Holnap 14:00-kor a Békéscsaba látogat hozzánk. A továbbjutás szempontjából igazi tétje nincs a mérkőzésnek, ennek megfelelően – Bekő Balázs ígérete szerint – a fiatalok kapnak bizonyítási lehetőséget. Hogy valami izgalmat is csempésszünk a találkozóba, a csapat elé az első hely megszerzését tűzzük ki célul. Hiszen bármilyen sorozatban a Szolnok előtt végezni kellemes érzéssel tölti el az embert. A következő végkimenetelek lehetségesek:

 • Győzelmünk esetén nincs kérdés, elsők vagyunk.
 • A Szolnokkal elért azonos eredmény, illetve egy esetleges újpesti győzelem nekünk kedvez, mi végzünk az első helyen.
 • Ha a Szolnok győz, mi pedig csak döntetlent vagy vereséget érünk el hazai pályán, akkor visszacsúszunk a második helyre.
 • Ha a Szolnok döntetlent ér el, és mi veszítünk akkor lesz igazán érdekes a történet. Az mlsz.hu Ligakupára vonatkozó szabályzata a következőket írja:

Azonos pontszám esetén a sorrend az alábbiak szerint kerül meghatározásra:

 1. a kupában elért több győzelem
 2. a kupa mérkőzések gólkülönbsége
 3. a kupa mérkőzéseken rúgott több gól
 4. az egymás ellen játszott kupa mérkőzések pontkülönbsége
 5. az egymás ellen játszott kupa mérkőzések gólkülönbsége
 6. az egymás ellen játszott kupa mérkőzéseken az idegenben lőtt több gól
 7. a kupa fair play értékelésében elért jobb helyezés
 8. sorsolás

Jelenleg 3-3 győzelemmel áll mindkét csapat. Ebben az esetben ezt egyik klub sem növelné, így a kupában elért több győzelem nem számít.

A +1-es gólkülönbségünk nem túl acélos, simán túlszárnyal minket a Szolnok (+4).  Fentebb említett helyzetben, mi ezen a statisztikán csak ronthatunk, míg riválisunké nem változna. Tehát a gólkülönbségünk miatt, KTE vereség és Szolnok döntetlen esetén visszacsúsznánk a második helyre.

Ezek a forgatókönyvek, a színészek adottak, hozzuk ki a legjobbat az alkotásunkból. Nyomjunk egy fricskát a Szolnok orra alá!