Túl vagyunk a bajnokság harmadrészén …

… nézzük meg hogyan szerepelnek a csapatok, kinek milyen kilátásaik vannak a jövőre vonatkozón, nézzük meg a tippverseny állását is, és tekintsünk kicsit előre is.

Kezdjük a csapatokkal:

Több csapat nem az elvárások szerint teljesít, a többség ‘alulteljesít’, rosszabbul szerepel, mint előző évben, illetve, mint az elvárható lenne tőlük.

Üdítő kivétel az egyik újonc, amelyik hetek óta dobogós pozícióban van, ez a KTE. Ez a jó szereplés nemcsak minket, de a bajnokságot figyelő közönségnek is feltűnt, mivel egy nehezen feljutó csapat keretének több, mint kétharmadát kicserélve nagyon szép eredményeket ér el egy osztállyal föntebb. Kétszer annyi pontunk van a bajnokság harmadánál, mint várhattunk erre az időszakra, hiszen a biztos bentmaradó helyhez mostani pontjainknak fel is elég lenne. De jobb ez így! 😉 Kimagaslóan jó eredményt rajtunk kívül csak a Szombathelyiek értek el, végre újra esélyesek lehetnek a feljutásra, az élvonalban történő szereplésre. Sokan a Vasast és a Diósgyőrt kiáltották ki magasan feljutásra esélyesnek, de ettől még mindkét csapat nagyon távol van. Az első tízben az angyalföldiek kivételével nem található fővárosi csapat ami a vidéki csapatok erősödését jelzi. A Csákvár és a Békéscsaba most is a vonal fölött lesz várhatóan, a csabaiakat Schindler jól összerakta, nem lesz kiesési gondjuk. Az is lehet, hogy két fővárosi csapat fog kiesni, de ebben nyilatkozni még korai lenne. Egy csapat kiesése már borítékolható, mert olyan nagy a hátránya a kécskeieknek, hogy klasszikust idézve „rajtuk már a piócás ember se segítene”. 13 meccs alatt két döntetlenre futotta erejükből, a biztos bentmaradáshoz kellene még 37-38 pont, vagyis a hátralévő 25 meccs több, mint felét meg kellene nyerniük!!! Téli erősítésbe se nagyon reménykedhetnek, hiszen télen nincs nagy játékosmozgás, akkor csak kisebb ‘fazonigazításra’ van lehetőségük a csapatoknak, és nem nagymértékű keretcserére.
A kép bal szélén a tabellát böngészgetve biztos találtok még érdekességet.

A kép jobb szélén a félidei tabella látható, vagyis ha csak első félidőt játszották volna a csapatok hol állnának. Érdekes, hogy a Csákvár és a Budafok jól áll a meccsek elején, de a végére kieresztenek, elfáradnak.
A KTE a legutóbbi NB2-es bajnoki évéhez hasonlóan szerepel: az első félidőben még nem dominál, akkor ‘elaltatja’ ellenfelét, és a második félidőben hozzuk a pontok nagyobbik részét.


A bajnoki tabella után nézzük tippjátékunk sorrendjét. Hétről hétre változik az élmezőny, mindig mások kerülnek az összesített verseny élére. Nagyon kiegyensúlyozott a játékosgárda, sokan kezdenek ráérezni fogadásra, kezdik kiismerni a csapatokat. Az első képen az összesített verseny mezőnyének első fele …..

….. a második képen pedig az üldözőboly :


Végül, de nem utolsó sorban nézzük milyen ellenfelek várnak csapatunkra még ebben a naptári évben, a következő másfél hónapban: