forrás: pinterest.com

forrás: pinterest.com

Tizenegyes!
Ez most nem büntető, hanem ez a soron következő forduló sorszáma.

Öt meccs veretlenül! No de nem dőlhetünk hátra kényelmesen a fotelben.
Már csak azért sem, mert ez a fotel kőkemény. 🙂

A válogatott meccsek miatti szünetet kihasználtam arra, hogy próbáltam becserkésszek újabb tippírókat. Úgy tűnik sikeres volt a munka, mert -a legutóbbi két fordulóhoz hasonlóan- a következő hetekben is szüzek (legalábbis ‘tippírásilag’ szüzek 😉 ) írják majd a szöveges magyarázatokat.

Folytassuk ezt a sort SirPub kollégával aki kezdetektől fogva, vagyis három éve játszik velünk. Nem is értem eddig miért nem kerestük meg szöveges tippmagyarázatért. No de ami késik, nem múlik, nézzük a fordulót SirPub szemével:

 

forrás: facebookdorks.com

forrás: facebookdorks.com

 

Dunaújváros – Haladás
A Dunaújváros még nem győzött a legmagasabb osztályban (milyen furcsa ezt leírni), ráadásul az egyik közvetlen riválist fogadják a Haladás személyében. Ha most nem, akkor mikor? Ettől függetlenül nem tartom őket esélyesnek, a Hali végre megszerezte első hazai győzelmét a 10. fordulóban, ez illetve az egy fordulóval korábbi Fradi elleni pont lökést adhat nekik. Nem számítok sok gólra, tipp: 0–1

 

Pápa – Diósgyőr
A Lombard nincs jó formában, a harmadik fordulóban győztek utoljára (ellenünk ), a DVTK viszont dobogós, egyedül a Vidi vendégeként kaptak ki. Sok szót nem vesztegetnék erre a párosításra, nálam ez országos kettes, mégpedig 0 – 2-vel.

 

Nyíregyháza – Puskás
Ellentétes utat járt be a két csapat az elmúlt fordulókban. Az egy hetes szünet nagyon kellett a Nyíregyházának, a hazaiak három vereség után várják az „ifjú” akadémistákat. A Puskás három győzelem után utazik a Nyírségbe, ezek közül a Győr legyőzése számomra nagy meglepetés volt. Viszont a Puskás nem győzni jár idegenbe, eddig nulla pontot szorgoskodtak össze a Pancho Arénától távol. Meglátjuk, mire megy egymással a két csapat, én pontosztozkodásra számítok. 1 – 1

 

Kecskemét – MTK
Nehéz ellenfelet fogadunk, de a csapat úgy tűnik rátalált végre a helyes útra. Tavaly 3-0-ra leléptük a kék-fehéreket, remélem idén is sikerül. Ha nem is ennyire, de mondjuk 2 – 1-re.

 

forrás: inazuma-eleven.wikia.com

forrás: inazuma-eleven.wikia.com

 

Honvéd – Paks
A Paks (számomra legalábbis) váratlanul jól szerepel eddig a bajnokságban, eddig egyszer kaptak ki (tőlünk ). A Honvéd mélyrepülésben van, három vereség után elküldték a „csodatevőt”. Hogy ki lesz az utód, egyelőre nem tudjuk, ahogy azt sem, hogyan hat ez a játékosokra. Véleményem szerint nem most kezdik meg az emelkedést, tippem: 1 – 2

 

Ferencváros – Pécs
A Fradi nem túl meggyőző mostanában. Az erősebb ellenfelek tabellán hozzájuk közelebb állók (DVTK, Újpest, MTK) ellen rendre 2-1-es vereségek idegenben. Szerencséjükre közben gyengébb ellenfelek jöttek otthon, bár a Haladás ellen pontokat veszítettek. A Pécs számomra nagy talány. Eddigi produkciójuk alapján bárki ellen bármilyen eredményre képesek (kicsit déjà vu-m van, ez valahogy ismerős egy vidéki lila fehér klubtól…), váratlan vereségek otthon, váratlan győzelmek idegenben. Szerintem most nem fog nekik sikerülni meglepetést okozni, tippem: 3 – 0.

 

Videoton – Debrecen
Elvileg a forduló rangadója. Csakhogy a Vidi most verhetetlennek tűnik, minden szép és jó és egyenletesen bárányfelhős Székesfehérváron. A Loki viszont érthetetlen hibákat vétett az elmúlt fordulókban, rengeteg pontot elhullajtottak a hajdúságiak. Nem tudom, mi lehet a baj a Cívisvárosban, de az elmúlt években ez nem volt megszokott. Az legutóbbi fordulóban ennek a Honvéd itta meg a levét (4-0), meglátjuk, ezzel visszatalált-e a helyes útra a DVSC. Lehet, de szerintem erre még egy hetet várni kell: 2 – 0

 

Győr – Újpest
Valami hiányzik Győrben. Relatív sok gólt kapnak, kevés pontot szereznek. Én szerettem Horváth Feri-t, mikor nálunk volt, szurkolok neki. Legutóbb felajánlotta a lemondását, amit viszont nem fogadott el a vezetőség. Ez nagyon kétélű fegyver, vagy összehozza a csapatot, vagy még inkább a mélybe taszítja. Majd kiderül. Az UTE szorgalmasan gyűjtögeti pontjait, én nem is emlékszem mikor voltak ilyen magasságokban a tabellán. Idegenben sem annyira rossz a mérlegük, egy győzelem mellett csak egyszer kaptak ki, akkor is a Vidi vendégeként, ami vállalható. Sok viszont a döntetlen Szusza Ferenc stadiontól távol, ráadásul kevés gólos meccseken osztották el a pontokat aktuális ellenfelükkel. Úgy érzem, most is döntetlen várható, legyen 1 – 1.

 

forrás: pagecovers.com

forrás: pagecovers.com

 

 

Egy kis segítség a tippeléshez:

– Helyezések, eredmények, formák, sorsolás (készítette és rendszeresen frissíti: PingWin)
Pontszámok, gólkülönbségek, meccsinfók (forrás: eredmenyek.com)

_pont-szab_

A játékban bárki részt vehet, aki olyan meccsre adja le (- pontos végeredmény -) tippjét, amelyik még nem kezdődött el.
A heti végeredmény a forduló utolsó meccse után azonnal a tipp-poszt végére mindig felkerül. Keresd itt, vasárnap este.

A korábbi fordulók tippjáték-végeredményeit (- 2013 júliusától kezdve -)  itt megtalálod.

A heti játékon kívül aki a fordulók legalább felében tippelt rész vesz az összesített versenyben is, ahol a megszerzett pontok átlaga alapján alakul ki a sorrend, tehát nem kerül így hátrányba az se aki pár fordulóból kimaradt. A befejezett fordulók eredményeit tartalmazó táblázat ennek a lapnak a jobb fölső sarkában a legalsó linken található meg.
Az a táblázat kicsit több információt tartalmaz, mint a heti játék végeredményét mutató kép, mert ha a táblázatban az alsó (vízszintes) görgetősávot balra húzod láthatóvá válnak az előző hetek végeredményei, ha a játékosok neveit tartalmazó sorokat kijelölöd, ráklikkelsz a kijelölt részre jobb gombbal a ‘Felfedés’-t választod azokat a játékosokat is megláthatod akik csak ritkán tippelnek, ezen kívül a játékosok nevei alatt sok hasznos linket is találhatsz.

 

Egyszerűsített tippszelvény erre a hétre:

Dunaújváros – Haladás
Pápa – Diósgyőr
Nyíregyháza – Puskás
Kecskemét – MTK
Honvéd – Paks
Ferencváros – Pécs
Videoton – Debrecen
Győr – Újpest

 

 

__________________________________________________________________________________________

A heti játék végeredménye:

tipp_2014-2015_11