Fúú, ezer éve nem írtunk az oldalra, de legalábbis annyinak tűnt, rebegjük is sűrűn a bocsánatot, de ez a december – január sajnos már csak így megy, tombol a vizsgaidőszak, amivel nehéz tartani a lépést és többnyire nem is sikerül. Na meg amúgy is kevés dolog történik a magyar fociban. De Rajczi Peti kitálalt, ezt pedig nem lehet szó nélkül hagyni.

rajczi2

Itt még minden subidubi meg csudajó volt (forrás: kecskemetite.hu)

Szóval Peti rettentő elegánsan sokáig nem mondott semmit, csak annyit, hogy “problémám akadt a tulajjal, de inkább hagyjuk, úriemberek nem beszélnek ilyesmiről a nyilvánosságnak”, vagy valami hasonlót. De aztán ugye kikerült a lila-fehér véráramból, és egyből megjött a hangja is, megtalálta az önérzetét és (ha lehet még elegánsabban, kizárólag úriember módjára) megérezte, hogy most már mondhatja, ami a lelkét nyomja, és mondta is.

Előfordult, hogy az öltözőben valamelyik játékostársam odajött hozzám, és kért ötvenezer forintot kölcsön, mondván, nem tudja fizetni az albérletét, mert a klub tartozik neki. Aztán volt drámaibb eset is, amikor valaki tízezer forintot kért, mert nem volt mit ennie a családjának.

Ha azt hisszük, hogy itt vége, meg hogy csak szimplán szegények vagyunk, akkor tévedünk, mert Szent Péter orvosolni szerette volna a helyzetet, emígyen:

Szóvá tettem ezt a tulajdonosnál, kértem, adja el a tulajdonrészét, vagy vegyen be valakit az üzemeltetésbe. Sajnos nem volt vevő az ötletemre, sőt rosszul sült el az egész. Bekő Balázs vezetőedző az egyik edzés után közölte, hogy a tulajdonos azt mondta neki, amíg ő áll a csapat élén, addig Rajczi nem lehet a keretben.

Ez a sztori. Nem szép, de csúnya, több szempontból is. Egyfelől Rajczi viselkedése érthetetlen, bár magyar körökben nem szokatlan, nem kellett olyan rettentő sokat várni a sárdobálásra. Másfelől mocskosul kevés a pénz Kecskeméten. Ezt eddig is sejtettük, csicseregték a madarak, olvastunk híreket, de itt most – már, ha Rajczi igazat mond, és nem látom be, miért ne mondana – feketén-fehéren le van írva, ki van mondva, hogy bizony nincs pénz, nagyon nincs, Rózsa Pál pedig akár az összeállításba sem rest beleszólni. Nem én mondtam, Rajczi.

(innentől már a félhomályba szorul az is, hogy Koszó Pápán próbázik, hogy telenyomtuk magunkat utánpótlás játékosokkal, hogy próbázik nálunk U20-as bronzos, meg “Icebear” Tamás is.)

 

forrás: rangado.hu