A kiemelés elmarad …

Sokan abban a hitben vagyunk, hogy a bajnokság első hat helyezettje a következő évi sorsolásnál előnyt élvez, nekik egy hazai meccsel több jut, mint a többieknek. Valóban így kezdődött a 12 csapatos élvonalbeli bajnokság 2015-ben, de ez csak 5 évig tartott.

2020-ban megvariálták egy kicsit a 2020-2021-es versenykiírást:
Furcsa, hogy egy versenykiírás nem konkrétumot, hanem több verziót vázol fel. Ebbe a sorsoláskor annyira belekeveredhettek –vagy csak elfelejtették?-, hogy úgy tűnik semmiféle kiemelést nem alkalmaztak. A következő évek versenykiírásai már egyértelműen fogalmaznak, hogy sorsolásnál kiemelés nincs. Ennek köszönhető, hogy míg az első öt évben valóban az előző bajnokság első hat helyezettje volt a kedvezményezett az elmúlt négy évben kétszer csak ketten, kétszer pedig hárman kaptak 17 hazai meccset az előző év felsőházasai közül. A legutóbbi négy évben mindig volt szerencsés újonccsapat is, első két évben 1-1, majd 2-2 ilyen csapat játszhatott többet otthon. 2022-2023-ban éppen nekünk kedvezett így a szerencse.

A képen az utóbbi 9 év bajnoki sorrendjeit látjátok, a csillaggal megjelölt csapatok adott évben 17, a többiek 16 hazai meccset játszottak.

Kiemelés tehát nem lesz. Szurkoljunk erősen Fortunának, hogy az eddigiekhez hasonlóan most se engedje el csapatunkat, és a várhatóan június harmadik harmadában megrendezendő sorsoláson nekünk 17 hazai meccset intézzen.


 

 

2 hozzászólás “A kiemelés elmarad …” bejegyzéshez

  1. Az MLSZ főnöke is megmondta, ezt a lebonyolítási rendszert igazságtalannak tartja. Mégsem vevők a változtatásra. De, mint tapasztaljuk, rajtunk ez sem fog ki. Amennyiben változik a helyzet, és a szerencse elhagy bennünket, visítunk.

  2. A „B” verzió elég igazságtalan igy első ránézésre. És másodikra is.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.