Pécs elleni meccstörténelem

Vasárnap Pécsre látogat a Kecskeméti TE.

Csapatunk elmúlt 70 évének bajnoki eredményeit vizsgálva csak az utóbbi 22 évben találhatunk egymás elleni meccseket. Az eredményeket elemezgetve nosztalgiázzunk kicsit …..

Legelőször a múlt század végén, az 1997-1998-as bajnoki évben, az NBI/B-ben találkozott a két csapat, akkor a két meccsen összesen egy kecskeméti gól született. A következő években az egymás elleni mérleg kiegyenlítődött, mindkét csapatnak 6-6 győzelme volt ezekben a párharcokban, amiket 5 döntetlen egészített ki. Azért lehet a meccs-szám páratlan, mert az 1999-2000-es bajnoki évben csak egy meccset játszott a két csapat egymás ellen. A gólkülönbség számunkra kedvezőtlen, negatív, ezen lehetne/kellene vasárnap javítani.

Mint láthatjuk a fenti képen legutóbb 2002-ben nyert ellenünk hazai pályán a Pécs!


Két emlékezetes pécsi meccs az elmúlt évtizedből:

2011 őszén megvívott meccset én is láttam, mert 2 napos családi kiránduláson “véletlenül” éppen akkor arra jártunk. 😉 Sajnos rosszul kezdtünk, hiszen már a 25. percre két gólos hátrányba kerültünk, volt viszont egy Gyurcsónk, aki kiegyenlített.  /klikk a linkre az összefoglalóért/
https://drive.google.com/open?id=0By7Mp__0a-jHelU2ZGM2WVBnNnM

2012 őszén nagyon rosszul kezdtük az évet, az első öt forduló után az utolsó helyen álltunk a tabellán, ugyanis addig két döntetlent három vereség követett. Nem nagy reményekkel utaztunk Baranya fővárosába, ugyanis nem igazán volt gólszerzőnk. Szerencsére a meccs előtti napon leigazoltuk Balázs Zsoltot, akinek igazolásán még szinte meg se száradt a tinta, a 75. percben csereként beállt, nyolc perccel később lőtt egy gólt, amivel meg is nyertük a meccset. Vasárnap is kellene egy, vagy több ‘Balázs’, aki betalál a pécsi kapuba.   /klikk a linkre az összefoglalóért/
https://drive.google.com/open?id=0By7Mp__0a-jHMVVtSndUSmJNSUE



A múltidézés után nézzük a jelent.
Remekül erősített nyáron vendéglátónk, idei eredményei imponálóak. Őszi meccseiket simán, nagy gólkülönbséggel nyerték, csak a legutóbbi fordulóban játszottak döntetlent Monoron. Az előjelek alapján nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei, de vasárnap bármi megtörténhet. Reméljük olyan dolog is, ami nekünk szerez majd örömet.

Hajrá lilák, hajrá KTE!

5 hozzászólás “Pécs elleni meccstörténelem” bejegyzéshez

  1. Mondjuk ismét valami támadószellemű felállás jobban jött volna, talán nem 0-2 lenne szünetben..

    1. Több ellenfelük edzője nyilatkozta már, hogy ez a Pécs több, mint egy harmadosztályú csapat, nagyon jól sikerült őket nyáron összerakni. Ha másként állunk fel talán gólt szerzünk, de a Pécs lehengerlő játékával több gólt szerzett volna mint mi. Sajnos ez van, nagyon jó a ‘Pamacs’.

