Szeged – Kecskemét esélylatolgatás

Szegedi csapattal a KTE többször is összemérte már korábban erejét, de mostani ellenfelünk még nagyon rövid múltra tekinthet vissza, ezért velük csak kétszer találkoztunk: két évvel ezelőtt az NB3-ban. Akkor a Széktóiban 3-3-as döntetlen volt az eredmény, a visszavágón 1-0-ra kikaptunk.

Nézzük az idei eddigi eredmények birtokában mi várható vasárnap a két csapat összecsapásán.

A szegediek a hazai meccsek pontversenyében 11. pozíciót foglalják el, a KTE idegenben a 12. legjobb csapat a bajnokságban. Ez közel egyenlő, ami döntetlent jelez a vasárnapi meccsre.

A hazaiak otthon nyertek a III. kerület, a Soroksár és a DVTK (!) ellen; ikszeltek a Tiszakécske (!) és a Vasas ellen; és csak a Szentlőrinctől kaptak ki 1-0-ra. A KTE minden idegenbeli meccse ikszes volt, csak Győrben sikerült a végén egy góllal hazahozni onnan a 3 pontot. Mindent összevetve ez a meccs egy kevés gólos (esetleg gól nélküli?) meccsnek néz ki. Döntetlen a legvalószínűbb.


Érdemes időnként bepillantani a focimagazin.hu-ra is, ahol érdekes összesítések, statisztikák találhatók a csapatokról, esélyekről. Erről a meccsről ezt a képet sikerült onnan ‘levarázsolni’:

Az eredménymutatók némi vendégfölényt jeleznek, de a hazai pálya előnye és a szegediek hazai eredményei azt jelzik nem lesz egyszerű meccs. A csapatgrafikonok azt mutatják, hogy a hazaiak (pirossal) indultak jobban ősszel, a negyedik fordulóig előkelőbb helyen álltak, mint mi (kékkel), de azóta a lilák mindig több hellyel megelőzik a szegedieket.


Döntetlennek lehet a legnagyobb esélye a meccsen, de nem haragszunk meg,
ha mondjuk a végjátékban szerzett góllal megnyeri a csapatunk ezt a meccset is.
Tudod Toce, ahogy szoktad! A meccs legvégén, hogy ne legyen az ellenfélnek ideje már egyenlíteni. 😉

Hajrá lilák, hajrá Kecskemét!