Az ősz második felének Közép csoportos sorsolása

Az előző héten átnéztük hogyan teljesített a Közép csoport, hogyan szerepeltek a tippelők, láttuk az NB3 teljes mezőnyének sorrendjét. Túl vagyunk a kupafordulón, most nézzük milyen bajnoki meccsek, lehetőségek várnak a csoport csapataira az ősz második felében.

A képen a Közép csoport hátralévő őszi 11 fordulójának teljes sorsolása látható.
A forduló sorszáma fölött meccsnapok dátumai, óra a KTE meccsek kezdési időpontját jelzi. A KTE minden hónapban egy órával korábban kezdi hazai meccseit: szeptemberben hatkor, októberben ötkor, novemberben négy órakor.

A tabella három felé osztva, a KTE kiemelve, nézzük szépen sorrendben:

Kecskemét
A csapat két ponttal van lemaradva az éllovastól, ami azért már nem annyira vészes, mint volt két fordulóval korábban. Szeptember végén a következő meccsen igazi erőpróba vár a Gombos csapatra, mert a Szabó István vezette Dabas vizitál a Széktóiban. Hétvégi vendégünknek még nincs veresége a bajnokságban, itt az idő, most vagy soha. 😉 Ezután felváltva kapunk a tabella alján és elején álló csapatokat, majd az első kör végén az Iváncsát fogadjuk. Reméljük addigra a tabella élén állunk már és győzelemmel fejezzük be a 19. fordulót is, és téli szünetre több pontos előnnyel mehetünk.

Az első négyes kicsit elszakadt a többiektől, úgy tűnik ők fognak ebben a (fél)évben harcolni a dobogós helyekért. Előnyük 4 pont az őket üldöző négyes csoporttal szemben.

A második négyes több érdekességet is rejt magában.
Dicséretes a Körösladányiak teljesítménye, akik megyéből felkerülve remekül helytállnak, de az ESMTK-tól és a monoriaktól többet vártunk. Szerintem nem csak mi, hanem ők is több hellyel előbbre tervezték magukat a bajnokság ebben a szakaszában. Messze még a vége, sok idő van még javításra.

A tabella alsó része nagyon tömör, itt még bármi lehet.
Amelyik csapatnak hosszú a kispadja előny lehet, hogy hosszabb a bajnokság, ők jobban bírják majd a menetelést, ahol kisebb a keret jobban megszenvedhetnek majd az ősz és a tavasz végére.
Ebből a tabellarészből meglepetés a Vác, a Dunaújváros és az SZVSE gyenge teljesítménye. No de semmi pánik, nagyon szoros itt még a tabella, hiszen a 9. középmezőnybeli hely és a 16. kiesőhely között csak 3 pont a különbség, vagyis egy győzelemnyi távolság választja csak el egymástól a két csapatot.

A képről az összes csapat teljes hátralévő őszi sorsolása leolvasható.
Szerdán még két elmaradt meccset (Dabas-Gyón – Honvéd2 és Paks2-SZVSE) pótolnak, de ezek eredménye az első nyolc csapat helyezését nem fogja befolyásolni, csak az alsó régióban várható kis mozgás.


Ennyit a csapatokról, a rájuk váró távolabbi jövőről.

– ⋐⋑ –

Csütörtök délután keressétek a Közép csoport tippjátékát a kte.taccs.hu -n.