Az ősz első felének értékelése ~ a tippjátékról

Tɪᴘᴘᴇʟᴇ́sᴍᴇɴᴛᴇs ʜᴇ́ᴛᴠᴇ́ɢᴇ!
Mivel nem lesz bajnoki forduló így a szokásos tippelés is elmarad, de ha már a elemeztük a Közép csoportot és az NB3 teljes mezőnyét ne maradjon ki a tippjáték értékelése sem.


Tizedik éve tippelünk mindig abban a bajnokságban, ahol Kecskemét csapata szerepel. Korábban góltotót játszottunk, de egyrészt a magasabb meccsszám, másrészt a változtatás, megújulás szándéka miatt váltottunk és most csak a meccsek eredményének irányára kell tippelni. A sorozatos holtversenyek elkerülése érdekében nem egy pontot adunk a sikeres találatért, hanem annak függvényében többet, vagy kevesebbet, hogy nem várt eredményt talált el valaki, vagy papírformának nevezhető végeredményt.

Összességében megállapítható, hogy jó döntés volt a tipprendszeren változtatni, mert minden eddiginél negyedével több a játékos.

Tippelők száma
Ezt nem nagyon kell magyarázni, itt az adott körben tippelők száma látható.

Ennyi játékos „nyert” a fordulóban
Mindenki, aki megteszi tippjét 1 képzeletbeli (virtuális) zsetont tesz fel tétként. Ha veszít ezt elbukja, ha nyer tétjénél többet kap vissza. Normál esetben 10 meccsre tippelünk (amikor egy meccs elmaradt akkor kilencre, ezeket piros négyzet jelzi*), tehát ha tíznél (kilencnél*) több pontunk marad a forduló végére akkor jól tippeltünk és „nyertünk”. A tippelők száma alatti sorban az adott fordulókban „nyertesek” száma látható, tehát nyereséggel fejezték be a fordulót.

Halvány barack színű háttérben az a szám látható, hogy adott fordulókban hány játékosnak volt hat, vagy annál több meccstalálata, hányan találták el a végeredményt. Telitalálat eddig nem volt, 9 találat is csak egyszer, a nyolcadik fordulóban. Akkor PKrisznek sikerült majdnem a telitalálat, csak annyit tévedett, hogy a Honvéd2-Körösladány meccset hazaira tette és nem döntetlenre.
Már ebből a képből is gyanítható, hogy az első és a negyedik forduló volt a legrosszabb. Nem csak a KTE-nek, hanem a tippelőknek is.

A játékosok összbevétele alatt az ennyit nyert a BANK sok mindent elárul.
Ez jelzi azt, mennyire sikerült eltalálni a végeredményeket. Az első forduló eredménytelensége még érthető, mert az elején az erőviszonyok ismerete nélkül csak vaktában lehetett tippelni, de furcsa, hogy a negyedik forduló majdnem ugyanolyan gyengére sikerült, mint az első. Ebben a két fordulóban ‘sokat nyert a bank’, vagyis toto-gyilkos, esetünkben TIPPMIX-gyilkos volt az a két kör. Csak egy forduló sikerült a játékosok szempontjából remekül, csak a hetedik fordulóan veszített a bank. Itt már kicsit kezdtünk ráérezni a tippelés ‘ízére’.

A kép két alsó sorában a maximális és a minimális pontszám látható.
A maximális szám nem mond sokat, mert az ODDS-értékek változók. A tíz fordulóban egy nullpontos érték található. Matematikailag bizonyított, hogy ezt se volt egyszerű összehozni, mert ha számszakilag nézzük akkor például egy három találatos tippsort tizenötször nagyobb valószínűséggel el lehet érni, mint egy nulla találatost.


A következő képeken a tippjáték összesített versenyének sorrendje látható, a képeken leolvasható az összesítés és az egyes fordulókban elért eredmények is. A táblázatban szerepel mindenki, aki a fordulóknak legalább felében (tehát esetünkben minimum ötben) tippelt. A ‘feles’ szabály miatt csak ketten nincsenek rajta az összesített listán, mert egyikük a negyedik forduló után kiszállt, másik játékos pedig csak pár körrel ezelőtt csatlakozott hozzánk.
A rangsorolást az átlagpontok alapján végezzük, mert nem akartuk ebből a versenyből azt se kizárni, aki pár fordulóról esetleg lemaradt.

Az összesített verseny élmezőnye:

… középmezőny …

… és az üldözőboly. ( Mindenki nyugodjon meg, innen nem lehet kiesni! 😀 )

A tíz fordulóban 97 meccsre lehetett tippelni (10 meccs/forduló, a piros négyzettel jelzett fordulókban csak 9 meccs volt), tehát aki minden fordulóban játszott akkor nyert összességében, ha 97-nél (vagy átlagban 9,7-nél) több pontja van. Mint látjuk csak 3 ilyen játékos van, átlagteljesítménye alapján PKrisz, Kovi és Tatár Ferenc a legjobb. Gratulálunk nekik!

Mindenki elemezheti, tanulmányozhatja eredményeit,
aki eddig még nem tippelt kedvet kaphat hozzá.


Egy hét, és jön a 11. forduló, folyatódik a pontvadászat a bajnokságban és a tippjátékban egyaránt. Már írja a tippmagyarázatot az összesített verseny harmadik helyezettje, aki már négy éve kétezer kilométer távolságból követi a Közép csoport küzdelmeit, de mindig remekül tippel.
…….
Addig is vigyázó szemetek a Magyar Kupa ötödik fordulójára vessétek.

– ⋐ ⚽ ⋑ –