Erőltetett menettel folytatódik a bajnokság

8 nap alatt 3 meccs, vasárnap – szerda – vasárnap a következő három forduló játéknapja.
Nézzük milyen ellenfelek várnak ránk ezeken az összecsapásokon:

Sok a közel azonos erősségű csapat, ezek meccsein a győzelem nagyon kis dolgon múlik.
Nagyon reméljük ezt a kis pluszt a KTE tudja majd hozzátenni, és sok pontot sikerül begyűjteni.


09.26. (vasárnap 1700): Szolnok – KTE
A szolnokiak jól kezdték a bajnokságot pár fordulóval ezelőtt magabiztosan verték a Diósgyőrt, majd valami elromlott náluk: kaptak egy ötöst otthon a Vasastól, kikaptak Siófokon is, majd a Magyar Kupából a harmadosztályú Kazincbarcika búcsúztatta őket. A két bajnoki vereség a dobogóról a tabella közepére repítette őket, most 10. helyen állnak, igaz egy meccsel kevesebbet játszottak, október huszadikán vár rájuk a Csákvár ellen elhalasztott meccs pótlása. Ezzel együtt is az elvesztett pontos táblázatát figyelembe véve hatodikok. Kérdés, hogy elég lesz-e Csábi mesternek a mostani másfél hetes bajnoki szünet a sorok rendezéséhez? A Vasas edzője a Szolnok felett aratott győzelem után kihangsúlyozta, hogy sikerük egyik oka, hogy sikerült alkalmazkodniuk a tiszaligeti pálya talajához. Reméljük nekünk is sikerül majd. A súlyos vereséget Csábi mester védői hiányával indokolta. Reméljük felgyógyultak a védők, és reméljük támadószekciónk túl jár majd eszükön, és góllal, gólokkal örvendezteti meg a remélhetően szép számú vendégszurkolót, mert Szolnokra el kell kísérnünk a csapatot!

09.29. (szerda 1800): KTE – Pécs
Mindig jó kis meccseket vívtunk a pécsiekkel, reméljük most se lesz ez másként.
Az előző év újonca, meglepetéscsapata nem úgy kezdte a bajnokságot, ahol az előzőt befejezte. Különböző problémák nehezítették munkájukat, mostanra kezdik megtalálni újra régi önmagukat, jelenleg 12. helyen állnak a tabellán. Legutóbbi fordulóban a Vasas ellen már teljesen egyenlő ellenfelekként küzdöttek, csak egy kis szerencse hiányzott pontszerzésükhöz. Reméljük ezt a kis pluszt mi is hozzá tudjuk majd a meccsen és megnyerjük az összecsapást. Az eredmenyek.com vezet egy statisztikát, hogyan álltak a csapatok szünetben és a meccs végén. Leggyakrabban (a meccsek felén) szünetben vesztésre álltak a pécsiek, ezt kétszer egálra tudták hozni, de kétszer pont nélkül maradtak. A KTE leggyakrabban döntetlennel vonul félidei pihenőre, de a végére behúzza a meccset, tehát a statisztika szerint nyerjük a meccset.

10.03. (vasárnap 1700): Győr – KTE
A tabella közepén, a 11. pozícióban van jelenleg a Győr. Azért csak itt, mert hazai pályán sok pontot elpotyogtattak. Igaz, hogy a nyitófordulóban 1-0-as sikerrel kezdtek a kécskeiek ellen, de ezután csak három döntetlent sikerült elérniük eddig otthon a Szentlőrinc, a Soroksár és a DVTK ellen. Ezen a meccsen is bízhatunk a pont/pontok megszerzésében! Az előző két meccsen jobban bízok a győzelemben, ez inkább ikszesnek tűnik a statisztikák miatt, ugyanis a győriek leggyakoribb eredménye szünetben és a végén is döntetlen. Hiába a mi ‘félidei döntetlenből végére győzelemre fordítunk’ statisztikánk, de nekünk nagyon nem megy a pontszerzés a Rába partján, mert hét NB1-es látogatásunk alkalmával összesen egy pontot szereztünk. Most összejön a 3 pont??? Válasz október harmadikán.


A jövő elemezegetése után nézzünk egy kis múltidézést.
Mindhárom csapattal összemértünk már erőnket az élvonalban, a Szolnok és a Pécs ellen teljesen egyenlő az egymás elleni mérlegünk, a Rába partiak hajszálnyival jobban szerepeltek ellenünk.