Kecskemét – Kispest meccstörténelem

Nagy fájdalma következő ellenfelünknek, a kispestieknek, hogy az élvonalban mindegyik megyében tudtak már nyerni, csak Bács-Kiskunban nem. Erről ide klikkelve olvashattok bővebben. Reméljük ez a sorozatuk szombaton sem szakad meg, mi több bízunk benne, hogy pont nélkül távoznak majd a Széktóiból.
Lássuk a két csapat korábbi találkozásainak eredményeit:

Az élvonalban a kispestiek ellen szereztük eddig a legtöbb pontot. Emlékeim szerint -a 2015-ös tavaszi meccs kivételével- a két csapat mindegyik élvonalbeli összecsapásán mi domináltunk, mindegyiken nekünk állt a meccs, a 15 eddigi összecsapásból csak ötször tudott a fővárosi csapat pontot menteni. A 2015-ös májusi meccsen a kizárás miatt hitehagyott KTE futott ki a kispesti pályára, így nem csoda, hogy annak a meccsnek vereség lett a vége.
Jobban megnézve a mellékelt táblázatot a fővárosi csapatok közül nem csak a kispestieknek vagyunk itthon mumusuk, mert a Vasasnak és az Újpestnek sem sikerült eddig bajnoki meccset nyernie a Széktóiban. A ‘picipest’ egyszer, az angyalföldiek kétszer, az újpestiek háromszor vittek csak el eddig 1-1 pontot Kecskemétről. A Fradinak kétszer sikerült nyerni a Széktóban,  ezek azok a háttérszín nélküli mezőkben lévő pontszámokkal jelzett meccsek a Fradi sorában, amikor nekünk 0 pont jutott. Ezt a két vereséget kárpótolja az a tény, hogy a másodosztályban viszont itthon az első meccsen ikszeltünk ellenük, másodikat négy góllal nyertünk, az Üllői útról pedig mindkétszer elhoztuk a 3 pontot. Négy meccsből 10 pont a Fradi ellen azért nem semmi.
Visszatérve a kispestiekre különböző kupameccseken többször hagyta el győztesen a Széktói gyepét csapatuk, legutóbb majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt búcsúztattak minket hazai pályán a Magyar Kupasorozatból.

 

Ennyit a múltról, nézzük a jelent és a közeljövőt.
Vendégeink az Újpest ellen kezdték a tavaszt, ahol bár vezettek, de a végén vereséget szenvedtek, előző fordulóban a gyengélkedő Kisvárdával ikszeltek. Mi itthon legyőztük a fehérváriakat, egy pontot hoztunk haza Paksról.
Soha nem volt még ekkora különbség sem pontszámban sem helyezésben a KTE és a Honvéd között, mint most. 9 hely és 13 pont javunkra. Egy szombati győzelemmel tovább lehetne nyitni a távolságot a két csapat között.

Az esélyekről.
A beharangozót péntekre elkészíti CaNcOe, ő majd részletesen kivesézi ezt a kérdést. Én csak a két csapat filozófiájára hívnám fel a figyelmet:
KTE – tehetséges, sikerre éhes magyar fiatalokra építve jól kidolgozott taktika alapján küldi Szabó István pályára játékosait minden meccsen, és ez a csapat augusztus közepe óta újoncként folyamatosan a bajnoki dobogón van. Ez azért nem véletlen!
Honvéd – győzelmi kényszerhelyzetben vannak, a már korábban nevet szerzett játékosokat játszatják. Szinte kizárólag légiósokból áll alapcsapatuk, csak kapusposzton biztos, hogy magyar srác szerepel, a többin inkább külföldi. Télen ugyan profi szerződést kötöttek 9 fiatallal akadémiájukról, de őket nem merik most bevetni. 16 éve jól működő akadémiájuk van, csak az ottani értékekkel nem tudnak jól sáfárkodni, nem építik be csapatukba a fiatalokat. Pedig van ott sok tehetséges fiatal, gondoljunk csak vissza mi is onnan igazoltuk Lukit, télen Polyákot is, de az első csapatnál mellőzött Banó-Szabóval is jól jártunk.

 

Egy gondolat “Kecskemét – Kispest meccstörténelem” bejegyzéshez

  1. Kecskeméten nem múlt a Honvéd jó szereplése, az évek során többször, több fronton segítettünk. Az előző tulaj, G.F.H a romokból felépített egy kiválóan prosperáló klubot, felvitte őket a csúcsra, ahogy PingWin írja,kimagaslóan sikeres labdarúgó akadémián nevelték az utánpótlást, aztán jöttek az utódok, és leromboltak mindent. Itt tartunk most, jönnek Kecskemétre, hogy megszerezzék a bennmaradáshoz szükséges pontokat. Majd meglátjuk, hogy a tőlük elszármazott ifjak megkönyörülnek-e rajtuk. Mert mi a náluk nevelkedett második vonalat is be merjük vetni. Az sem probléma, ha a könyörület elmarad: az MLSZ elnökének szavait értelmezve, nem gond, ha két fővárosi csapat esik ki, ha olyanok lépnek helyükbe, mint a KTE. Hajrá lilák!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.