A KTE és A DVTK következő meccséről

Elemezgessük kicsit a következő fordulós ellenfeleket ennél a két csapatnál.

A képen kivételesen nem a klasszikus tabellát látjuk, hanem azt, hogy az első nyolc csapat legutóbbi 5-5 meccsén hogyan szerepelt otthon és idegenben, de olyan is szóba kerül, ami erről a képről nem olvasható le.

Haladás – KTE
Nagyon jól kezdte a bajnokságot a Haladás, az első kör végéig több fordulón keresztül vezették a tabellát, szinte végig előttünk voltak a tabellán. A huszadik fordulóban a helyzet változott, azóta több hellyel mögöttünk vannak. Tavasszal idegenben még csak-csak gyűjtögették a pontokat, de hazai pályán nem ment a Haladásnak, sokáig otthon nem bírtak nyerni tavasszal. Ez a sorozatunk éppen a DVTK ellen tört meg április közepén.
Mindkét csapat kevés gól kapott, a hazaiak a második legkevesebbet, mi negyedik legkevesebbet. Érdekes, hogy a szerzett gólok szempontjából is nagyon a minimum közelében teljesítettek a vasiak, mert csak kettővel több gólörömük volt, mint a legkevesebb találatot szerző Dorognak és Szolnoknak. Mi a lőtt gólok szempontjából a tabella másik végén vagyunk, csak a Vasasnak volt több szerzett gólja, mint nekünk. Gólzáport ne várjunk vasárnap, de harcos, kemény, férfias, taktikus küzdelmet mindenképpen. A hazaiak négy meccse veretlenek, nekünk 11-re sikerült ezt a mutatót nyújtani. A Haladás még csak egy meccset nyert idén otthon, reméljük nem a vasárnapi lesz a második. Döntetlen nekünk kevés, azzal nem vagyunk sokkal közelebb célunkhoz. Az csak akkor nyerő, ha másnap a borsodiak sem nyernek Ajkán. Győzni kell!

Ajka – DVTK
Remek passzban vannak a hazaiak, az előző év egyik meglepetéscsapata újra szárnyal. Habár a mostani bajnokságot rosszul kezdték, az ősz második felére magukra találtak, legutóbbi öt meccsüket megnyerve most nyolcadik helyen várják a vasárnapi meccset. Az edzőváltás óta nagyon gólképtelen a DVTK: a Kécske ellen otthon gól nélküli meccset játszottak, Szombathelyen kikaptak 1-0-ra,  a Szentlőrincet otthon csak 1-0-ra bírták legyőzni, Budaörsön is csak egyet rúgtak, viszont kaptak kettőt és az előző fordulóban is csak egy vékonyka góllal tudtak otthon a Soroksár fölé kerekedni. Döcög a borsodiak szekere, Kis Károlyéké szépen száguld, nem a vendégek a meccs esélyesei.

 

Mi jön, vagy jöhet ki ebből a két meccsből?
Annyi pontot mi is szerzünk Szombathelyen, mint a diósgyőriek Ajkán, és meg van a feljutás.
Ha mégse így lenne akkor sincs katasztrófa, az utolsó fordulóban fogadjuk azt a Szentlőrincet, akik hét meccse nyeretlenek, utolsó öt meccsüket elveszítették, veszélyesen süllyednek a kiesőzóna felé …