Kitekintő … hogyan teljesít az NB2-ben csoportunk legutóbbi bajnoka?

Aki követi a másodosztály pontvadászatát látja, hogy a Pécs jó eséllyel pályázik az egyik feljutó helyre. Hogyan jött ez nekik össze, van-e, lehet-e valami hasonlat a Pécs szereplése és a KTE esetleges jövőbeni NB2 tagsága között?

—–

Lehet, hogy olyan tavasz nem jön össze Kecskeméten, mint volt 2008-ban, amikor 14 győzelmet aratott zsinórban a KTE a tavaszi hadjárat során azt azért reméljük, hogy ha nem is annyira simán, de meggyőző különbséggel sikerül megnyerni a bajnokságot.

Ezután a másodosztályban kellene helytállni, stabilan ott is maradni.

Nézzük hogyan sikerült ez a pécsieknek.
A ‘pamacs’ magasan kiemelkedett az NB3 Közép csoportjából, a bajnokság elejétől kezdve nem volt kérdés, hogy ők az első számú bajnokesélyesek. A nyáron a remek keretüket még igazolásokkal megerősítették és most a naptári év végén egy jó hajrával feljutóhelyen telelhetnek. Ehhez már egy döntetlen is elég lenne nekik ma este a Nyíregyháza ellen, de nem hiszem, hogy ikszre játszanának. Annál is inkább, mivel a második fordulóban vereséget szenvedtek Nyíregyházán, így biztos szeretnének visszavágni. Hétfő este nyolckor az M4-en megnézhetjük sikerül-e a pécsieknek a visszavágás, a pontszerzés, és ezzel a második hely elérése a tabellán

Mi a baranyaiak titka?

⁽ᵃ ʳᵉ́ᵍⁱ ᵉ́ˢ ᵃᶻ ᵘ́ʲ ʲᵉˡᶻᵒ̋ ᵃᶻ ⁱᵈᵉⁱ ʲᵃ́ᵗᵉ́ᵏᵒˢᵏᵉʳᵉᵗ ⁿᵉ́ᵛˢᵒʳᵃ́ʳᵃ ᵉ́ʳᵗᵉⁿᵈᵒ̋⁾

Összevetve az NB3-as és a mostani másodosztályban játszó keretüket látjuk, hogy 17 ember maradt a régiek közül, 12 új játékost igazoltak a nyáron és ősszel.

Zöld háttérszín-jelölést kaptak azok a játékosok, akik az alapcsapatot alkotják, a kép bal szélén láthatjuk azt a 6 számmal is jelölt embert aki alapember volt és maradt is.
A gólokat jobbára ugyanazok szerzik, akik előző évben is tagjai voltak a keretnek, a védelmet és a középpályát sikerült jobban összerakni, megerősíteni a pécsieknek.
Míg a harmadosztályban ‘belefért’, hogy hálóőrük nem állt gyakran a helyzet magaslatán NB2-re kapusfronton is erősítettek. Visszatért a saját nevelésű Helesfay Donát a kapuba, aki pár éves mislenyi és kécskei kitérő után igazolt újra Pécsre. Jól teszi a dolgát, mert eddig csak 11 alkalommal kellett a saját hálójából 20 meccsen kiszedni a labdát, míg a sorban következő legkevesebb gólt kapó DVSC 16 gólt kapott, a többiek húszat, vagy többet.

Mi módon kapcsolódik, kapcsolódhat ez a KTE-hez?
Stabil, összeszokott lett a KTE decemberre, nem vagyunk híján befejezőcsatárnak, kapusaink megfelelőnek tűnnek a magasabb osztályra. Nálunk is a védelmet és a középpályát kell még megerősíteni, mert az NB2 azért már más ‘kávéház’, ott sokkal erősebb, keményebb ellenfelekre lehet számítani. Kell még pár ember akik nyárig beépülnek, velük megerősödve meg kell nyerni a bajnokságot, és ha olyan remekül nem is sikerülne a helytállás a másodosztályban, mint a Pécsnek, de reméljük stabil középcsapattá tudunk ott válni.

” … mert kell egy csapat!”

Hajrá fiúk, hajrá lilák!