A nyitóforduló elemzése

Szokásos módon kiszámíthatlan volt a szezon nyitófordulója, mindenhol alakul-alakulgat még a csapat így születtek érdekes eredmények. Nézzük melyik meccs hogyan alakult és lássuk a tabellát.

Az elért eredményeket Joker tippjein keresztül vizsgáljuk, aki mindig azt veszi figyelembe tippjeinél, hogy a KTE-nek melyik meccseredmény lenne a legjobb. Habár csak két meccset talált el a többi meccsen is azért ebben a fordulóban többé-kevésbé számunkra kedvezően történtek a pontok eloszlása. Lássuk hát:

Kisvárda – Paks 2-2
A két csapat között négy pont volt a különbség a forduló előtt, a paksiak győzelmével egymáshoz közelítettek, mindketten a KTE alatt maradtak volna. Hullámzó mérkőzésen (vendég vezetés – egyenlítés – hazai vezetés, majd a legvégén hatalmas kapushibából egál lett a vége) egy-egy pont jutott mindkét csapatnak. Ez se rossz nekünk. 😉

DVSC – ZTE 3-0
Közel volt egymáshoz a két csapat, legjobb lett volna nekünk, ha leikszelnek, de debreceni győzelem született, az a csapat szerzett három pontot, amelyik kettővel a másik mögött volt, így ez az eredmény is nekünk kedvez végül.

Fradi – Vasas 0-0
Országos egyesnek hitte mindenki, a hazaiak éppen csak annyit akartak kiadni magukból, ami a győzelemhez kell, de a hősiesen küzdő Kondás csapat lehozta ikszre a meccset. A Vasas talán nem lenne egész tavasszal kieséstől veszélyeztetve, ha a többi meccsen is így tudna játszani, de ez valószínűleg nem fog nekik menni. Döntetlennel a Vasas pontszámba beérte az utolsó előttit, de még mindig a tabella végén áll, a Fradinak ez a pontvesztés bőven belefért.

Mezőkövesd – Felcsút 1-0
Nekünk ennek a meccsnek az eredményében az a kedvező, hogy a ránk jobban tapadó felcsútiak nem szereztek pontot. A Kondással szenvedő kövesdiek Kuttorral megtáltosodtak, úgy tűnik nem lesznek kiesési gondjaik.

Újpest – Kispest 2-1
A két nagymúltú fővárosi csapat a forduló előtt a kiesővonal fölött és alatt volt, ez a meccs volt a vízválasztó melyik merre veszi/veheti az irányt. Vezettek a vendégek, végül a hazaiak megfordították a meccset. Az újpestiek talán (?) maradnak ebben az osztályban, de a Honvéd úgy látszik osztályt vált.

KTE – Fehérvár 2-1
Semleges számára is érdekes, izgalmas meccs lehetett, hát még azoknak akik egyik, vagy másik csapatnak szurkoltak. A forduló előtt figyeltem semleges fórumokon a tippeket: fele döntetlent, másik fele vendéggyőzelmet várt a meccsen, elvétve gondolták csak páran azt, hogy nyerhetnek a hazaiak. Még mindig sokan azt hiszik, hogy ami Kecskeméten van az csak ‘lufi’, ami úgyis kidurran egyszer. Tévednek!

Két meccsen született csak olyan eredmény, ami számszakilag a mi csapatunknak javította volna tabellapozícióját, de ettől függetlenül elmondhatjuk, hogy a többi eredmény is megfelelő számunkra, soha rosszabbat. 🙂


+1 pozitívum nekünk, de ez már a jövő:  szerdán egy ősszel elmaradt meccs pótlására Paksra látogat a Fradi. Waltnerék biztos felszívják magukat, mindent beleadnak és lényegesen fáradtabbak lesznek szombaton, amikor mi leszünk náluk vendégségben. 🙂

Egy gondolat “A nyitóforduló elemzése” bejegyzéshez

  1. Ahogy ti házon belül megosztottátok a voksokat, úgy a kívülállók is többféle képpen tippeltek. Így van rendjén. Egy játékban résztvevő ilyenkor nem hiszem, hogy a kipukkadó lufira gondol. Számomra mindig a sikerhez vezető út volt a legfontosabb. Az elmúlt hét nagy durranását nekem nem a KTE győzelme, hanem az elmúlt év legjobb hazai edzője választás végeredménye jelentette. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer Kecskemét tart szakmai tükröt a magyar labdarúgás elé. Két kecskeméti illetőségű szakember, egyhangú szavazással állhatott fel a dobogóra, Szabó István, Török László. Nagy gratuláció mindkettőjüknek. Pista bátyánk pro képesítés nélkül kenterbe verte a teljes magyar mesteri kart, bizonyítván az edzőképzés hiányosságát, valamint, hogy vannak még „zsenik” a bánya mélyén, csak ki kellene aknázni. A KTE-nek további sikereket kívánva, hajrá lilák!!! Máris jelzem, a Paks elleni ütközetre tippem: „H”. Cáfoljanak rá a fiúk, ha tudnak.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.