forrás: featurepics.com

forrás: featurepics.com

Két forduló és vége?
A kérdés nem a bajnoki évre, hanem élvonalbeli tagságunkra vonatkozik. Egy hét múlva már tudni fogjuk a végleges választ, és félő, hogy Újpestre már annak tudatában utazunk, hogy habár a pályán becsülettel helyt állt a város csapata, a fehér asztal mellett kiesünk az NB1-ből! 🙁

fater81 vállalta magára, hogy a hétvégi meccsek végeredményeit elárulja nekünk.  Lássuk mi vár ránk az utolsó előtti fordulóban:

 

A bajnokság vége felé járva a téttel együtt csökken a tempó, a nézők száma és még az érintett játékosok érdeklődése is, de mi töretlenül tippelünk tovább!

 

Dunaújváros – Debrecen  1-1
Újvárosban minden bizonnyal szépen akarnak búcsúzni a hazai közönségtől az utolsó előtti fordulóban, a debreceniek meg már szeretnék elfelejteni ezt az évet. Ha a Loki két legutóbbi idegenbeli meccse 1-1 volt, miért ne lenne a harmadik is az?

 

Puskás – Újpest  1-3
Az Újpest az elmúlt négy fordulóban 12 gólt vágott, így Felcsúton is hozhatja majd az átlagot, pláne, hogy azért a tabellán 10 ponttal előzi a Puskás Akadémia csapatát. A lilák ráadásul furcsa mód hazai pályán hajlamosak rapszodikusan szerepelni, idegenben csak tudják hozni a kötelezőt!

 

fbcustom.me_soccer-stadium-nike

 

MTK – Haladás  3-0
Mindig arra gondolok ilyenkor, hogy vajon Illés Béla milyen lelkiállapotban néz végig egy ilyen összecsapást? Az MTK előtt az idei teljesítményért is le a kalappal, és őket ismerve még nem tettek le a bajnoki ezüstéremről sem. Ráadásul az Európa-ligára készülve számukra nincs olyan meccs, amit nem kellene komolyan venni, bár esetükben mindig felmerül a kérdés, hogy az idei dobogós csapatból vajon hányan maradnak a klubnál a nyár végére. Azért a diósgyőri kirándulás előtt a szép búcsú a hazai közönségtől nekik is össze fog jönni.

 

Győr – Pécs  0-1
Nem lennék most győri futballista. Rossz az, ha tudod, bármit csinálsz, jövőre a csapatod beláthatatlanul távolra kerül az NB I-től, te meg gondolkodhatsz azon, hogy az ország mely táján lehet még jövőd. Pécsett ennél valamivel jobb a helyzet, a baranyaiak meg is őrizték veretlenségüket az elmúlt három fordulóban. Egy langyos meccsen most is meglehet az egygólos győzelem.

 

forrás: pptstar.com

forrás: pptstar.com

 

Pápa – Paks  0-3
A Pápa lélekben már régen elbúcsúzott az élvonaltól, hiszen ha ki is harcolnák, hogy  a kiesési vonal fölé kerüljenek anyagi okok miatt akkor sem indulhatnának a következő évben az NB1-ben. Az atomváros tartja stabilan ötödik helyét és habár kihátrált mögülük a főszponzor Atomerőmű, valamilyen titokzatos módon mégis minden rendben van a kasszában, mert csont nélkül megkapták a licencet. Kényelmes örömfocival elbúcsúztatják a pápai stadiont az élvonaltól.

 

Nyíregyháza – Diósgyőr  1-1
Akárhonnan is nézzük, rangadó lesz ez mindig is a javából! A Nyíregyháza a(z általam) vártnál jobban, a DVTK a(z általam) vártnál rosszabbul szerepel idén, utóbbiak tavaszi szereplése ráadásul enyhén szólva is rosszul sikerült. A miskolciak múlt héten ugyan kiütötték szerencsétlen ETO-t, most viszont olyan ellenfelük akad, aki komolyan felszívja magát a szezon utolsó nagy meccsére.

 

lilafoci_000-horz

 

Videoton – Kecskemét  0-1
Mivel a Vidi egyrészt kiengedett a bajnoki cím megszerzése után, másrészt egy kupadöntőn is túl lesz a hétvégére, most van esély elkapni őket! Ha az MTK otthonában meg lehetett úszni kapott gól nélkül, akkor Fehérváron is meg lehet ezt csinálni. Azt az egy gólt meg csak összehozzák már a fiúk!

 

Ferencváros – Honvéd  2-1
Thomas Doll Fradija páratlan veretlenségi szériát mutatott fel ebben a szezonban, és ez most sem fog megtörni. Ez néha persze abban merül ki, hogy baromi unalmas döntetleneket játszanak a zöldek, néha meg abban, hogy lagymatag meccseken valahogy csak nyernek a végén. Most az utóbbira tippelek. A Honvéd az utóbbi években számos alkalommal tudott borsot törni a Ferencváros orra alá, így Bödéék se sírnának nagyon, ha jövőre nem kellene velük találkozni az NB I-ben.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

 

forrás: dreamstime.com

forrás: dreamstime.com

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt. A befejezett fordulók eredményeit tartalmazó táblázat ennek a lapnak a jobb fölső sarkában a legalsó linken található meg.
Az a táblázat kicsit több információt tartalmaz, mint a heti játék végeredményét mutató kép, mert ha a táblázatban az alsó (vízszintes) görgetősávot balra húzod láthatóvá válnak az előző hetek végeredményei, ha a játékosok neveit tartalmazó sorokat kijelölöd, ráklikkelsz a kijelölt részre jobb gombbal a ‘Felfedés’-t választod azokat a játékosokat is megláthatod akik csak ritkán tippelnek, ezen kívül a játékosok nevei alatt sok hasznos linket is találhatsz.

 

Egyszerűsített tippszelvény erre a hétre:
Dunaújváros – Debrecen
Puskás – Újpest
MTK – Haladás
Győr – Pécs
Pápa – Paks
Nyíregyháza – Diósgyőr
Videoton – Kecskemét
Ferencváros – Honvéd

 

A heti játék végeredménye:

tipp_2014-2015_29