Elérkeztünk az őszi szakasz utolsó fordulójához. Majdnem három hónap pihenő vár a csapatokra és a tippjátékosokra egyaránt, tehát nem mindegy hogyan, hány ponttal zárjuk ezt az évet.

Ősszel még nem írtam tippmagyarázatot, most került rám a sor. Még megy az előző forduló, de már indult a következőre a tippelés, így az tűnt legegyszerűbb megoldásnak, ha én (mivel kéznél vagyok) próbálom most megosztani veletek gondolataimat arról, mi alapján tippelek egyik, vagy másik meccsre. Vigyázzatok vele mennyire fogadjátok meg amit írok, mert az utóbbi fordulókban finom szólva nem jöttek be tippjeim. Talán majd most …

Puskás – Debrecen  D
Az előző évtől, évektől eltérően számomra visszaesés a felcsútiak teljesítménye. Ők egy ‘árnyékcsapat’, Felcsútnak nem igazán van valódi otthonuk, nincs szurkolótáboruk, senki nem érzi magáénak a csapatot. Igazán nincs miért és kiért játszani, csak a pénzért. Az meg nem játék, nem sport. A hajdúságiak az edzőcsere után úgy tűnik jobb útra térnek, kezdik megtalálni magukat, ez egy döntetlenre elég lehet.

Paks – Újpest  ~  V

Nemigazán megy egyik csapatnak sem, az atomvárosban érik az edzőváltás. Amilyen jó munkát végzett Waltner Zalaegerszegen annyira nem megy neki a munka a Tolna megyei csapatnál. Érik a Waltner – Bognár Gyuri csere? Igaz a Honvéd és a Fradi elleni meccsen úgy tűnt magára talál a csapat, de nagy kérdés, hogy ez rövid fellángolás volt, vagy tudják ezt a teljesítményt folytatni? Az újpestiek időnként szemre tetszetősen játszanak, csak a helyzetkihasználással állnak hadilábon. Érdekes, hogy a Kisvárdának tudtak oda-vissza hetet rúgni, más csapatok ellen viszont nagyon gólszegények. Ebből a meccstől egy szenvedős vendéggyőzelmet várok.

Zalaegerszeg – Kecskemét  ~  D
Masszívan tartja magát a tabella közepén a Moniz legénység, nem könnyű ellenfél senki számára. Ők is sok fiatalt foglalkoztatva csapatot igyekszenek építeni, de időnként porszem kerül gépezetükbe és nem megy nekik a foci. A Kisvárdát leiskolázták, ha át tudják menteni formájukat a következő évre az első hatban végezhetnek. A KTE remek őszt futott, meg van rá az esély, hogy győzelemmel zárja az idei évet, de az iksz se lenne kudarc idegenben.

Fehérvár – Kisvárda ~ V
Nem sokat segített az edzőváltás a Fehérváron. Valami ott nagyon nincs rendben. Szivics egykori szavait idézve -amit diósgyőri edzőként mondott- : “Annyi pénzből amit a fehérváriak erre költenek illene már valamit nyerni!”. A kisvárdaiak ugyan az utóbbi fordulókban hullámzó teljesítményt mutatnak -győzelem a Felcsúton, majd vereség otthon a zete ellen-  de ezt a meccset szerintem behúzzák.

Honvéd – Ferencváros ~ V
Országos kettes. A Fradi megállíthatatlanul vezeti a tabellát, a kispestiek a kiesés ellen menekülnek. A Honvédnál nem segített az edzőcsere, télen kell ott rendet tenni, ha nem a második vonalban akarják a következő ősszel kezdeni a pontvadászatot.

Vasas – Mezőkövesd ~ D
Tudathasadásos állapot lesz a meccs Kuttor számára, hiszen előző csapatához látogat. Amit a Fáy utcában nem sikerült megvalósítani mostani csapatánál igen: kirángatta őket a kiesőhelyről. Egységesebbnek érzem a mezőségi csapatot, de a hazaiak talán jók lesznek egy döntetlenre.

-⚽-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással a poszt végről a forduló párosítását (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomva tartjuk, majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb gombbal beleklikkelünk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’. A sorok végeire klikk és beírjuk a tippek nagy kezdőbetűit a párosítások mögé: H [hazai győzelem], D [döntetlen], V [vendég győzelem]. Egyszerűsítve is tippelhetsz, kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimenetelek kezdőbetűit, tehát meccsenként csak egy-egy betűt írsz a hozzászólásba.
Megadsz egy e-mail címet (ami nem lesz látható!) és egy nevet/becenevet az azonosításhoz. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet az eredményeket majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a meccsek kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat neve, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összesített verseny alapja nem a fordulónkénti pontok összeadása, hanem átlagszámítás, mert így az se kerül hátrányba aki pár fordulóról lemaradt.  Az átlagpontszám a heti eredménytáblázatok jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát velünk játszottak legalább a fordulók felében. Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd a félévi és év végi nyeremények elosztásánál.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelni ebben az évben is, mert értékes nyeremények várnak az ősszel és a bajnokság végén összesített versenyünk legeredményesebb játékosaira. Őszi játékunk végén a legtöbb átlagpontszámmal rendelkező tippjátékos a klubtól egy sálat kap; a második helyezett egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomagot Szekeres Zsolt jóvoltából az ORGANO-tól; a harmadik helyezett egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítást Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től; a negyedik helyezett Peller és Társa Gépihímző vállalkozástól egy KTE címerrel hímzett téli sapkát.
A bajnokság végén első három helyen végzett tippelőre a következő ajándékok várnak majd:
1. a játékosok által aláírt KTE mez a klubtól,
2. egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomag Szekeres Zsolt jóvoltából az az ORGANO-tól,
3. egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítás Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től,
4. KTE címerrel hímzett baseballsapka Pelleréktől.

A heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül. Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtökönként délben keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-⚽-

Tippelési segítségként a tabella, a formamutatók, és az oddsok a következő fordulóra, a kép jobb szélén.


-⚽-

Tippelési határidő:  szombat 14:15

-⚽-

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Puskás AFC – Debrecen
Paks – Újpest
Zalaegerszeg – Kecskemét
Fehérvár – Kisvárda
Honvéd – Ferencváros
Vasas – Mezőkövesd

___________________
A tippjáték végeredménye: