Ki ne hallotta volna még a fenti mondást.
Most az NB2 újoncaival kapcsolatban vesszük elő.

Az érintettség okán a KTE -nek érdemes megnézni hogyan teljesítettek korábban a másodosztályból feljutó újoncok az élvonalban.

Az elmúlt nyolc évben egy csoportos volt az NB2, az onnan a húsz csapatból feljutó újoncok fele olyan jól tudtak szerepelni az NB1-en, mint amikor még kétszer akkora létszámból, két csoportból jutottak fel a legjobbak. Amíg korábban még a frissen feljutók fele tartósan bent is maradt az élvonalban, tehát több, mint három évre ‘ott ragadt’, addig az elmúlt nyolc évben csak fele ennyien. Ugyanekkora a ‘visszaesők’ aránya: az utóbbi nyolc évben a feljutó csapatok egyike azonnal visszaesik, régebben átlagosan csak minden második évben volt ez így.

Mondhatjuk azt is, hogy mióta 12 csapatos az élvonal sokkal kevésbé “befogadó” az NB1 közössége, mint korábban volt, sokkal jobban meg kell harcolni az itteni ‘tagságért’. Az idei eddigi adatok alapján úgy tűnik a mostani sorozat folytatódik, mert az egyik újonc nagyon közelít a kieséshez, míg a másik úgy tűnik bent marad. A bajnokság előtt alaposan leírták csapatunkat, a fogadóirodák százas oddsokat (százszoros nyereményt!) is adtak arra, hogy bent marad a csapat az élvonalban, úgy látszik a papírforma nem jön be, mert a dobogó közeli helyezésre várt Vasas a kiesőhelyen szenved, míg a Kecskemét szárnyal. Persze lesz ez még nehezebb is, több alkalommal szerencse is segítette a csapatot, de bízunk a fiúkban, bízunk a szakmai stábban, hogy át tudnak lendülni a nehéz periódusokon is. Mi tudjuk, érezzük, hogy ez sikerül, mert párszor már megmutatták a hírös város labdarúgói mire képesek.

 

Hajrá lilák, hajrá KTE!