Alig lett vége a 14. fordulónak, már fordulunk a következő hétvégi pontgyűjtési körre.
Ezúttal régi-új adminunkat sikerült megnyerni a tippírás nehéz feladatára.
Nézzük CaNcOe milyen eredményeket vár a következő fordulóban:

Kisvárda – ZTE ~ H
Az első körben fordított pályaválasztással 3-1-re nyert a Várda és én akárhonnan nézegetem ezt a két csapatot, mindenképpen látom közöttük ezt a két gólos különbséget. A ZTE helyzetét nehezíti, hogy Moniz még egy ideig nem ül a padon, az efölött érzett dac talán valamelyest fűtheti őket, de ahhoz szerintem nem lesz elég, hogy a Várda ne tartsa otthon a három pontot.

KTE – Puskás Akadémia ~ D
A magyar NB1 első newtoni alaptörvénye, hogy a KTE otthon nem kap ki. A második pedig nagyjából az, hogy idegenben a Puskás igyekszik rámenni a biztos egy pontra, ami többnyire sikerül is, kivéve ha az ellenfelet Fradinak hívják vagy a döntetlen után a Felcsút túllelkesedi a meccset és megnyeri (ZTE, Paks). Kemény ellenfél Hornyák csapata, de ez igaz a KTE-re is, nem is viszik dűlőre a csapatok.

DVSC – Mezőkövesd ~ H
Két kiemelkedően gyenge védelem találkozik egymással, amelyek görcsbe rándulnak, ha csatárt látnak. A Debrecen emellett azért fel tud mutatni egy viszonylag termékeny támadójátékot, ami viszont a Kövesdnél csak mérsékelten létezik. Az első körben a Kövesd meglepően könnyedén meggatyázta a Debrecent, akiknél pavlovi reflexként indul meg az ellencsapás és hozzák a hazai meccsüket.

FTC – Paks ~ H
Nem igazán látom, hogy hogyan nyerne a Paks az Üllőin, bár az is tény, hogy Kecskemét és a Kövesd győzelmére sem számított senki a Fradi ellen. Csak azokat idegenben szenvedte el a Ferencváros (otthon még 100%-os a mérlegük), a Paks pedig se nem védekezik, se nem támad kiemelkedően idén, ezért szerintem ezen a meccsen működik a papírforma.

Újpest – Fehérvár ~ D
A Fehérvár úgy igazából eléggé semmilyen ebben a szezonban, az Újpest meg legalább valamilyen (más kérdés, hogy az a valamilyen az semmiképpen nem vádolható azzal, hogy jó). Nehéz az ilyen meccsekre tippelni, mert egymillió érv áll rendelkezésre bármelyik csapat vereségét alátámasztandó, ezért nincs jobb ötletem, mint döntetlenre tenni.

Honvéd – Vasas ~ D
Ki ellen mehetne biztosra a Honvéd, ha nem a Vasas ellen? Az angyalföldiek tavalyi meggyőző formája bőven kifogyott (csokoládé nem is volt), az élvonalban már nem mérik olyan bőségesen a Vasas-győzelmeket, mint egy emelettel lejjebb. Szégyellem is magam rendesen, mert ezen a meccsen nem Honvéd győzelmet tippelni olyan, mint elvenni egy kerekesszékes kisgyerektől a csokoládét, de mit lehet tenni, ha egyszer nem érzem a kispesti sikert. Persze azért annyira nem kerülnek lehetetlen helyzetbe, hogy ezen a meccsen szülessen meg a forduló első vendégsikere, szépen megosztoznak a pontokon.

-⚽-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással a poszt végről a forduló párosítását (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomva tartjuk, majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb gombbal beleklikkelünk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’. A sorok végeire klikk és beírjuk a tippek nagy kezdőbetűit a párosítások mögé: H [hazai győzelem], D [döntetlen], V [vendég győzelem]. Egyszerűsítve is tippelhetsz, kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimenetelek kezdőbetűit, tehát meccsenként csak egy-egy betűt írsz a hozzászólásba.
Megadsz egy e-mail címet (ami nem lesz látható!) és egy nevet/becenevet az azonosításhoz. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet az eredményeket majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a meccsek kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat neve, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összesített verseny alapja nem a fordulónkénti pontok összeadása, hanem átlagszámítás, mert így az se kerül hátrányba aki pár fordulóról lemaradt.  Az átlagpontszám a heti eredménytáblázatok jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát velünk játszottak legalább a fordulók felében. Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd a félévi és év végi nyeremények elosztásánál.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelni ebben az évben is, mert értékes nyeremények várnak az ősszel és a bajnokság végén összesített versenyünk legeredményesebb játékosaira. Őszi játékunk végén a legtöbb átlagpontszámmal rendelkező tippjátékos a klubtól egy sálat kap; a második helyezett egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomagot Szekeres Zsolt jóvoltából az ORGANO-tól; a harmadik helyezett egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítást Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től; a negyedik helyezett Peller és Társa Gépihímző vállalkozástól egy KTE címerrel hímzett téli sapkát.
A bajnokság végén első három helyen végzett tippelőre a következő ajándékok várnak majd:
1. a játékosok által aláírt KTE mez a klubtól,
2. egy 13 ezer forint értékű prémium kávécsomag Szekeres Zsolt jóvoltából az az ORGANO-tól,
3. egy 10 ezer forint értékű baleset-biztosítás Orosz Gábor felajánlásaként a MetLife-től,
4. KTE címerrel hímzett baseballsapka Pelleréktől.

A heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül. Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtökönként délben keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
-⚽-

Tippelési segítségként a tabella, a formamutatók, és az oddsok a következő fordulóra, a kép jobb szélén.


-⚽-

Tippelési határidő:  kedd este 6 óra

-⚽-

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Kisvárda – Zalaegerszeg
Kecskemét – Puskás AFC
Debrecen – Mezőkövesd
Ferencváros – Paks
Újpest – Fehérvár
Honvéd – Vasas

___________________
A tippjáték végeredménye: