Több, mint másfél pont

Egy újonc legnagyobb terve csak a biztos bentmaradás lehet, ehhez meccsenként hozniuk kell egy pontot, plusz még egy-két tizednyit. A másfél pont csak álom. Ezt az álomhatárt nemcsak, hogy elérte, de meg is haladta hat újonccsapat földrészünkön.

Az egyszerűbb számoláshoz nézzük hogyan jöhet ki például a másfél pontos átlag:
~ felváltva egyik meccset nyeri, másikat elveszti egy csapat, vagy
~ egy győzelem + 3 döntetlen, és ez sorozatban.

Ezt utóbbi tavaszi teljesítményünk ami remek, de éves összeredményünk ennél is jobb, ugyanis 1,6 pontot gyűjtöttünk átlagosan eddig a 20 meccsen.

Kitekintve Európába láthatjuk, hogy csak hat olyan csapat van, amelyik a bajnokság ezen részében másfél pontos átlag fölött gyűjtött pontokat, de közülük csak egyedül mi vagyunk dobogós helyezésen. Sőt! Augusztus közepe óta folyamatosan dobogós a KTE!


Nagyon kiegyensúlyozott az NB1, a második körben nekünk is és a többi csapatnak is sokkal több a döntetlenje, mint amennyi korábban volt. Ezt a tendenciát követve -persze csak miután meg lesz a 38 pont- lehetne következő cél egy másfél meccspontos átlag, tehát 50 pont.

Az előző öt foduló eredményeit, figyelembe véve az év végére ötven ponttal oda lehet kerülni a negyedik -esetleg 3. ?- helyre a tabellán, a bentmaradáshoz pedig alig kell átlagos egy pontnál több, összesen 35 elegendő lehet. Annak a csapatnak akinek majd azt kell számolgatnia …