      1. A Pécs képességeit nem vitatom, inkább azzal van gondom, hogy ritka ízléstelen, semmit mondó, támadást nélkülöző, védekezni gyöngén védekező, „igénytelen” csapatunk van. Tavaly Szabó után azt hittem rosszabb minőségű csapat és edző itt nem lesz, hát nagyot tévedtem. A tavalyi szezonban látszott, hogy a „mesternek” köze nincs a taktikákhoz, de Kunticstól nem ezt vártam. Állítólag támadó játékkal akar(t) érvényesülni, erre a középhátvéd Asztalost dobja be kezdőcsatárnak, azt az embert aki amúgy az előző meccsen kiválóan megállta a helyét, mint középhátvéd… Most gyakorlatilag kidobtak a csapatból 10+ embert, hoztak kb. ugyanannyit, de tényleges minőség kevés érkezett, aki meg mégis, azt pedig „direkt” nem a saját posztján játszatják, így nem csoda, hogy semmire nem képes a banda. Eddig a kötelező meccseket hozták, azokat is nehezen. Az RKSK, illetve a Honvéd fakó gyakorlatilag lenullázottként jött vissza a meccsbe, az Iváncsa és a Monor ellen lelketlen, gyönge, ízléstelen, ötlettelen meccset láttunk HAZAI pályán, össze-vissza fölállásban, melyek simán hozhatóak lettek volna a tavalyi ötlettelen játékkal, ahol legalább mindenki a saját posztján játszott… Azt sem értem, hogy van egy csomó hátvédünk, Urbán, Nánási, Asztalos stb, stabil kipróbált tapasztalt és fizikálisan erős védelem, mégsem ez a 3 fő játssza a védősort, hanem egy adag tini, akik jó esetben az U19-ben kéne legyenek..Csatárok terén a helyzet ugyanez, itt egy gyerek a bösziből, aki megye1-ben is csere volt, adott egy másik tini, aki a labdát nem találja el, meg adott egy makói gyerek aki olyan fantasztikus támadó, hogy az előző csapatában az utolsó évben kb 2 gólt mutatott föl, olyan közegben, ahol ki is estek végül. Ezek mellett padozik az egyetlen ép és egészséges csatárunk, aki tavaly 13 gólt szerzett, ebből 7-et ősszel. Részemről komoly gondok vannak a vezetéssel, ahol ilyen játékot produkáló edzőket hagynak működni és nem vágnak rendet abban a tekintetben, hogy minden játékos a saját posztján játsszon… de talán ehhez némi edzői kvalitás kellene.

        És akkor kis kitekintő engedelmeddel:

        Vegyük sorra kiket dobott ki ez a dilettáns vezetés és most hol vannak:

        Markó Ádám, nálunk egy év alatt 3-4 gólig jutott néhány gólpassz mellett, idén Cegléden már eddig meglőtte a nálunk lőtt gólmennyiségét…
        Takács Krisztofer: többször mondtam, hogy tegyék ki, megtörtént, ő is több gólt lőtt azóta, mint nálunk(szintén Cegléd)
        Selyem: ő Csongrádra került ami ugye megye 1 de rugdossa is a gólokat sorra
        Zámbó: Nálunk tavasszal kispadozott, azóta Nb2 Vác játékosa, gólt is szerzett (tavaly 1-et rúgott)
        Zámbori kérdőjel, ahogy a tőlünk való eltűnése is
        Ugyanakkor kérdem én, ha ezek a játékosok mondjuk úgy tőlünk elkerülve magasabb osztályban akár érdemi teljesítményre képesek, akkor nem a vezetéssel és a kedves edző sporttárssal van a probléma talán?

        1. Korrekt!
          Zámbori kérdőjelre talán tudom a választ: kapott máshonnan ajánlatot, itt szerződést bontott (pedig mi számoltunk vele!). Nem jött be neki amit ígértek /”két szék között padlót fogott”/, Makón kötött ki, most megye egyben focizgat.
          Selyemmel is számoltunk, hiszen elsők között hosszabbítottunk vele szerződést, de ő egy kisebb erőfeszítéssel járó bajnokságot választott. Ez az ő döntése, joga van hozzá. Én szerettem a játékát.
          Takácsnak voltak jó megmozdulásai, de csapatemberként nem tudott beilleszkedni. Ami számomra nagyon emlékezetes volt: itthon a Dunaújváros ellen az első félidőben rengeteg eladott, ‘elönzőzött’ labda; majd a második félidő elején egy szép megmozdulás és három pontot érő gól. Persze a focit gólra játsszuk, de hosszú távon a csapatjáték a fontosabb.

          1. Utóbbival nagyon egyetértek, mármint a meglátásoddal, az első kettő meg emberileg bukott meg ezek szerint. Azt nem értem még, hogy Kunsági mit keres a kapuban, jó videóról most nézem ez a pécsi meccs nem rajta ment el, de a második gól előtt ismét olyan hibát vétett amit nem igazán tudok megérteni „profi” szinten… Valami ott fejben sajnos nagyon nincs rendben .. össze kéne szednie magát. A többi általam írtat tartom, támadókkal illetve összeállítással vannak itt komoly gondok gyönge edzők és vezetés.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.