Így szerepeltek a csapatok a bajnokságban

A szokástól eltérően most nem a tabellát nézve elemezzük a csapatok teljesítményét -mert az csak egy pillanatnyi állapotot tükröz-, hanem a grafikont nézünk, amelyen nyomon követhetjük a csapatok egész évi helyezéseit fordulóról fordulóra.

1. Ferencváros
Bajnoki cím ellenfél nélkül.
A Fradi már a második forduló után a tabella élére állt, és maradt is ott végig. Csak azért lehettünk mi néha ideiglenesen első helyen, mert a fővárosiak kevesebb meccset játszottak addig. Igazából senki nem szorongatta meg őket, nagyon kényelmesen behúzták a bajnoki címet.

2. Kecskeméti TE
A csapat szereplése a bajnokság legnagyobb meglepetése!
Csak a legmerészebb szurkolók remélték, hogy gond nélküli bent maradás lesz, a tabella első feléről álmodni se mertünk, nemhogy dobogóról, ezüstéremről. Köszönet mindenkinek, aki tett ezért a remek eredményért. 38 pontot terveztünk, pontosan másfélszer annyi lett. Legkevesebb kapott gól és legkevesebb vereség az újonc KTE neve mellett van a tabellán, ami mindenképpen elismerésre méltó!
Ne rugaszkodjunk el a valóságtól, mert a következő év nehezebb lesz!
Legyen cél a stabil bent maradás, előzzünk meg minimum 3-4 csapatot, a többi meg majd alakul ….. 😉

3. Debrecen
Nem érdemtelenül futottak be a dobogó harmadik fokára a hajdúságiak. Nagyon jót tett neki az őszi edzőcsere, ők szerepeltek legjobban tavasszal, így mindenképpen megérdemlik a nemzetközi kupaindulást.

4. Felcsút
Felmerül a kérdés itt is és pár másik csapatnál is, hogy hogyan lehet sok pénzből ennyire kevés eredményt elérni. A felcsútiak megmutatták. Örülünk, hogy nem értek oda a dobogóra.

5. Paks
Bognár Gyuri dobogóközelbe hozta a Paksot.
A régi-új edző visszatérésekor a tabella alsó feléből repítette győzelemsorozattal dobogóra az atomvárosiakat, akinek a végére elfogyott az erejük, így meg kellett elégedniük az ötödik hellyel.

6. Kisvárda
Az előző év ezüstérmesétől többet várt mindenki!
Nem lehetnek elégedettek idei eredményeikkel. Valami elromlott náluk, a pár fordulóval ezelőtti edzőváltás már mutatott valami javulást.

7. Mezőkövesd
Rezgett a léc párszor a matyóföldi fiúknak, közel volt a kiesés!
Egy szerencsés kecskeméti győzelemmel és az utolsó három fordulóban szerzett 9 ponttal befutottak a tabella közepére. Érdekes, hogy Kuttor a „játszó” csapatok [Fradi, KTE, Paks] ellen milyen eredményesen meccselt.

8. Újpest
A Lokihoz hasonlóan náluk is az edzőváltás oldotta meg a problémát.
A régi-új edzővel  kiesőhely környékéről jó tavaszi teljesítménnyel elkerülték a veszélyes táblázatrészt.

9. Zalaegerszeg
A tavasz elején őket jelöltem meg a Vasas mellé másik kiesőnek.
Bár jól indították a bajnokságot tavaszuk nagyon gyengére sikerült. Itt is segített az edzőváltás, ami már majdnem későn történt.

10. Fehérvár
Jó példa a csapat arra hogyan lehet rosszul elkölteni sok pénzt.
Talán tanultak belőle, és a következő évben jobbak lesznek. Ha nem, akkor könnyen arra a sorsra juthatnak, mint a Honvéd.

11. Honvéd
Évek óta a kiesés elől menekülnek, most nem sikerült.
Ellenünk megszerzett szerencsés győzelemmel kaptak még egy esélyt a maradásra, de nem tudtak ezzel élni. Bízunk benne, hogy nekik jobban sikerül a megtisztulás a második vonalban, mint ahogy a Vasasnak sikerült.

12. Vasas
A hatodik forduló óta kiesőhelyen volt az angyalföldi alakulat.
Valami nagyon nem működött náluk, hiába volt edzőváltás, velük kapcsolatban már az elejétől elmondhattuk, hogy „… rajtuk már a piócás ember se segít!”   /’Indul a bakterház’-ból szabadon idézve./


Azoknak akik a pontok szerinti grafikonon szeretnének tanulmányozni lentebb megtalálják. Itt látható pontszámban milyen messze voltak egyes csapatok egymástól a bajnokság közben és végén.


