Tabella-, és formamustra

Nézzük hogyan teljesítettek a csapatok, hogyan változott a tabella az első öt tavaszi fordulóban:

Tavaszi teljesítménye alapján száz százalékos teljesítménye egyik csapatnak sincs.
Legkevesebb pontot (kettőt) az Iváncsa veszített, őket követi a két dabasi csapat és a Honvéd II. akik 1-1 vereséget szenvedve 3 ponttal szereztek kevesebbet a maximálisan begyűjthetőnél ebben az évben. Következik ebben a rangsorban a KTE és a Monor 3-3 győzelemmel és 2-2 döntetlennel, vagyis 4 vesztett ponttal. Jó startnak nevezhető Fradi2, Misleny és RKSK teljesítménye is, akik 3 meccset nyertek, egyszer ikszeltek és egyszer kikaptak.
Legrosszabbul az évet az ősz meglepetéscsapata a Körösladány kezdete öt vereséggel. Ők egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek. A gyenge kezdésben a ladányiakat a Taksony és a Vásárhely követi, akiknek csak 1-1 döntetlenre futotta tavasszal. Megszerezte első győzelmét a Majos, ezzel 3 pontot kaszíroztak összesen tavasszal és meglepetésre az újpesti fakó is csak 3 pontot gyűjtött idén, tehát elég halványan kezdtek.

Kezd osztódni a tabella.
Az első négy csapat küzd a dobogóért, a bajnoki címért, a Kispestiek a tegnapi vereséggel lecsúsztak/lecsúszhatnak erről a versenyről. A középmezőny csapatai 2-3 pontra vannak egymástól, itt kisebb átrendeződés várható, de ők valószínűleg következő évben is ebben az osztályban folytathatják a játékot.
A kiesőhely kérdése is lassan kezd kikristályosodni, habár 1-2 kiesőpozíció elkerüléséért még a végén is harcolhatnak a csapatok. Legnagyobb esélye a piros vonal alatti csapatoknak van arra, hogy a következő évben a megyei bajnokságban folytassák a pontvadászatot. Ebből az ötösfogatból csak a Szekszárd* csapatát tartom képesnek arra, hogy kiharcolják a bennmaradást, mert ők már többször bizonyították, hogy nagy küzdők, helyükre pedig a télen alaposan meggyengült, leszállóágban lévő Taksony léphet a vonal alá. A16.-20. helyezett esik ki + a három csoport leggyengébb 15. helyezettje. Ez utóbbi posztra most is a Keleti csoport egyik csapata lehet esélyes, ahol ebben a pozícióban mindig 2-3 pontos hátrányban vannak a másik két csoporthoz képest.
* – Pár hete látható volt, hogy az RKSK kitör a vonal alatti területről, ugyanez várható a Szekszárdtól, a Taksony rovására.


A kép jobb szélén a következő 3 hét, négy bajnoki forduló ellenfelei a csapatok sorában, amiből lehet tovább számolgatni, kalkulálgatni.