerintem sikerül otthon tartaniuk az egyik pontot.

 

Harta – Kecel  1:4
Az előző év két utolsó helyezettje csap össze ezen a meccsen. A hazaiak ‘átmentették’ előző évi formájukat, még nem szereztek pontot, a vendégek két meccset megnyertek, kettőt veszítettek, tehát valamivel esélyesebbnek tűnnek. A Kecel elöl-hátul ‘gólérzékeny’, védelmének viszont most nem sok dolga akad.

 

Akasztó – Bácsalmás  0:1
‘Akasztón senkinek nem könnyű!’ hallom fülemben egy ismerősöm szavait. Annak ellenére, hogy a hazaiak még pontot sem szereztek nem lesznek könnyű helyzetben a bácsalmásiak sem, mert nekik is még csak egy gól nélküli döntetlen jött össze eddig az első fordulóban, Soltvadkerten.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt.

 

—————————————–

 

Egy kis segítség a tippeléshez: előző fordulós eredmények és a táblázat

klsd

 

Ebben a meccs-sorrendben várjuk a tippjeidet:
Kiskunfélegyháza – KLC-KTE
Kiskunhalas – Soltvadkert
Baja – Kiskőrös
Kalocsa – Kunszállás
Jánoshalma – Kiskunmajsa
Harta – Kecel
Akasztó – Bácsalmás

 

A heti játék végeredménye:
tipp_212