A tavasz 18+1 (vagy több) pillanata

Még alig lett vége az őszi pontvadászatnak, mi már a tavaszi sorsolást böngésszük. A szurkoló már csak ilyen. 🙂 7 hetes bajnoki szünet után január végén folytatódik a bajnokság, de más is vár ránk tavasszal.

Január 30.-án folytatódik a sorozat, május 22.-én lesz az utolsó forduló. 18 bajnoki meccs vár a csapatokra két szerdai fordulóval. Hétvégi bajnoki szünet csak egyszer lesz, éppen féltávnál (a kép bal oldalán lévő meccs-sorozat után) március végén. Ősszel kettővel több hazai meccsünk volt, mint ahányszor idegenben játszottunk, így tavasszal ez fordítva lesz.

18 bajnoki meccs, OK. De mi az a plusz?
Plusz tétmeccs (vagy tétmeccsek) a Magyar Kupa lehetősége. A DVSC legyőzésével jogot szereztünk az ötödik fordulóban való részvételre. Február kilencedikén, szerdán fogadjuk a kispestieket. A meccs este negyed hatkor kezdődik majd. Valószínűleg tévés meccs lesz, tehát az is láthatja aki egyébként nem jön ki a Széktóiba. Nagyobb esélyünk a Honvéd ellen se lesz, mint amennyi a Loki ellen volt, miért ne reménykedjünk a továbbjutásban? Bízzunk a csapatban! Egy meccsen bármi lehet, jó példa erre a Debrecen elleni októberi kupasiker. Azután már „csak” három meccset kellene nyerni ebben a sorozatban és 11 év után újra magasba emelhetnék a kupát a kecskeméti lilák. A fenti képen látható lila-fehér ‘folt’ a meccsnaptárban azokat a szerdai napokat jelöli, amikor Magyar Kupa meccsek fordulója van, a döntő május 11.-én lesz. A kupagyőztes avatása 3 nappal a Kécske elleni visszavágó után, és hat nappal a 2011-es kupagyőzelmünk nevezetes napjának dátuma előtt van. Egyenlőre ne tervezzetek más programot május 11-re ….. 😉