Folytatnánk a Lila Ködöt 2010-ben alapítók (nbcee, Nitro, laszlour és CaNcOe) által megírott tipp-posztokat, de laszlourt nem találjuk. Közösségi médián és telefonon nem elérhető, a drótpostagalamb se járt sikerrel, mert az ‘ímél’-t nem sikerült neki kézbesíteni. Laszlour CaNcOe társaként 2010 elején  kezdte a nepsport.bolg.hu-n a Lila Ködöt, a másik két alapember ezután csatlakozott hozzájuk.

Nem maradtok így se tippmagyarázat nélkül, mert állandó beugróként PingWin lesz aki leírja nektek a tutit. Ő 2011 őszén került a csapathoz, kezdetben csak a tippjáték eredményeinek számítását végezte, később -vesztetekre- posztokat is írt, 8 éve egyedül maradt, azóta ő lát el titeket információval, játéklehetőséggel a Lila Ködön.

Nézzük PingWin tippjeit, tippindoklását:

Pécs – Győr ➲ D
Két közel azonos játékerőt képviselő csapat, mindkettő kiszámíthatatlanul szerepel, döntetlen lehet a reális eredmény.

Szentlőrinc – Soroksár ➲ D
Két jó csapat találkozik. Stabil másodosztályú középcsapattá vált a két éve még NB3-as Szentlőrinc, a vendégek bármelyik csapatot meg tudják lepni, ha kijön nekik a lépés. Döntetlen-közeli eredményt várok.

Budaörs – Budafok ➲ D
Ez a meccs is ikszes lesz. Mindkét csapat a kiesés elől menekül, nagyon kellene mindkettőjüknek a három pont, de csak egy-egy lesz belőle a szomszédvárak csatájában.

Siófok – III.ker. TVE ➲ H
Az előző évben Iváncsát bajnoki címig vezető Domján Attila nagyon jól összerakta a Siófokot.
Forma, helyezés, játékstabilitás miatt sima hazai.

Kecskemét – Békéscsaba ➲ D
Nem lesz egyszerű a meccs, mert a vendégek az életükért, a bent maradásért küzdenek, és az ilyen csapatok ellen eddig már pontokat veszítettünk (Kécske, Szolnok). Bízunk a hazai csapatban, hogy megnyerik ezt a lila-fehér derbyt, de szerintem Schindlerék kiharcolják a döntetlent.

Szolnok – Nyíregyháza ➲ V
A Tisza-partiak szerintem a hattyúdalukat eljárták már, felélték utolsó erőtartalékaikat és már lassan beletörődtek abba, hogy a következő szezont egy osztállyal lentebb kezdik. A nyírségiek jobbak, szervezettebbek, megnyerik a meccset.

Ajka – Szombathely ➲ D
Nyugati rangadó. Ősszel ez a meccs még fix kettes (vendéggyőzelem) lett volna, de sokat változott azóta a tabella, változtak a csapatok, így ebből a meccsből szerintem csak egy harcos, kevés gólos döntetlen lesz.

DVTK – Tiszakécske ➲ H
Dicséretes a kécskeiek menetelése (nem semmi amit Visinka Ede csinált a csapatnál), de ha komolyak Kondásék terveik a feljutással kapcsolatban akkor ezt a meccset be kell húzniuk, és ezt meg is teszik.

Csákvár – Dorog ➲ H
A hazaiak időnként otthon nagyon rákapcsolnak és sok gólos meccseken verik ellenfeleiket. A Dorog egy jó partner lehet ehhez, ellenük megismételhetik a Kerület, a Soroksár és a Szeged(!) elleni gólszüretet hozó hazai győzelmet.

