Célegyenesben

Kezd kialakulni a dobogó, és gyanítható, hogy melyik két csapat esik ki.

-27-horz

forma

A Lokinak és az ETO-nak közel azonos a sorsolása, mert bár a Debrecen UTE-Felcsút-Honvéd triója erősebbnek tűnik, mint a győriek Kispest-Rákóczi-Mezőkövesd hármasa, de a lokomotív lendületben van, és ez a lendület kitart szerintem a végéig. A harmadik helyre talán a Vidi az esélyesebb a Fradinál. Azonos pontszámmal állnak, mindkettőjüknek van egy közös diósgyőri ellenfele, emellett a Vidi a két kiesőhelyen lévővel meccsel, a Fradi pedig a Halival és az újjáéledő Pakssal.

A középmezőnyben csapatok kezdik megtalálni helyüket. Szerintem ott már nagyobb mozgás nem lesz, esetleg annyi, hogy a Kispest és az MTK helyet cserél. Ezt a helycserét az utóbbi hetek formája és a hátralévő ellenfelek erőssége miatt gyanítom. Játszik a két csapat egymás ellen az utolsó előtti fordulóban, ezen kívül a Kispest megy Győrbe és Debrecenbe (ami az álmoskönyv szerint nem sok jót jelent 🙂 ), az MTK fogadja majd a Felcsútot és a Kaposvárt.

Hátul is kezd tisztulni a kép. A Paks győzelme, a Zsóry veresége után kezd kialakulni a kiesőzóna, és az öt pontos hátrányát a Véber fiúk a Pécs-Vidi-Eto hármas ellen nem fogják tudni ledolgozni. Még ha a Mecsekalján valami csoda folytán győznének is három pontjukat nem fogják tovább szaporítani, mert sem a Vidi, sem a Győr nem teszi meg nekik azt a szívességet, hogy pontot szerezhessenek.

A fontosabb helyezések szerintem ezek lesznek a végére:
1. DVSC
2. Győr
3. Videoton
.
.
.
9. Kecskemét (6-6 hellyel a két véglettől, középen)
.
.
.
15. Mezőkövesd
16. Kaposvár

___________________

Két feljutó az NB2-ből:
1. Nyíregyháza
2. Dunaújváros

… szóval jövőre is fel lehet kötni azt a bizonyos fehérneműt!

Hajrá lilák!

forrás: dreamstime.com
forrás: dreamstime.com