 

3 hozzászólás “Így szerepeltek a csapatok a bajnokságban” bejegyzéshez

  1. Ferencváros. Ha nem szorongatta meg őket senki, akkor a KTE mit csinált? Ahhoz, hogy a kupaporondon előrébb tudjanak lépni, színvonalasabb bajnokság kellene. Bebizonyosodott, egy fecske nem csinál nyarat, így nem lehet a harckészültséget hosszú távon fenntartani. Dibuszék a Leverkusen elleni derbi után leeresztettek. A mester megítélése vegyes felvágott.
    Kecskeméti TE: „a többi majd alakul…..” szemlélettel jövőre biztosan kiesünk. Értem a pont pont vesszőcskét. Lehet bárhogy csűrni csavarni, ez a csapat első helyen kerül be a történelembe. Egy hónapja uncsim külföldről hazatérve ajándéknak a Szivics féle sikercsapat videóját kérte. A helyzet azóta változott…Az új igényt várom.
    Debrecen: Egy olyan csapatnak, melynek keretébe egy NB1-es ezüst érmes, utánpótlás válogatott nem fér be, dobogón a helye.
    Felcsút: Mezeyből kiindulva, Felcsútról folyton mentek, jöttek a szakemberek. Most végre hosszabb távra terveznek. Ők már megjárták a nemzetközi poklot, elbuktak. Nekem úgy tűnt, most a Vidi benntartása volt a fő feladat. Egy kis játékvezetői lökettel teljesítve.
    Paks: Okosan tartják fenn magukat.Legjobb játékosuk pihentetésével sikerült a dobogót elkerülni. Nekem tanulságos eset volt.
    Kisvárda: Nem Török Laci volt a hunyó.
    Mezőkövesd: A tulaj az utolsó pillanatban mindig igazol egy olyan szakembert, aki benntartja a csapatot. Ne feledjük, A Fradit és a KTE-t is megleckéztették, NBI-ben a helyük.
    Újpest: Két ilyen csatárral, plusz egy kiváló mestivel csak jól lehet szerepelni.
    Zalaegerszeg: Vannak olyan edzők, akik melóznak, akadnak olyanok melyek aratnak. A brazil válogatottnál is tudnának ilyenről mesélni. Nekem az egerszegiek szimpatikusak.
    Fehérvár: Kokó-Salec-Nego, ott mindenki alkalmatlan? A tulajnak kicsit jobban oda kellene figyelni. Mentségként annyit lehet megemlíteni, egyéni sportág a kedvence.
    Honvéd: Hemi későn érkezett, csak a negatívumokról tudott regélni. Így legalább közelről láthatta, volt klubja, melyet ragyogóan felépített, miként esik ki. Nála még a mi Banó-Szabónk megfelelően kezelt játékos volt. Azóta a kiváló akadémia is rogyadozni kezdett. Nekünk ezüstöt eredményezett. Szégyellhetik magukat, akik Puskás hagyatékával ezt csinálták.
    Vasas: Lehet, hogy igaza van annak a mesterembernek, ki folyton hangoztatta, a magyar labdarúgásban vezetői válság van? A Mezőkövesdet benntartó edzőt, idény közben a Vasasból simán kirúgták.

    Kedves PingWin, ennyi. Már csak azért, legyen másik észrevétel is. Következzenek a sikeres kupameccsek. Mindenki jól gondolja meg, eligazol-e, nehogy úgy járjanak, mint Szabó Levi.

    1. Köszönöm, hogy leírtad Te hogyan láttad.
      Csak annyit tennék hozzá, hogy …
      ~ „… „a többi majd alakul…..” szemlélettel jövőre biztosan kiesünk …”
      Az elmúlt két évben bevált, én már ezért se módosítanék rajta. Erőnkhöz mérten kitűztünk egy reálisan teljesíthető célt, amikor elértük fentebb emeltük a lécet. Eddig bejött.
      ~ Véleményem a Felcsút-Honvéd játékvezetői ténykedésével kapcsolatban: tény, hogy úgy tűnhetett, hogy öt perccel a meccs vége előtt -a büntetőgyanús eset vizsgálatánál- feldob(6)tak a VAR-kocsiban egy érmét, hogy ki essen ki? A Vidi, vagy a Kispest. DE! Amellett, hogy a bíráskodás egész bajnokságban még VAR-támogatással is rémesen gyenge volt a fővárosi csapat nem ezen az egy meccsen esett ki, hanem amiatt amit 10 hónap alatt tett, a felcsútiak ezen a meccsen négy szabályos gólt rúgtak, a kispestiek egyet se (az első félidőben is szabályos gólt szereztek, a második félidőben saját kapujukba is sikerült betalálni). Ezen a meccsen nem érdemelt győzelmet a Honvéd.

  2. Szemléletünk azonos, a Honvéd távozását korábban prognosztizáltam. Hasra ütés szerűen, szimpátiából nem lehet komoly klubot irányítani. A lépcsőzetességet illik betartani, a húzóerőket, megítélésüktől függetlenül, meg kell tartani. Az építkezést onnan folytatni. Törvényszerű a piros fehérek kiesése. Kár érte.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.