Vasas – Szeged ➲ D
Ez talán a forduló legnehezebben megtippelhető meccse. Egyedüli csapatként a hazaiak akik idén még veretlenek, szépen masíroznak a feljutás felé, de a szegediek diósgyőri vendégjátékán megtapasztalhattuk, hogy a vendégek tudnak valami nagyon szuper lehengerlő focit is produkálni. Mi jöhet ki ebből? Talán egy döntetlen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A tippeléstől nem kell megijedni, ez csak egy játék, amitől még érdekesebb lehet a hétvégi forduló. Kimásoljuk egérhúzással az írás végén a párosítást (kijelölés az elejétől a végéig, miközben a bal egérgombot nyomjuk; majd jobbal belelövünk a kijelölésbe és ‘Másolás’) , jobb klikk alul a hozzászólásmezőbe és ‘Beillesztés’, a sorok végeire klikkelünk és beírjuk a tippeket, de kimásolás-beillesztés helyett az is elég, ha az adott meccs-sorrendben a tippelt meccs-kimeneteleket H (hazai győzelem) D (döntetlen) V (vendég győzelem) , csak a nagy kezdőbetűt kell a párosítás mögé írni. Játszhatunk saját nevünkben, de játszhatunk becenévvel (nicknévvel) is. Megadunk egy ímélcímet (ami nem lesz látható!) és a nevet. Ez a név máskor is ugyanaz legyen, mert csak így lehet eredményeidet majd összesíteni, így tudsz az összesített versenyben is részt venni. Ha elrontod, kihagysz valamit mindaddig új hozzászólásban is módosíthatod, míg az adott meccs el nem kezdődik.

A játékban bárki részt vehet, aki a forduló első meccsének kezdetéig leadja tippjét. Ha eltalálod a meccs győztesét, döntetlen esetén Te is ikszre vetted, akkor annyi pontot kapsz amennyi az adott csapat, vagy a D alatt szerepel. A pontokat összeadjuk, ebből kialakul a heti sorrend. Az a tippelő, aki a fordulók legalább felében velünk játszott részt vesz az összesített versenyben is, és összesített helyezési sorszámot kap. Az összes lejátszott forduló tippjeiből átlagot számítunk, ebből összesített sorrendet kapunk, aminek értéke az értékelési táblázat jobb szélén lesz, az összesített sorrend sorszáma pedig a bal szélén, de csak azoknál, akik törzstippelők, tehát tippeltek a fordulók legalább felében.

Érdemes lesz szorgalmasan tippelgetni, mert a tippjáték év végi összesített versenyének győztese a játékosok által aláírt mezt kap jutalmul a klubtól, a második helyezett a Peller és Társa Gépihímző BT.-től egyedi hímzett KTE logós baseballsapkát. (Holtverseny esetén jobb heti legtöbb, második legtöbb, … pontérték rangsorol majd.)

Igyekszünk az adatgyűjtéssel, az eredmények feldolgozásával, és ha rajtunk múlik a heti tippjáték végeredménye a forduló utolsó meccsének vége után két percen belül a poszt végére felkerül.

Következő forduló tipp-posztját hétvégi forduló esetén csütörtök kora délután keressétek ezen az oldalon, a szerdai fordulók tipp-posztját hétfő délig igyekszünk megosztani veletek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tippelési segítségként a tabella, a csapatok formamutatói,
a kép jobb szélén a következő forduló párosításai és az elérhető odds-ok:


Tɪᴘᴘᴇʟᴇ́sɪ ʜᴀᴛᴀ́ʀɪᴅᴏ̋:  vasárnap 16:00

Dupla vagy semmi, tripla vagy semmi.
Ha kockáztatással többet akarsz nyerni a tippjátékban, akkor 3, vagy 5 meccsnél a tippirány betűjele után + jelet tegyél amelyiknél nagyon biztos vagy a végeredményben. Ha mindhárom meccsen bejön a tipped, akkor azoknál dupla pontszám a jutalom, ha ötöt tippelsz kötésben és mindet eltalálod, akkor a jelzett pontok háromszorosát kapod azoknál a meccseknél. Ha a kötésből akár csak egy meccs nem jön be, akkor a kötésben lévő meccsek mindegyikére nulla pont jár. Ha nem 3, vagy 5 meccset jelölsz azt úgy tekintjük, mintha egyet se jelöltél volna meg.

A tippeket ebben a meccs-sorrendben kérjük:
Pécs – Győr
Szentlőrinc – Soroksár
Budaörs – Budafok
Siófok – III.ker. TVE
Kecskemét – Békéscsaba
Szolnok – Nyíregyháza
Ajka – Szombathely
DVTK – Tiszakécske
Csákvár – Dorog
Vasas – Szeged

____________________________
A heti tippjáték végeredménye:

 

 

Az összesített verseny állása: